PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > pytanie o cygwin'a


pytanie o cygwin'a

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » MADos » pytanie o cygwin'a
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
  Wysłany: 2005-03-13, 10:27   pytanie o cygwin'a

mam jeden problem... sciagnalem najnowszego cygwina ze strony producenta... ale nie ma w nim chyba tego commandera:/ bo po wpisaniu "mc" wyskakuje komunikat "command not found"... w sumie mam sciagnietego z neta samego mc ale w pliku "mc-4.6.0.tar.gz" i tez nie mam pojecia jak go zainstalowac:/

i jeszcze jedna prosba... czy ktos moglby przyblizyc mniej wiecej jak poruszac sie po katalogach w cygwinie? tak pi razy drzwi... z gory dziekuje... peace V
^
 
 
     
AdSense


narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-03-13, 10:41   

ls - wyswietla zawartosc katalogu
cd - wchodzisz do katalogu
ls |less - wyswietla zawartosc ale zatrzymuje sie co pelny ekran...

a co do mc, to masz zrodla, musisz je skompilowac.. lub wykorzystaj jakas gotowe wersje skompilowanego mc, np z plytki z knoopixa jesli nei umiesz kompilowac...
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
 
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-03-13, 11:01   

no to ls nie dziala... ten sam komunikat co przy mc... i wogole z jakiego katalogu startuje cygwin? od jakiego miejsca rusza? i jeszcze jedna... czy mados'a mozna kompilowac np devc++? bo gdy wrzucma compile_all.sh to nijak nie kce sie kompilowac... nawet zaden error ani pasek postepu nie wyskakuje:/
_________________
"nasze zycie bedzie jak poemat... trzeba tylko znalezc dobry temat" :P
^
 
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-03-17, 19:29   

Masz jakas wyskubana wersje tego cygwina :/ ile ma twoja MB ? moja miala okolo 240 MB i wszystko chodzilo ladnie, poprostu dopinstaluj brakujace rzeczy korzystajac z programu instalacyjnego (tego ktory pobiera paczki z serwerow cygwina)
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Pytanie o ultrabook Acer Aspire S7-39... Misiork Hardware 0 2014-06-05, 17:15
Brak nowych postów Pytanie o program Kaspersky Lab Misiork Sieci Komórkowe 3 2014-08-20, 13:10
Brak nowych postów Pytanie o TomTom Bandit Proximo Hardware 0 2015-05-11, 14:30
Brak nowych postów Pytanie o tablet Lenovo Proximo Inne 1 2015-05-14, 16:54
Brak nowych postów Pytanie o słuchawki Misiork Co wybrać? 4 2015-08-12, 15:50