PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > BB5 conventer


BB5 conventer

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » BB5 conventer
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-11-21, 11:10   BB5 conventer

witam.
znalazlem kiedys na jakiej aukcji kabel do UFS'a "BB5 conventer", ale poniewaz wtedy myslalem ze w mojej miescinie era BB5 nastapi duuuuzo pozniej to sobie odpuscilem to :razz: jednak sie pomylilem :cool: coraz wiecej osob pyta sie mnie o mozliwosc pl langa w bb5 :mrgreen:
Moje pytanko brzmi czy to flashu bb5 potrzebuje tego konwentera czy wystaczy jak zakupie odpowiednie koncowki do telefonow??
Dysponuje tornadem+hwkkiler :wink:
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-11-21, 11:20   

moze ktos wie jak ominac sprawdzenie jezyka w software update by Nokia??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-11-21, 11:23   

logos2000, nie pomyliles watki? ten o software update jest nizej :razz:
pozatym w tamtym watku pisze ze trzeba by zmienic produkt numer, a to moze daloby sie zmienic w hexie :roll:

[ Dodano: 2006-11-21, 11:24 ]
tylko aby zmienic ten numer to i tak by trzaba czym pozniej wgrac flasha do tela czyli nie da sie :neutral:
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-11-21, 18:56   

Nie potrzebny ci jest bb5 converter ani żadna bateria 9V do normalnego flashowania wiec wystarczą ci same końcówki..
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-11-21, 22:28   

dzieki lala, a wie ktos moze do czego ten konwenter ?? z tego co pamietam to chyba wlasnie zasilanie jakos konwertowac mial, ale nie pamietam dokladnie:/
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-11-22, 15:36   

logos2000, NSS w najnowszej wersji ma funkcje zmiany product code w bb5 przy użyciu kabla z kompletu:D i zmieniasz kod na taki z polski i załączasz Nokia software updater i masz PL:D
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-11-22, 19:48   

konwerter zmienia zasilanie na 9V (tak mi sie zdaję) i potrzebny jest tylko przy naprawach uwalonych bb5, podobno inaczej może nawet uwalić fona :/
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-11-22, 20:24   

A product code nie jest czasem zapisany w PM ? :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-11-23, 17:38   

nie wiem, ale siedze na forach o symbianach i tam ludzie normalnie najnowszym nemesisem zmieniają Produc code i wgrywają za pomocą nokia software updater soft w wersji pl
tutaj więcej info http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?t=2480
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-11-24, 00:35   

bercik12345, trzeba odplaic taki maly programik zeby zmienic product ccode/
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-11-24, 08:52   

MasterJapko, a NSS zle jest??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-11-24, 09:12   

logos2000, a do NNS nie trzeba miec Prodigi?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-11-24, 09:20   

ale chlopaki sie rozpedziliscie :cool: watek zalozylem by dowiedziec sie co to jest i do czego sluzy BB5 conventer a tu dowiaduje sie jak sflashowac bb5 po USB :mrgreen: :cool:

zmiencie temat chociaz, bo mi sie nie chce :razz:
MasterJapko, nie trzeba. podczas instalacji wybierasz Virtual USB :mrgreen:
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-11-24, 11:01   

MasterJapko, wlasn ie jak napisal toporek18 w nowszych wersjach NSS wybierasz Virtual USB Device i mozesz flashowac na zwyklym kablu usb :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-11-24, 13:29   

Działa na sterownikach z PCsuite;]
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: