PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > zasilacz ATX 20+4 wcisnac w 20


zasilacz ATX 20+4 wcisnac w 20

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » zasilacz ATX 20+4 wcisnac w 20
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
  Wysłany: 2007-02-03, 23:11   zasilacz ATX 20+4 wcisnac w 20

mam problem poniewaz gosc napisal w aucki ze plyta ma zlacze do zasilacza 20+4 dostaje plyte a tu 20 o_O najgorsze jest to ze mam juz zasilacz i na dodatek 20+4

czy jaki uciac to 4 (jak to jest to nie idze sie podlaczyc) to nic nie wybuchnie ani sie nie stanie?
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
AdSense


druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-02-03, 23:45   

nie weim jak zto z bliska wygląda ale jeśli tą wtyczkę nie masz rozpinaną to zawsze można sie szarpnąc i wydac te 10PLN na przejściówkę. przynajmniej się gwarancji na zasiłke nie straci :D
Ostatnio zmieniony przez druidbartek 2007-02-04, 14:15, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-02-03, 23:46   

y37, te 4 znaczy sie chodzi ci o dodatowy dzyndziel (taki kwadratowy) tak??

nic nie ucinaj!! podlacz bez tego i bedzie smigac :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-02-04, 13:22   

y37, a nie ma na plycie w innym miejscu takiego kwadratowego malego wejscia jak na zasilacz? bo zazwyczaj to sa wlasnie te 4 dodatkowe piny
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Luk3 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 18
Wysłany: 2007-02-04, 17:50   

Wtyczka 4-pin ATX12V to co innego i 4 odłączane piny od wtyczki 24-pin to też co innego.
Na płycie pewnie gdzieś jest wtyczka kwadratowa z 4 pinami - do niej powinna iść wtyczka ATX12V z dwiema masami (czarny) i z dwiema liniami 12V (żółty).
Jak masz nierozłączalną wtyczkę 24-pin to najlepiej kupić/zrobić przejściówkę na 20 pinów albo odciąć te 4 piny jeśli nie masz zasilacza na gwarancji.

btw podaj może model płyty głównej i zasilacza to będzie łatwiej :)
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-02-04, 23:30   

dobra doszedłem wczoarj do tego bo miałem nie odpinaną a z ta 4 nie miescila sie (tranzystor zawadzał) ale mialme plyte z celeronem gdzie bylo miejsce dzialalo to uciełem i działa :D
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Co moge wcisnac do softu 5110?? pbs [DCT3] Modyfikacje HW i SW 2 2005-01-10, 12:11
Brak nowych postów zasilacz do notebooka y37 Elektronika i inne 3 2006-10-28, 23:16
Brak nowych postów zasilacz do laptopa piotrus_taki Hardware 3 2007-01-22, 23:25
Brak nowych postów Jaki kupić zasilacz do kompa ?? wntl Hardware 14 2007-06-10, 19:46
Brak nowych postów Jaki zasilacz ATX ? logos2000 Co wybrać? 6 2008-04-06, 18:04