PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > darmowy internet na noki 6630


darmowy internet na noki 6630

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » darmowy internet na noki 6630
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bmxmen 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 25
Wysłany: 2005-11-29, 01:40   darmowy internet na noki 6630

witam,jest mozliwe posiadanie darmowego internetu na tym telefonie ?chodzi mi o normalny internet a nie o net poprzez bluetooth.Jesli tak to jak to zrobic.dziekuje z gory.pozdrowienia
^
 
     
AdSense


mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-11-29, 09:48   

Przeniesiono do BB5.
W jakim sensie darmowego internetu? Za internet zawsze trzeba płacić, czy łączysz się przez bluetooth czy też bezpośrednio przez komórkę.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-29, 14:29   

Mu chodzi o to czy mozna podpiac modem do komorki?
^
 
 
     
ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-11-29, 14:59   

wiem że w nokiach z serii 9xxx dało się przez mochappp i wykorzystuje porgram eInternet
OPIS:
Zainstaluj na PC program MochaPPP, włącz go i wybierz ustawienia (WindowsCE + 115200) oraz port COM
Zainstaluj na telefonie program eInternet, wejdź do Extras i go włącz oraz wyierz "Dostęp bezpośredni" i wszystko potwierdź
Wybierz "Punkty dostępu", w opcjach wybierz 2 pierwsze pozycje na 60 minut i "Pytaj przed połączeniem" na Nie oraz kliknij "Zrobione" i "Zamknij"
Naciśnij przycisk Internet, a następnie Ctrl+Internet i przy odrobinie szczęścia możesz już śmigać w necie jeżeli ci wyskoczy tekst "Obiekt w użyciu", wykonaj ponownie daną czynność jak najszybciej możesz

Jeśli będziesz miał kłopoty z połączeniem możesz spróbować ustawić adresy:

Włącz konfigurację eInternet i wybierz "Punkty dostępu"
Wejdź w zaawansowane ustawienia, odznacz "Automatyczny DNS" i wpisz oba serwery DNS (możesz się dowiedzieć o ich adresy od swojego admina )

to jest tylko do palmtopów i nokii serii 9xxx

MochaPPP ściągniesz z tąd http://9210.cba.pl/ a dokładniejszy link to tu
http://9210.cba.pl/MochaPPP.zip
_________________
http://www.infosymbian.be/opera.gif
^
 
 
     
bmxmen 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 25
Wysłany: 2005-11-29, 21:28   

chodzi mi o internet przez komorke,bo jeden koles mial napisane na allegro ze w swoim sofcie ma darmowy internet ,wiec proboje sie dowiedziec czy takie cos jest mozliwe na s 60
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-29, 21:34   

bmxmen, kolesiowi wlasnie chodzilo o net po BT ;)

Jesli chcesz miec net w kom za free to kup sobie telefon z opcja Wi-Fi ostatnio koles mial za 200zl do opchniecia i puscil przez allegro.. calkiem fajna zabawka...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
bmxmen 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 25
Wysłany: 2005-11-30, 17:48   

a nie posiada tego czegos wi fi nokia 6630 lub sony ericcosn p910i?? ewentualnie nokia 6680??.A jak stoja ceny za uslugi internetowe ? np gadu gadu lub przegladanie stron www ? ile kosztuje godzina takiej zabawy ?pozdrawiam
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-30, 17:55   

Interent po WI Fi jest darmowy. chyba ze korzytsasz z platnych providerow.


Chyba zadna nokia z tych niema WiFi
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-11-30, 18:32   

możesz zainwestować w 9500 :) albo poczekać i kupić 9300i :)
_________________
http://www.infosymbian.be/opera.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów wgrywanie softu do noki 5220 maxo1620 BB5 1 2012-02-25, 20:05
Brak nowych postów Nokia 6630 wymiana TAHVO Wrocław igrek_raciaz DCT-4 0 2012-04-03, 02:37
Brak nowych postów Zeekrewards - Przełom w zarabianiu pr... investime Bazar 0 2012-08-09, 09:51
Brak nowych postów Nokia 6100 a internet z Playa Aldvyn DCT-4 0 2012-11-09, 15:03
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20