PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak nagrywać gry na PS2?


Jak nagrywać gry na PS2?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Gry/Konsole » Jak nagrywać gry na PS2?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
gorcek74 
Nowicjusz



Telefon: +39XXXXXXX
Operator: Heyah
Wiek: 44
Dołączył: 01 Wrz 2005
Posty: 1
Wysłany: 2005-09-01, 00:45   Jak nagrywać gry na PS2?

Jak nagrać Resident Evil Outbreak File 2, Gran Turismo 4, Rise of Kasai? Czy te gry są nagrywane dwuwarstwowo?
_________________
Pomagaj nieuświadomionym
^
 
 
     
AdSense


szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 30
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-09-01, 15:30   

Gran Turismo 4 - Opis Nagrania masz w tym Dziale, Gra jest na DVD9 (płyta dwuwarstwowa) jednakże są Ripy samego Arcade Mode ale żeby uruchomić takiego ripa musisz mieć już wcześniej save'a na memorce do GT4

Resident Evil Outbreak File #2 - Jeżeli Obraz ISO zajmuje więcej niż 4,7 GB (właściwie więcej niż 4,37GB ale to swoją drogą) to jest to wersja DVD9 (dwuwarstwowa)

Rise of Kasai - Jeżeli Obraz ISO zajmuje więcej niż 4,7 GB (właściwie więcej niż 4,37GB ale to swoją drogą) to jest to wersja DVD9 (dwuwarstwowa)

A najlepiej gry na PS2 nagrywać w Programie DVD Decrypter z prędkością x2 na płytach DVD+R TDK lub Verbatim
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
pandikao4 
Nowicjusz


Telefon: samsungE25
Operator: Era
Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 6
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-11-06, 19:34   

jak mam nagrac na plyte gre Dragon Ball Z Sparking Meteor ?? mam przerobiona PS2 system NTSC pliis o pomoc :cry:
^
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 30
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-21, 01:02   

pandikao4, A umiesz nagrywac normalnie plyty (tzn obrazy plyt)? Sciągnij dvd Decrypter. Wybierz Mode->ISO->Write. Wybierz Plik z Obrazem Gry i kliknij na "Write". Nagrywaj z mozliwie jak najmniejsza prędkością, na nośniku dobre jakości (TDK, Verbatim itp)
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
pandikao4 
Nowicjusz


Telefon: samsungE25
Operator: Era
Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 6
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-11-22, 09:54   

Jestem nowy w te klocki bylbym ogromnie wdzieczny gdybys mi powiedzial jak robi sie taki obraz plyty :mrgreen: dzieki ze sie odezwales @szczuru :grin:
^
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 30
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-22, 19:10   

pandikao4, Polecam http://konsole.cdrinfo.pl/ :) A dokładniej w tym wypadku artykuł:
http://konsole.cdrinfo.pl...2kopiowaniedvd/
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
pandikao4 
Nowicjusz


Telefon: samsungE25
Operator: Era
Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 6
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-11-22, 20:55   

ale wtym artykule nic nie pisze na temat mojego problemu ale dzieki za fatyge:D powiedz mi co to jest obraz [lyty?? pliiis :wink:
^
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 30
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-22, 21:10   

pandikao4, W tym atykule pisze jak zrobic obraz płyty i jak go nagrac :]

Obraz płyty to (prosto mówiąc) w wiekszości przypadków 1(czasami kilka) plik z całą zawartością danej płyty (w skład obrazu płyty wchodzą nie tylko pliki z danej płyty ale np też sub kanały, informacje o zabezpieczeniach itp).
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
pandikao4 
Nowicjusz


Telefon: samsungE25
Operator: Era
Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 6
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-11-22, 22:28   

AAAAA tak myslalem dzieki serdeczne ze mi pomagasz ale co zrobic gdy mi sie sciagnie gra moglbys mi napisac w punktach pliiiiiis :wink:
^
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 30
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-22, 23:42   

pandikao4, Po pierwsze ściąganie gier jest nielegalne i nie powinienem Ci pomagać ale załóżmy że tylko pytasz, wcale nie ściągasz gier z neta :D

No więc jeśli ściągasz obraz płyty DVD (rozszerzenie pliku to najczęściej *.iso lub *.mds/*.mdf) to najlepiej nagrać to programem DVD Decrypter.

Przeczytaj Ten artykuł OD punktu 4 (Punkty 1 do 3 opisują proces tworzenia obrazu płyty a punkty 4 do 9 opisują proces nagrywania obrazu płyty na płytę).
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
pandikao4 
Nowicjusz


Telefon: samsungE25
Operator: Era
Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 6
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-11-23, 09:50   

Dzieki!!! Tak naprawde to ja nie sciagam tylko z ciekawosci pytam zawsze mnie to zastanawialo dzieki za super szybkie i konkretne odpowiedzi :wink: jeszcze 1 pytanie jak to sie nagra to juz bedzie dzialac na moja PS2 jak juz wczesniej o niej pisalem??

[ Dodano: 2007-11-24, 16:29 ]
Szczuru powiedz mi czy nagrana gra tak jak mi mowiles bedzie juz chodzila na przerobiona PS2 formatu NTSC??pliis o szybka odpowiedz :) ) :wink:
^
 
     
Saadam666
Nowicjusz


Telefon: nokia 8850
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 6
Wysłany: 2007-11-27, 11:47   

Jezeli masz chipa to bedzie chodzic no chyba ze zakupiles konsole w usa or asia :) najlepiej na plytkach dvd+r verbatim, tdk...
^
 
     
pandikao4 
Nowicjusz


Telefon: samsungE25
Operator: Era
Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 6
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-11-28, 11:22   

Siemka moj kolega sciagnal gre ale glucha cisza ok?? i jak wlacza DVD Decrypter i robi wszystko tak jak pisze w tym artykule co mi podales to jak wybiera miejsce na obraz plyty to nie robi sie zielona ikonka tej takiej plyty pomoz mi pliis a najlepiej powiedz po kolei co trzeba zrobic wlasnymi slowami z gory dzieki pliiis o szybka odpowiedz :) )

[ Dodano: 2007-11-28, 21:27 ]
Juz nic nie trzeba dzieki za wszystko SZURU :) kto ma spolszczenie do FIFA 08 na PS2??pliiis o pomoc
^
 
     
Saadam666
Nowicjusz


Telefon: nokia 8850
Operator: Plus
Dołączył: 13 Lis 2007
Posty: 6
Wysłany: 2007-11-29, 18:43   

A dlaczego nie wypalac Alcoholem?? Ja wypalam wlasnie nim i wszystko chodzi jak ta lala :) Mam chip Modbo760...Pamietaj, ze najlepeij wypalac x4, x8 max...choc zalazy tez jaka gra.
^
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 30
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-29, 23:40   

W sumie też racja :) Alcohol 120% -> Nagraj Obraz Płyty -> Profil Playstation 2 -> Szybkość x2,4 lub x4 i do dzieła :)
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jak nagrywać filmy na Noki 6260 xury DCT-4 1 2006-01-05, 11:50