Uczeń, kowalkarol1, tego typu aukcje byly juz w dniu kiedy dejan udostepnil swoj sposob na bb5. Jako pierwsi wylapali to uzytkownicy na elce.
Allegro nie zdazy zablokowac wszystkich aukcji, ale to moze i dobrze, poniewaz jak juz pisano wczesniej program nie jest jeszcze dobracowany i czesto uwala tele... kupujacy szybko beda zalowac zaoszczedzonych pieniedzy a sprzedajacy szybko nalapia negatywow
Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone Pomógł: 27 razy Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 1265 Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-05-15, 20:10
Cytat:
Uszkodzone certyfikaty to nie jest taki ogromny problem, jaki wszyscy na polskich forach nakreślają. Jeżeli postępujemy dokładnie według instrukcji to nie ma możliwości uszkodzenia certyfikatów.
no to bys sie zdziwil i to bardzo - wlasnie probowalem odblokowac 6680 i postepowalem w/g instrukcji dejana niby wszystko poszlo ok ale fon wywalal "start up failed, contact retailer" wgralem backup i zniknelo ale fon jest teraz zablokowany na wszystkie sieci bo jest "SP data error". ja mam ten luksus ze jutro go postawie w pracy za free a co ma zrobic ktos kto nie ma takich mozliwosci ??? zejdz na ziemie i nie rajcuj sie wizja sciagniecia "duzej ilosci" userow na forum bo dales temat w ogloszeniu, bo ludzie nie wroca jak uwala fona bo "ktos" napisal ze progs dziala na 100% tylko trzeba robic wszystko w/g instrukcji. GO...NO PRAWDA - tyle powiem i zycze powodzenia.
PS jeszcze w tym tygodniu bedzie do kupienia usluga przeliczenia pliku do odbudowy certyfikatu - dla tych co uwalili fona - i czuje ze wieksza kase zbije na tym niz na zabawie w locki.
pozdro
_________________ Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!!
Jeżeli postępujemy dokładnie według instrukcji to nie ma możliwości uszkodzenia certyfikatów.
nie zgodze sie z tym.
1. Telefon uwala certyfikaty nawet jesli robi sie to wg instrukacji. Z naprawa mozna sobie poradzic przez WR Backup - niestety nie zawsze dziala.
2. Program jest wspanialym narzedziem jak ma sie nowe HWK lub JAFa oryginal - tam jest mozliwosc zrobienia kopii certyfikatu, ktory w razie uwalenia wgrywamy i wszystko jest ok.
3. Osoby ktore nie wykonaja kopii certyfikatu i nie zadziala im opcja WR Backup, beda musialy skorzystac z naprawy np przez NSS - ksozt naprawy 120 PLN (taka kwote najataniej znalazlem)
4. Po naprawie certyfikatu w sposob z pkt 3 rozpieprza sie kalibracja telefonu - nie dziala BT, nastepuja resety jak po zle przleicoznym FAIDzie w DCT-3, jest problem z ladowaniem - skalibrowanie teleofnu wykonuje sie przez SHX4 o ile dobrze pamietam lub po logach - a to dodatkowe ksozty. Jezlei nie masz dostepu do HWK lub JAFa uwzaj na progrmaik dejana jak robsiz teleofn komus bo mozesz uywalic mu telefon i byc ostro w plecy...
Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone Pomógł: 27 razy Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 1265 Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-05-15, 21:46
MasterJapko napisał/a:
Piotrek napisał/a:
Jeżeli postępujemy dokładnie według instrukcji to nie ma możliwości uszkodzenia certyfikatów.
nie zgodze sie z tym.
i bardzo dobrze
MasterJapko napisał/a:
Telefon uwala certyfikaty nawet jesli robi sie to wg instrukacji. Z naprawa mozna sobie poradzic przez WR Backup - niestety nie zawsze dziala.
no wlasnie nie zawsze dziala
MasterJapko napisał/a:
2. Program jest wspanialym narzedziem jak ma sie nowe HWK lub JAFa oryginal - tam jest mozliwosc zrobienia kopii certyfikatu, ktory w razie uwalenia wgrywamy i wszystko jest ok.
