PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Większa liczba złączy PCI


Większa liczba złączy PCI

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Większa liczba złączy PCI
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-01-06, 21:44   Większa liczba złączy PCI

Mam pytanie czy jest jakis sposób aby jakoś dodać złącza PCI bez wymiany płyty głównej? Bo mam tylko 2 a potrzebne mi są conajmniej 3??
^
 
  Skype
     
AdSense


wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-01-07, 22:07   

muszę cię rozczarować ale nie widziałem i nie słyszałem o takiej opcji. wiec raczej to nie możliwe i musisz wymienić płytę główna na taka co ma więcej złączy PCI, a w obecnie produkujących płytach głównych tych złączy jest przeważnie tylko dwa bo wypiera je nowsze złącze PCI Express x1
^
 
  Skype
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-07, 22:30   

nie ma takiej opcji....
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-07, 22:54   

lukaczmarek, a na co je potrzebujesz?? w starszych płytach głowych istaniała mozliwosc rozbudowy w nowszych brak
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-01-08, 09:10   

Widziałem płyty pod mojego kompa w których są 4 złącza ale to wiąze się z koniecznością wymiany płyty gółwnej a nie bardzo mam teraz czas się w to bawic. Potrzebyję więcej bo mam kartę telewizyjną, kartę fire-wire pod kamere i jeszcze siadł mi dźwiek na płycie więc mam też katrę dźwiekową no i mam problem bo myślałem że sa jakis przejściówki lub coś takiego
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-08, 09:19   

lukaczmarek, najtaniej by bylo chyba kupic karte dzwiekowa pod usb (jesli nie uzywasz dzwieku 5.1)

pozatym co ty masz za płyte głowna? chyba jakas stara... ze firewire nie masz wbudowanego?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
Ostatnio zmieniony przez logos2000 2008-01-08, 09:21, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-01-08, 09:20   

mam dźwięk 4+1 ale chyba będę sie musiał zastanowić nad takim rozwiązaniem
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-08, 20:13   

logos2000, dlaczego starą? Te micro atx mają właśnie po 2 pci.

lukaczmarek, niemożliwe - pomyśl jakby to miało wyglądać? Wkładając kartę do kompa i przykręcając śrubką śledź dotyka obudowy komputera - po jakimś rozgałęźniku karty byłyby wyżej - jak byś chciał to dobrze zamontować?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-01-08, 20:19   

seba123 starą za wzgladu na brak firewire na płycie, czytaj uważniej...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-01-08, 20:56   

Nie jest taka stara
http://www.ulubiony.pl/?a...prod=133901&u=5

ale chyba będe musiał pomysleć o wymienie
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Większa pamięć w SE t610 andrzejek333 Sony Ericsson 0 2004-10-01, 17:49
Brak nowych postów Większa bateria do TyTana sasquatch1988 Inni Producenci 2 2009-03-30, 13:02