PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zmniejszona prędkość procesora


Zmniejszona prędkość procesora

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Zmniejszona prędkość procesora
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-11-07, 11:07   Zmniejszona prędkość procesora

Spaliłam płyte główną, była w serwisie, naprawili i teraz procek zamiast 2,8 GHz jest pokazywany jako 2,28 GHz. W Windowsie mam teraz chwilowo syf bo jest płyta główna nieznana, procesor 2,28 na złączu nieznanym... (dane z menagera urządzeń i AIDA) Ale w BIOSie jest taka sama prędkość. Zwracać płytę do ponownego naprawiania czy coś mogę z tym zrobić?? Bo jeśli to by było tylko pod Windowsem to poradziłabym sobie ale ten BIOS mnie zastanawia.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-11-07, 15:30   

spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne biosa
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-11-08, 15:51   

sundance_kid, przegladnij zworki na plycie glowniej, moze jest wsadzone na wolnieszy FSB chociaz wtedy byla by wieksza roznica, skoro taka mala to zapewne mnożnik ;] tylko ze takich nowych procack mnozniki sa zazwyczaj poblokowane.

moze plyta glowna nie oblsuguje tak szybkiego procka, warto sprawdzic w necie info o tym modelu, ew. uszkodzone kondensatory (sam mialem taki przypadek calkiem niedawno)
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-11-09, 08:27   

Płyta wróciła z serwisu w takim stanie. W kompie wszystko stare pozostało. I przez dwa lata działał jako 2,8 a teraz mu się odmieniło?
bercik12345 są fabryczne. Jeszcze ich nie zdążyłam pozmieniać.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-11-09, 15:28   

No ale przywróć jeszcze raz. Na płycie jest zworka od resetowania biosa. Ja też nieraz miałem problem z płytą, nic nei grzebałem w ustawieniach a nie działało jak chciałem, przywróciłem ustawienia i było ok:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-11-29, 17:10   

Po reinstalce, zainstalowaniu wszystkich sterów, płyta główna i procesor nadal nieznane:/. BIOS zresetowany, nadal to samo.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-11-29, 20:08   

jak resetowales biosa? bateryjka czy zworka? jak bateryjak to przynajmniej 5 minut musi byc wyciagnieta! ??
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-11-29, 21:05   

kowalkarol1, AS a nie ES ;]
tak jak mowielm sprawdzic KONDENATORY
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-12-02, 12:22   

Płyta jest nowa. Wymienili ja ale oprócz tych dwóch zonków jest jeszcze długie wyszukiwanie dysków i to, że wystarczy lekko kompem ruszyć a juz nie widzi dysków.
Kondensatory sprawdzone, ok.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 15:18   

może taśma, jak nie masz plomb to podociskaj taśmy i wtyczki od zasilacza
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-12-02, 15:35   

Reich taśmy się dobrze trzymają. a poza tym go wystarczy lekko przesunąć żeby nie widział dysków.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 16:33   

a dyski w tym czasie cały czas pracuja?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-12-02, 16:48   

Raczej tak. A co sugerujesz?
Chyba zaczne ten komputer traktować jak wiekszość kobiet czyli bede się przejmować tylko tym czy Winamp i chat działa bo już nie mam siły na niego. Poczekam aż zarobie na nowy:/. Albo na nową MB, procek i RAM
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 16:59   

może kable w zasilaczu, co jest małomożliwe ale prawdopodobne. Najlepiej jakbyś wiedziała czy zasilanie cały czas chodzi, ale jak na gwarancji to oddaj do naprawy :mrgreen:
ps. dlatego kocham samoróbki jak coś sie popsuje to oddaje poszczególne części na gwarancje
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-12-06, 22:08   

sundance_kid, a powiedz ty mi ile masz dyskow/cdromow/floppy i jaki masz zasilacz (moc ktora podaja + marka) Molziwe ze najzwyczajniej twoj zasilacz nie jest w stanie tego dzwigac... najlepiej wymien WSZYSTKO co podlaczasz do zasilacza (niektore kart graf. tez tego wymagaja)
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Karta DVB zewnętrzna/wewnętrzna a prę... grzesiek1711 Hardware 0 2005-10-15, 09:51
Brak nowych postów czas procesora a skrypty NokiXa druidbartek Programowanie 6 2006-01-16, 12:14
Brak nowych postów zmiana procesora hp510 mariusz56 Hardware 4 2007-12-02, 22:00
Brak nowych postów Jak zdiagnozować usterkę procesora RAP? jubi20 BB5 15 2009-04-12, 13:18