szkoda ze tego wczesniej nie napisales ;| to bym sobie zrobil kopie
MasterJapko napisał/a:
3. Osoby ktore nie wykonaja kopii certyfikatu i nie zadziala im opcja WR Backup, beda musialy skorzystac z naprawy np przez NSS - ksozt naprawy 120 PLN (taka kwote najataniej znalazlem)
u mnie bedzie taniej :D
MasterJapko napisał/a:
4. Po naprawie certyfikatu w sposob z pkt 3 rozpieprza sie kalibracja telefonu
tak jak pisales JAF daje rade
i jeszcze jedno
Piotrek z telefonow to ty pewnie umiesz locka z dct4 zdjac po kodzie i to mysle ze max twojej wiedzy o GSM, masz sobie stronke ale to nie robi z ciebie fachowca !!
a jesli pisze ze program uwalil mi fona to co to wg ciebie znaczy ?? a dla potwierdzenia masz screen z programu. A jak chcesz zwabic userow na forum to to byl kiepski pomysl
_________________ Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!!
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 2007-05-15, 22:00, w całości zmieniany 2 razy
Dokaldnie tak jak na screenie objawia sie uwalenei certyfikatu. Wiec zeby nie bylu, ze sprzedajmey tutaj jakies tanie bujdy.. prgram mimo ze dziala, ma tendencje do psucia...
chlopaki nie pociskajcie tak po piotrku czytaliscie wypowiedzi ludzi i dejana na zagranicznych forach? chociazby po przeczytaniu dwoch tematow "unlock bb5" oraz"sp data is corrupted...repair" na gsmhosting mozna zrobic sobie tyle nadziei w ten program ze nie wiem.
kazdy (tak jak i piotrek) chcialby zeby wyszedl jakis sposob na bb5... to normalne...
tranceman napisał/a:
Piotrek z telefonow to ty pewnie umiesz locka z dct4 zdjac po kodzie i to mysle ze max twojej wiedzy o GSM, masz sobie stronke ale to nie robi z ciebie fachowca !!
a jesli pisze ze program uwalil mi fona to co to wg ciebie znaczy ?? a dla potwierdzenia masz screen z programu. A jak chcesz zwabic userow na forum to to byl kiepski pomysl
moze i nie ma takiej wiedzy jak wy (ja tez nie) ale dzieki niemu i waszej wiedzy mamy to forum i tacy userzy jak np. ja moga sie wiele nauczyc
Telefon: N 6020
Operator: Orange Pomógł: 5 razy Wiek: 21 Dołączył: 11 Lip 2004 Posty: 378 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-05-17, 11:10
Mysle, ze Piotrek adwokata nie potrzebuje... Poza tym w pierwszym poscie przydaloby sie WYRAZNIE zaznaczyc z jakich to komorek mozna zdjac tego simlocka, i czego to wymaga/co i jak... zeby nie przyszedl jakis amator, zaczal meczyc najnowsze bb5 i potem sie dziwil ze mu fona uwalilo...
_________________ wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
siedzę jeszcze na innym forum i wiem że jeśli PC nie zgadza sie z tym spod baterii to mogą wyniknąć problemy z fonem. Jeśli postępujemy zgodnie z instrukcją sim-lock schodzi dobrze. 6630 spieprzoną tym programem idzie też nim postawić tylko trzeba do skutku próbować ściągnać sima;) (tak słyszałem). Nie miałem okazji tego jeszcze testować, ale wielu ludzi testowało i N70 i 6630 bierze dobrze, może mieć problemy z N70 ME.
_________________ Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego
Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
Telefon: N95, 6230i
Operator: Era Pomógł: 92 razy Wiek: 32 Dołączył: 17 Wrz 2005 Posty: 1698 Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-05-17, 22:58
logos2000, nie zgrywa rpl'a a tworzy log z którego możesz odczytać kod i wpisać ręcznie. Kopia sekcji 308 odbywa się automatycznie podczas odczyty fona, ale czasami może się coś nie udać i wtedy jak wiemy jest lipa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum