PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Uszkodzony monitor


Uszkodzony monitor

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Uszkodzony monitor
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-07-11, 18:02   Uszkodzony monitor

Monitor dzis przed godziną sam z siebie lekko stracił ostrość, teraz już prawie nic na nim nie widać. Co amm z nim zrobić?? Kable sa ok. Monitor LG Studioworks 575N, karta graficzna GeForce FX5200. Wczesniej nie było znim problemu a teraz coś takiego odwaliło się. Dodam jeszcze, że monitor ma 6-7 lat.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-07-11, 20:04   

sundance_kid napisał/a:
Wczesniej nie było znim problemu a teraz coś takiego odwaliło
zawsze cos dziala az sie nie zepsuje ;p;p

a na moje oko to naprawa nie warta swieczki ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-07-11, 20:28   

Nie wnerwiaj mnie!!!
Muszę teraz jakiegoś złoma poszukać:/
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-11, 20:35   

może jakiś zimny lut masz gdzieś w środku. Rozbierz i obejrzyj dokładnie:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-07-11, 20:43   

jak stracił ostrość sam z siebie to obawiam sie że to trafopowielacz (a troche sie w tym grzebie...jakieś hmm...6-7lat, razem z ojcem). No i koszt naprawy przewyższy wartość. :D Wpadnij do mnie to jakiś podobny za jakieś 150zł wygrzebiemy :P
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-11, 20:53   

moj motir chodzil 11 lat i nadal bedzie chodzil jak zaltawie wtyczke!! (CTX)

widocznie mialas jakies padło!!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-07-11, 21:14   

sundance_kid,
grzesiek1711 napisał/a:
ak stracił ostrość sam z siebie to obawiam sie że to trafopowielacz (a troche sie w tym grzebie...jakieś hmm...6-7lat, razem z ojcem). No i koszt naprawy przewyższy wartość. :D Wpadnij do mnie to jakiś podobny za jakieś 150zł wygrzebiemy :P
mowilem ;p;p ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-07-11, 22:34   

Pytałam się dwóch ludzi o monitor i obydwie chcą mi pozyczyc, jedna chce mi oddac za darmo więc jest dobrze. Zauwazyłam za to, że filmy działają dobrze. Obraz jest ostry:/
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-07-12, 08:00   

To zobacz jak jest pod innym kompem

[ Dodano: 2006-07-12, 09:01 ]
A jak jest na innym kompie?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-12, 10:18   

a może jednak jakiś pin się we wtyczce oderwał?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-12, 15:24   

Jak zdejmiesz obudowe z monitora to tam masz potencjometry, jeden powinien byc od ostrosci...
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-12, 18:57   

bercik12345, kable napewn nie!!

ogolem jest potrzbnych 6 zyl

R - red - czerwony
G - green - zielony
B- blue - niebieski
V - vertical - pionowo
H - horizontal - poziomo
GND - ground - masa
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-12, 19:14   

ale uważaj jak będziesz miałą załączony monitor i coś robiła bo tam są duże kV (napięcie) :P
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-13, 12:55   

Eee tam tylko minimum 15 tyśiów volt. A i zanim rozbierzesz monior rozładuj wysokie...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-07-14, 14:27   

seba123, 15kV ?? to chyba w mono...w kolorze jest minumum 26kV a w Flatronach jest ok 30kV (kineskopy Quintix miały nawet 36kV - miałem taki w TV :D)

A do środka nie radzę zaglądać. Filmy wydają się ostre bo tak są nagrane, ja np. na TV LCD 32" mam rózne tryby obrazu i jak ustawie na "film" to sam sie rozmywa...właśnie tak ma wyglądać film...:D

Wysokie nie jest tak łatwo rozładować, bo nawet po 2 tygoniach na kineskopie trzyma sie kilka kV. Tak że nie radzę tam paluchów pchać, a pokrętło od ostrości jest na trafopowielaczu (taka czarna kostka z której wychodzi gruby kabel do kineskopu...).

[ Dodano: 2006-07-14, 15:34 ]
seba123, 15kV ?? to chyba w mono...w kolorze jest minumum 26kV a w Flatronach jest ok 30kV (kineskopy Quintix miały nawet 36kV - miałem taki w TV :D)

A do środka nie radzę zaglądać. Filmy wydają się ostre bo tak są nagrane, ja np. na TV LCD 32" mam rózne tryby obrazu i jak ustawie na "film" to sam sie rozmywa...właśnie tak ma wyglądać film...:D

Wysokie nie jest tak łatwo rozładować, bo nawet po 2 tygoniach na kineskopie trzyma sie kilka kV. Tak że nie radzę tam paluchów pchać, a pokrętło od ostrości jest na trafopowielaczu (taka czarna kostka z której wychodzi gruby kabel do kineskopu...).
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Kable 9w1 UFC- uszkodzony nr.3 (Model... kucin SW 4 2008-11-26, 19:58
Brak nowych postów [Nokia 6131] Czyżby uszkodzony wyświe... korpi BB5 4 2009-01-31, 13:55
Brak nowych postów Net monitor pod WM 6,1 pro EMEK Aplikacje 3 2009-05-21, 21:59
Brak nowych postów Net monitor Nokia 2626 matir143 DCT-4 0 2010-10-03, 23:27
Brak nowych postów Monitor dla gracza Sorvino Co wybrać? 15 2013-06-27, 11:49