PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Skrót na wyłączenie programów przy starcie Windy


Skrót na wyłączenie programów przy starcie Windy

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Software » Skrót na wyłączenie programów przy starcie Windy
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
  Wysłany: 2008-10-21, 00:27   Skrót na wyłączenie programów przy starcie Windy

Hej, jak uruchamiam Windowsa, moim zdaniem zbyt dużo zbędnych programów mi się odpala razem z nim. A zapomniałem już komendy do otwarcia takiego okna w Menu Uruchom w pasku startowym..

Może znacie jakieś inne komendy ??
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
AdSense


nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2008-10-21, 06:13   

Start -> uruchom - wpisujesz msconfig i zakladka Uruchamianie ;)
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-10-21, 11:13   

a znacie jakieś inne przydatne??
np. "explorer" już znam :razz:
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-21, 12:53   

cmd
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-10-21, 14:10   

regedit :)
^
 
 
     
nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2008-10-21, 15:58   

iexplore (malo wazne...ale coz ;) )
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-21, 18:45   

Kod:
shutdown -s -t 01
;)
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-10-21, 19:18   

Kod:
format c:
^
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-10-21, 20:43   

Kod:
services.msc
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-10-21, 22:31   

" shutdown -h now "
/ipconfig

[ Dodano: 2008-10-21, 23:32 ]
aaa i jeszacze:
restart
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-10-21, 22:40   

kowalkarol1 napisał/a:
" shutdown -h now "
/ipconfig


:?: :?: :?: :?: nie kumam do czego to - Atari ??

a propos
Kod:
gpedit.msc
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-10-21, 22:59   

xury, nie do comodore wiesz:P
1 to jest linux:) slax
2 to chyba wiadomo ze windows co?:> wpisz to sie przekonasz.
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-10-21, 23:15   

A to przepraszam, bo jakoś mi umknęło to, że to temat o linuxie. :shock:
a ta druga
Cytat:
/ipconfig

też jakoś nie chce dzialać (i na linuxie też) :)
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-10-21, 23:24   

xury, a no widzisz, nie tylko ja podalem cos z linuxa.
co do ipconfig.
uruchom: /ipconfig
badz uruchom: cmd , nastepnie ipconfig i juz masz:) teraz mozesz zobaczyc ze to naprawde dziala.
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-10-21, 23:31   

wiesz co, qrde dalej jakoś nie działa mi
Kod:
uruchom: /ipconfig

bo mi coś czarnego mignie i nie mogę zobaczyć nawet co to.
i jakoś nie widzę innej komendy z linuxa w tym wątku.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: