PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak przerobić Psx-a?


Jak przerobić Psx-a?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Gry/Konsole » Jak przerobić Psx-a?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-05-21, 13:53   Jak przerobić Psx-a?

Tak jak w temacie.
Jak przerobic Psx aby czytal piraty.
Zawsze mnie to zastanawialo ale nigdzie nie mogle
tego dolookac.
A tak wogole to taki gostek z allegro kiedys sprzedawal
poradniki jak je przerabiac bez ingerencji w srodku.
Tzn. tylko cos tak przelozyl a jak mial jeszcze gwarancje
i mu sie konsolka popsula to znow robil ten trick i mogl
bez obaw zaniesc ja do serwisu.
^
 
 
     
AdSense


szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-05-21, 21:24   

riger, Jeżeli masz "dużego" PSX'a to wystarczą Przystawki typu Action Replay/Xploder/Game Shark aby uruchomić kopie. Innym sposobem jest wlutowanie chip'a (kwestia 5minut)

info masz na www.modchip.pl
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-05-21, 22:28   

riger, oj byly kiedys jakies plyty ze wkladales potem wkladales kopie i dzialalo :-)
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-05-22, 08:31   

Szczuru mam malego psx-a a tamten sposob byl na malego i duzego i polegal na przestawieniu czegos a nie tak jak przytoczyl Y37 za pomoca plytki CD.
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-05-22, 09:22   

riger, ja mam ps2, i tu jest troche więcej roboty, ale boje sie przerobić, bo sie potem psuje :-/
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-05-22, 09:47   

W tym dużym wystarczyło soć podłożyć np. zapałkę, aby myślał że jest zamknięte wejście na płyty. Trzeba było wsadzić dowolną oginalną płytę, później pirata, znowu orginalną i jeszcze raz pirata i już nam odczytywał. To się zmieniało jak taki dźwięk było słychać i na chwilę zwalniała płytka. Ale już dobrze nie pamiętam.
^
 
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 29
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-05-22, 10:11   

wntl, Nie bój się ew. Kup "Swap Magic'a" (Boot CD/DVD dla Kopii)

riger, Modchip w PSX'ie (PSOne w twoim wypadku) jest dobrym wyjściem a zarazem tanim gdyż sam chip kosztuje 10-20 zł a przylutować go to już pestka.
_________________
by szczuruŸŸ 2015
Ostatnio zmieniony przez szczuru 2005-05-22, 10:18, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-05-22, 10:15   

OK.
Pomogl dla Szczuru teraz juz wiem co nie co.
Prosze o zamkniecie tematu
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: