PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czy istnieje Emulator Playstation 2?


Czy istnieje Emulator Playstation 2?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Gry/Konsole » Czy istnieje Emulator Playstation 2?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
  Wysłany: 2005-11-06, 08:57   Czy istnieje Emulator Playstation 2?

Witam!
Pytanie glownie do Szczura bo wiem ze on sie zajmuje konsolami...
Wiec zassalem se Grandie II (byla w dziale PC GAMES), wypakowuje sobie pliczki potem do daemona i cos tu jest nie tak...chca sie otwierac jako audio CD wiec ja mykam do mojego kompika a tam pliku pod PS II. Wiec czy jest jakis emulator lub czy macie pliki:
SCPH10000.BIN SCPH10000 4,096 01.00 Japan B7EF81A9 Console
SCPH30004R.BIN SCPH30004R 4,096 01.60 Europe 9386A740 Console
SCPH39001.BIN SCPH39001 4,096 01.60 USA A19E0BF5 Console
oraz ROM1.bin
Z gory dziex :)
Ostatnio zmieniony przez szczuru 2010-05-14, 01:01, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-11-06, 18:25   

riger napisał/a:
SCPH10000.BIN SCPH10000 4,096 01.00 Japan B7EF81A9 Console
SCPH30004R.BIN SCPH30004R 4,096 01.60 Europe 9386A740 Console
SCPH39001.BIN SCPH39001 4,096 01.60 USA A19E0BF5 Console


To są biosy PS2

A co do głównego pytania istnieje Emu PS2 (www.pcsx2.net) ale opalane gry chodzą w granicach 6FPS :(
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-06, 18:47   

No to pupa, wiem ze to sa biosy mam je juz, emulatory mam juz 3 ale nie smigaja, mam tez wersje na dremcast masz do tego jakis emulator?
^
 
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-11-06, 19:10   

riger, Ja osobiście nigdy nie bawiłem się Emu Dreamcasta, poszukaj na www.emudreams.pl
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-11-06, 22:46   

riger, ten emulator nie odtworzy Ci wszystkich gier PS2, niestety idealnego jeszcze nie wymyślili... a ten jest jak na razie nejlepszy... więc daj sobie spokój z emulowaniem ps2 na pc :] wg. mnie nie ma sensu...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
POLI
Nowicjusz


Telefon: k300i
Operator: Heyah
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 12
Wysłany: 2006-01-22, 08:04   

Njiema takiej opcji żebyś sobie pograł w dobre gierki typu TEKEN CZY FIFA STREEt bo one tylko są na ps2 a temulator nic CI nieda. Aktualne emulatory są słabe i dają możliwosć pograć tylko w słabe gierki. Ja osobiście próbowałem zemulowac FIfa street dupa blada
A i żeby emulowac gierki na ps2 czy psx to musisz miec niezły sprzet bo na zwykłych piecach typu pentium 4 2.0 GHz to niemasz szans.
^
 
     
LPSzycha 
Nowicjusz



Telefon: N-GAGE CLS
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Lip 2004
Posty: 29
Skąd: z domu
Wysłany: 2006-01-24, 00:18   

Co do tego emulatora dreamcasta to zwie sie on Chankast. Ale tez nie emuluje za dobrze wszystkich gier. No i kazda gra pod ten emu musi byc self-boot.
^
 
 
     
DjKwaku 
Nowicjusz


Telefon: S. C65
Operator: Plus
Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2006
Posty: 13
Skąd: Piekary
Wysłany: 2006-02-10, 15:14   

POLI, zle mowisz co do samego PSX :) wystarczy hmmm 400 Mhz proc i ze 128-256 ramu zeby gry chodzily :) wiem bo sprawdzalem u qmpla i ladnie pieknie pyka w rolnika ( Harvest Moon BTN )

a co do PS2 problem lezy po tej stronie ze proc PS2 jest 128 bitowy ! gdzie w PC wychodza dopiero 64 bitowe :)
przynajmiej czegos takiego sie doczytalem czy to prawda to nie wiem :)

niby tez sprzet na ktorym ma dzialac emu ma byc z 10 razy mocniejszy od emulowanego .. ale to tez nie jest prawda :) bo co powiedziec o telefonach kom ? gdzie na Symbiana sa emulatory GameBoya ?:> i to wszystkich :) tak samo z super nintendo i pegazusem :)

w Javie sa tez emu pegazusa GB chyba nie ma
a jednak taki telefon np SX1 nie jest 10 razy mocniejszy od S nintendo :)
_________________
masz Siemensa ?
zapraszam
www.siemensy.pl
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-10-25, 13:22   

temat troszku stary ale pewnie sie to przyda nie jednemu

Paczka zawiera:
> PCSX2 0.9.2R2 z BIOSEM i screnami

Wymagania systemowe:
Twoja karta graficzna musi obsługiwać Pixel Shader w wersji 3.0
Minimum 512 ram
Procesor: Jak najlepszy :) . Im lepszy tym szybciej bedzie działał emulator.

http://rapidshare.com/fil...PCXS2_0.9.2.rar
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NESCUBE- emulator pegasusa na telefon papkin37 Aplikacje 14 2008-02-26, 22:10
Brak nowych postów Emulator Game Boy SE k550i Banan3xL Aplikacje 2 2008-03-16, 16:55
Brak nowych postów emulator java na pc wasiesto Aplikacje 2 2008-11-14, 12:41
Brak nowych postów Emulator Amigi - UAE4All xury Aplikacje 0 2009-03-18, 15:22
Brak nowych postów Przyklejony: [J.A.F] Instalka + Pkey Emulator + In... EMEK BB5 91 2009-06-05, 21:51