PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak przerobić PS2


Jak przerobić PS2

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Gry/Konsole » Jak przerobić PS2
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
  Wysłany: 2005-05-26, 16:31   Jak przerobić PS2

Kto mi powie jak przerobić samemu PS2, jaki chip jest najlepszy i ile by to kosztowało??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
Ostatnio zmieniony przez szczuru 2010-05-14, 01:00, w całości zmieniany 1 raz  
^
  Skype
     
AdSense


szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-05-26, 18:42   

wntl, Chip to np "Matrix Infinity" jest jednym z najlepszych chipów opisy masz na www.modchip.pl . Jeżeli jednak nie chcesz przerabiac konsoli chipem zakup "Swap Magica 3.6" i "PSX Breakera" ten zestaw odpala wszytskie gry (CD/DVD i CD PSX)
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-05-26, 18:46   

szczuru, a jak stoją ceny, jakieś porównanie, co lepsze??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-05-26, 19:47   

wntl, Lepszy jest Modchip (możliwość upgrade'u softu obsługa hdd, usb, odtwarzacz mp3, divx, jpg itp) ale niektórym to nie pasuje koszt Matrix'a to ok 130-150zł + montarz. cena Swap Magica ok 100zł a PSX breakera kolo 80zł

Ja bym wybrał modchipa
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-05-26, 21:33   

szczuru, a trudno go wlutować samemu?? można go dostać na allegro??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
zask 
Użytkownik


Telefon: se k750i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 90
Skąd: BYTOM
Wysłany: 2005-05-26, 21:46   

wntl, swap magica jest pełno na allegro, matrixa pojednynczo nie widzialem tylko juz w PS2 w montowany

tu masz linki np:
http://allegro.pl/show_item.php?item=51346419
http://allegro.pl/show_item.php?item=51449270
http://allegro.pl/show_item.php?item=51537215

i modchip do PS2
http://allegro.pl/show_item.php?item=51349220
^
 
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-05-26, 21:57   

Trudno wg. mnie tak bo troche roboty jest lepiej kup mochip'a wydrukuj opis (z np www.modchip.pl) i zanieś do jakiegoś serwisu elektronicznego zeby Ci wlutowali. Ja sam mam Ripper 2 Gold i jestem z niego bardzo zadowolony.
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-05-26, 23:21   

szczuru, tak jak sie wymienia diody w telefonie czy gorzej??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-05-27, 07:49   

wntl, Jeśli coś spieprzysz przy zmianie diód to jest szansa zę telefon będzie jeszcze działał (tak jak ja spieprzyłem zmiane diód i żadna nie swieciła ale fonik działał [3310]). A jeśli coś spieprzysz przy lutowaniu Modchipa to konsola może się już nigdy więcej nie uruchomić.

UWAGA przeglądając ostatnio Allegro.pl i Swistak.pl mogę powiedzieć że Matrix Infinity można kupić już za 70zł do tego powiedzmy 30-40zł robocizna. Ale poza Matrixem Polecam Ci jeszcze Rippera 2 lub Rippera 4 (Od 3 i 3.1 trzymaj się jak najdalej)

[ Dodano: 2005-06-05, 20:12 ]
Dodam tylko że jest Nowy Modchip DMS-4 Jest swojego rodzaju Rowolucją bo kupujesz go rokręcasz PS2 i Podłączasz NIC NIE TRZEBA LUTOWAĆ WPINASZ KABELKI I WSZYSTKO DZIAŁA!
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-06-05, 21:41   

szczuru, a jest on dobry?? ile mniej więcej kosztuje??co potrafi i takie tam, gdzie moge o nim poczytać??
^
  Skype
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 73
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-06-06, 05:26   

A ma może ktoś z was program USB EXTREME? Przydał by mi się :]
^
 
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-06-06, 12:11   

Bonzaj, Ja mam Jego zwisienkowaną Wersje (Zwisinekowa została Przez samego Utora tego produktu gdyż on to pisał dla pewnej Firmy, gdy już to napisał firma go zwolniła :D) Zamieszcze to na X-forum gdyż nie chce aby takie "rzeczy" leżały na Pasjii

wntl, Jest to jeden z najlepszych Modchipów a koszt jego to ok 180zł
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 73
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-06-06, 12:12   

szczuru, dzięki, będę czekał na X-forum na ten programik :]
^
 
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-06-09, 11:53   

Dodam tylko że niedługo (po ok 24.06.2005 - czyli po zakończeniu roku szkolnego u mnie) zabiorę się za pisanie nastepnych tutoriali tym Razem Będą To:

-Wiele Gier na 1 CD/DVD (z Menu do Wyboru)
-Granie Online na Kopiach Zapasowych Wersja 1 (Jeżeli Macie Modchipa)
-Granie Online na Kopiach Zapasowych Wersja 2 (Jeżeli Macie Swap Magic'a)
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
MarEwel
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 1
Wysłany: 2005-08-15, 16:27   

wntl napisał/a:
szczuru, a trudno go wlutować samemu?? można go dostać na allegro??

Mialem kiedys PS2 i chcialem tez przerobic samemu (mialem schemat gdzie co wlutowac) ale jak ja rozebralem to doznalem szoku!Punkty gdze trzebabylo przylutowac kabelki byly wielkosci lepkow od szpilki takze nawet moj kolega co troche sam lutuje powiedzial ze nie da rady.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: