PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6630 błąd przy próbie flashowania phoenixem 2008


6630 błąd przy próbie flashowania phoenixem 2008

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » 6630 błąd przy próbie flashowania phoenixem 2008
Przesunięty przez: EMEK
2009-03-08, 21:26
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Furrius
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Plus
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 12
Skąd: Rzeszow
  Wysłany: 2009-03-08, 21:07   6630 błąd przy próbie flashowania phoenixem 2008

Witam nie wiedziałem gdzie wrzucić jeśli w złym dziale to przepraszam


dzisiaj chciałem zaktualizować oprogramowanie do nokii wszystko ładnie szlo aż nagle przerwało połączenie no i w efekcie telefon nie chce się włączyć (nokia 6630) czytałem i szukałem dziś cały dzień odpowiedzi natrafiłem na program Phoenix 2008 robiłem wszystko tak jak w poradnikach ale niestety błąd

Kod:
"Product flashing failed.

HRESULT 0x80042000 (-2147213312)

Connection type determining failed;AmsFlashFN=0x80042000"



proszę o pomoc nie wiem co mam robić z góry dziękuję :(
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2009-03-08, 21:28, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-03-08, 22:08   

wyjmij i włóż baterie, wgraj drivery 6.85.10.0 i próbuj opcji dead usb do skutku.
^
 
  Skype
     
Furrius
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Plus
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 12
Skąd: Rzeszow
Wysłany: 2009-03-08, 22:47   

chodzi Ci o
Kod:
"Nokia_Connectivity_Cable_Driver_rel_6_85_10_0"?


tak juz zrobilem wczesniej

daje RM-1 później to product code tylko właśnie mnie coś w tym zastanawia nie ma takiego numerku do wyboru jaki mam w telefonie wiec wybieram byle jaki i próbowałem chyba prawie wszystkich... jeszcze jak zauważyłem w "Variant version" nie mogę tez nic wybrać no wiec daje to Refurbish i o to właśnie pojawia się ten błąd który wymieniłem wyżej

jeśli da się coś jeszcze zrobić bardzo proszę o pomoc..ehh zachciało mi się aktualizacji..
Ostatnio zmieniony przez Furrius 2009-03-08, 23:06, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2009-03-08, 22:53   

sprawdź w innym telefonie czy bateria nie jest rozładowana. Nawet jeśli będzie pokazywać że jest naładowana, to spróbuj ją jeszcze naładować na max.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Furrius
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Plus
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 12
Skąd: Rzeszow
Wysłany: 2009-03-08, 23:06   

na pewno nie jest rozładowana ponieważ gdy robiłem aktualizacje była na 100% podładowana
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-03-08, 23:18   

Furrius, naładuj ją na full np w innym telefonie. wyjmuj i wkładaj baterie i próbuj do skutku...
^
 
  Skype
     
Furrius
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Plus
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 12
Skąd: Rzeszow
Wysłany: 2009-03-09, 00:06   

coś mi się już udało jest postęp ściągnąłem product code taki jaki jest w telefonie wyświetla się
Kod:
"Waiting for USB device...
--- Press phone's power button! ---"


tylko jest jedno ale naciskam włączanie i nic się nie dzieje :( (
Ostatnio zmieniony przez Furrius 2009-03-09, 01:03, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-03-09, 00:50   

Furrius, w tym momencie musisz nacisnąć raz na krótko włącznik (ok 1s)
^
 
  Skype
     
Furrius
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Plus
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 12
Skąd: Rzeszow
Wysłany: 2009-03-09, 01:06   

tak robiłem nacisnąłem jednorazowo i przytrzymałem dosłownie jedną sekundę ale nic się nie dzieje =/
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2009-03-09, 15:05   

przytrzymaj dluzej niz 1s, z 5 sekund nawet przytrzymaj.
PRzez sekunde to prad nawet z bateri nie doleci do wlacznika..
Jak nie mozesz sobie poradzic to idz do serwisu i zrobia ci to za 30zl max albo pogadaj na forum to ktos ci zrobi za przyslowiowe piwo.
A tak jeszcze przy okazji a czy aby na pewno kabel jest 100% sprawny? moze cos nie laczy?
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2009-03-09, 15:05   

jak podlaczysz wylaczony tel do komputera i wcisniej przycisk wykrywa Ci komputer NOKIA ROM PATERN czy jakos tak ?
_________________
Sprzedam Uniwersalne Sita BGA rozstaw 0.5
Naprawa Telefonow - Lublin/Zamość
Kupie uszkodzone telefony
Wysyłkowy Serwis tel.
^
 
 
     
Furrius
Nowicjusz


Telefon: nokia 6630
Operator: Plus
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 12
Skąd: Rzeszow
Wysłany: 2009-03-09, 15:40   

trzymałem i nawet dłużej.. rożnie próbowałem ale nic z tego :( kabel jest na pewno sprawny chwile przed tym działał bez zarzutów..właśnie chodzi o to ze nic nie wykrywa ehh =/
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2009-03-09, 19:00   

no to serwis
_________________
Sprzedam Uniwersalne Sita BGA rozstaw 0.5
Naprawa Telefonow - Lublin/Zamość
Kupie uszkodzone telefony
Wysyłkowy Serwis tel.
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-03-09, 20:33   

kowalkarol1 napisał/a:
PRzez sekunde to prad nawet z bateri nie doleci do wlacznika..
Skąd to wiesz, bo wg mnie zdąży to zrobić około 3 miliony razy?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2009-03-09, 22:12   

to byla przenosnia. Ale telefon musi zainicjowac polaczenie wiec dla pewnosci przytrzymac 3 sekundy, chyba ze wykrywa od razu polaczenie to mozna puscic.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Próba złamania simlocka jafem z 6300 ... drobny2992 SW 9 2012-02-16, 16:35
Brak nowych postów Nokia 6630 wymiana TAHVO Wrocław igrek_raciaz DCT-4 0 2012-04-03, 02:37
Brak nowych postów Nokia 3100 uwalona przy flashu chelseatb Nokia 1 2012-06-26, 14:41
Brak nowych postów Nokia 6131 - Błąd podczas próby wysła... koti Nokia 3 2013-07-30, 11:14
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58