PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > WDC1600 - nie moge założyć partycji


WDC1600 - nie moge założyć partycji

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » WDC1600 - nie moge założyć partycji
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-25, 14:18   WDC1600 - nie moge założyć partycji

Mam problem z wymienionym w temacie HDD (160 GB jakby ktoś chciał wiedzieć) i pewnego razu włączam sobie kompa i tu brak partycji. FDISK zatrzymuję się na robuieniu partycji, Partition Manager: Error reading hard disk parameters, inne programy: hard disk read error. Dysk nie upadł, nie ma badów, jak chce założyć partycje moim programikiem do zakładania partycji/usuwania badów to cały czas jest 0 procent i świeci się kontrolka HDD. Głowica się nie rusza wogule, nic nie zapisuje. Jedyny program jaki coś robi z tym dyskiem to Grzebacz. Z góry dzięki za HELP.
^
 
  Skype
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-08-25, 15:31   

Sciagnij programy serwisowe do Caviarów ze strony producenta. Może one sobie z tym poradzą. Możesz nimi zrobić pseudo low level format. Możesz też spróbować uaktualnić firmware, ale najpierw uważnie poczytaj jak to zrobić. Jeżeli padł MBR to niestety nic się nie da zrobić. :(
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-08-31, 13:14   

Ten dysk jest jedyny czy masz razem z nim inny?
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-31, 14:29   

sundance_kid, a co to za różnica?? Bo wg mnie żadna...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-08-31, 16:07   

"a co to za różnica?? Bo wg mnie żadna..."
jest roznica bo plyta moze miec maksimum ktore obsluguje(ale nie musi)
a co do tego dysku wez partition magic 8 instalnij(wpisz seriala), zrob dyskietki startowe, uruchom pod dosem i tam usun partycje wszystkie i podziel na nowo(ja calkwite trupy ozywialem ) i powinno byc ok napisz czy pomoglo?
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-09-01, 21:55   

Dziś naprawiałam kompa w którym po wyłączeniu go znikła partycja. A "naprawiałam" instalatorem Windowsa XP. BIOS na początku w ogóle nie widział dysku, tylko nagrywarke i wyskakiwał tylko komunikat: boot from cd... 1234F. A najlepsze było to, że kumpela dzien wczesniej normalnie kompa używała i nie miała z nim żadnych problemów.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-09-02, 09:14   

seba123, a moze sie tasma odlaczyla ? ;)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-03, 11:59   

m_arti21, sory za to stwierzenie ale ja nie jestem takim lamusem co mu wyskoczy CMOS checksum error i zara dzwoni po pomoc. Ja nie jestem taki, umiem wiele więcej niż się Wam wydaje i po first to wyjełem HDD i podłączyłem ponownie taśme, ale gdyby taśma się dopieła to by go chyba nie widziało, nie? Ale olać w sumie go kupuje teraz 250 GB (ale nie mówie że tego też nie chce zrobić, przydałio by się żeby działał).
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-09-03, 12:23   

seba123, jak jest uszkodzona tamsa to moze go wykrywac ale nie dzialac poprawnie!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-04, 18:08   

logos2000, a wiecie co ja myśle że normalnie padła juz elektra, co prawda się wykrywa... ale... Dysk startuje wylicza sektory więc głowice działają lecz przy próbie odczytania jakiegokolwiek sektora jest read error... tak więc jestem w kropce...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: