PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Uszkodziłem chyba HDD :/


Uszkodziłem chyba HDD :/

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Uszkodziłem chyba HDD :/
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-06-25, 14:16   

No to bedziesz musial wymienic wszystkie kondy na linii 5V :/
^
 
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-25, 15:10   

sie tak zapytam molex to tasma tak?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-06-25, 15:31   

logos2000, molex to złącze zasilania, konkertnie ta wtyczka do której przypiety jest kabel wychodzący z zasilacza.
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-25, 16:05   

aha juz wiem, tylko niewiem jak to mozna podlaczyc odrwtonie (lol)...
w kazdym razie wiec napewno linia 5V (poslzo za duze napiecie).
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-06-25, 16:06   

Wiesz...niby taki molex nie wejdzie w to wglebienie w obudowie, ale wystarczylo ze dotknal tych pinow :/
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-25, 18:18   

riger, a rezystory sie nie przepaliły tez?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-06-25, 18:38   

Zalezy jaka moc ma linia 12V...

[ Dodano: 2006-06-25, 18:41 ]
Tj. chodzi o wataz, bo co do napiecia to jezeli pusicisz 12V to nic sie nie powinno stac z nimi
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-25, 19:19   

riger, aha ;]
no ja patrze na zailacz (mam rozkrecony komp)
i tak
+5V ma 30A
+12V ma 15A

czyli rezystory chyba nie ucierpialy jak tak mowisz :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-06-25, 19:21   

logos2000, ale to ze te linie maja takie natezenie pradu nei ma nic do rzeczy :)

[ Dodano: 2006-06-25, 19:21 ]
Tutaj chodzi o moc podana w W [watach] a nie natezenie podane w A [amperach]
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-25, 19:25   

riger, uczem sie ;]

5V - 0,3 A
12V - 0,6 A
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-27, 22:02   

A jeśli chodzi o molexy to w zasilaczach z dolnej półki (tych najtańszych) to nieraz molexy są zrobione z tak miękkiego tworzywa że mocniej dopchniesz i wejdzie. Wiem bo sam miałem kilka takich.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-06-28, 21:53   

grzesiek1711 napisał/a:
pozatym na giełdzie to nie są takie ciemniaki i też chłopaki potrafią odpalić beznadziejnie prosty program pana Dimirtia Primochenki...



Grzesiek , czy możesz mi zapodać ten programik? Bo jakoś nie wiem gdzie go znaleźć, a akurat teraz by sie przydał.
^
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-06-28, 23:36   

heh, zapytaj seba123 ponoć ma jakiś super lepszy :D

a HDD Regeneratora masz pod tym
Kod:
http://abstradrome.com/products/hddreg/151/836527464/hr151.exe

linkiem.

....hmm...ale to chyba wersja która naprawia tylko jeden sektor (DEMO) i pewnie takiej używał seba123...ja mam na CD wersje pełną :D ale spakowaną i teraz nie mam zabardzo jak tego zgrać.

a tutaj
Kod:
http://bora-komp.pl/index.php3?dzial=1&aid=2&str=4

masz programik Grzebacz (polska produkcja!!) który jest własnie do wielokrotnego nadpisywania, ale czy to działa nie wiem - tyle co znalazłem
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-06-29, 18:14   

Na Hiren's Boot CD jest wersja 1.51. Dziś dam link do pełnej jego wersji. A ten programik jest super tajny jakby wszyscy o nim wiedzieli to zarobek by sie skończył :):):) A co do hdd regeneratora to mam dużo różnych pełnych wersji :P
min. 1.35, 1.41, 1.51
^
 
  Skype
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-07-07, 20:09   

Jesli chodzi o regeneracje HDD to ja polecam WD Clear'a, likwiduje wszelkie bad sectory itp.!!!

Ps: Ten dysk jest na gwarancji jeszce? Bo jesli tak to idz do sklepu i zloz reklamacje udajac glupiego ze dzialal i nagle dead. Teraz malo kto dochodzi przyczyny dlaczego nie dziala. Kumpel ostatnio zjaral z wlasnej winy HDD poszedl do sklepu powiedzial ze dysk padl i po 2 tyg mial 2gi nowy.
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: