PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > zasilacz do laptopa


zasilacz do laptopa

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » zasilacz do laptopa
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
piotrus_taki 
Nowicjusz



Telefon: 5510 8210
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 43
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2007-01-22, 23:25   zasilacz do laptopa

Witam,
potrzebuje zasilacz do dość wiekowego laptopa California 620 CDT... niestety ten zasilacz ciężko zdobyć. Oryginalny zasilacz ma charakterystykę 20V/1,2A , tyle że wtyk w laptopie jest 4 pinowy (pin 1 - 20v; 2 - 20V ; 3 - 20 V; 4 - masa). Zastanawiam się czy mogę kupić zasilacz 20/ 6A z tradycyjnym wtykiem napięcie i masa, potem poprostu rozdzielic przewód 20 V na trzy przewody i odpowiednio podłączyć do laptopa...??
_________________
"Polityka to sztuka zdobywania pieniędzy bogatych i poparcia biednych, w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi"
^
 
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-22, 23:57   

piotrus_taki, nie musisz kupowac 6amperowego wystarczy 2 - na zasilaczu pisze ze 1,2 i tyle daje w sumie nie trzebaliczyc na kazde odgalęzienie osobno. no ale co do zasilaczy do laptopow to nie mam pewnosci czy mozna sobei tak poprostu podlaczyc jaki sie chce z przerobiona wtyczka - trzebaby popytac googli ...
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
piotrus_taki 
Nowicjusz



Telefon: 5510 8210
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 15 Lip 2005
Posty: 43
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2007-01-23, 09:38   

tak tak wiem ze moge 2 A tylko poprostu mam do kupienia tani 6 A, tylko bardziej sie zastanawiam czy moge to rozdzielic, bo niby po co producent robil 4 piny zamiast tradycyjnie...
_________________
"Polityka to sztuka zdobywania pieniędzy bogatych i poparcia biednych, w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi"
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-23, 14:09   

moze rozne zasilania?

zeby nie zapychac laptopa zbedynymi rezystorami (i dodatkowe ciepło)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jaki zasilacz ATX ? logos2000 Co wybrać? 6 2008-04-06, 18:04
Brak nowych postów zawieszanie sie laptopa jasiumdcumdc Hardware 2 2008-11-12, 03:57
Brak nowych postów Pomoc w wyborze laptopa Venon Co wybrać? 0 2008-12-01, 20:03
Brak nowych postów Pilnie potrzebuje laptopa, ale się na... abartek Hardware 7 2009-02-07, 23:00
Brak nowych postów Szukam laptopa do 3000 ;-) wntl Co wybrać? 11 2009-03-07, 13:30