Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone Pomógł: 27 razy Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 1265 Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-07-02, 18:55
jamal666 napisał/a:
bo zrobiłem konkurencje jedynemu serwisowi w okolicy i robiłem o 50% taniej
kolejny 5PLN'owiec !!!
jamal666 napisał/a:
akbym uwalił to by raczej nie było aż tak dużego problemu, bo qmpel ma Jaf'a i ewentualnie wydałbym 5PLN na wache
buehehe najpier byc wydal 5zl na wache pozniej dostal bys w pier..... od wlasciciela telefonu a na koniec musialbys zaplacic ok 200PLN za odbudowe certyfikatu <hahaha> wiec dalej sciagaj sobie te locki za "5PLN"
_________________ Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!!
jamal666, jesli masz kabel nie zrobisz nim backup"a(potrzebujesz np. JAF''a, albo Tornado z HWK 3.03) a jak nawet masz jaf"a i nie zrobisz backup"a to leżysz i kwiczysz, tak jak napisał tranceman,
Cytat:
kolejny 5PLN'owiec !!!
a takich na forum nie potrzebujemy bo jak sama nazwa forum pokazuje GSM to nasza "Pasja"...
Witam, mam pytanie dot. telefonu 6630. Wczesniej udalo mi sie zdjac simlocka z n70 , teraz wpadl mi w rece w/w telefon. Jak dam read phone mam nastepujace informacje:
Phone ID: V 2.0436v22.1 11-11-04 RM-1
IMEI : xxxxxxxxxxxxxx
SP Ver. Simlock Server version 53
SP_F: 0000000000000000 SP_P: 2720100000000000
SP Lock Status: LOCKED! TRY1:=3 TRY2:=0
DONE:
Jak rozumiem ktos wczesniej prowadzil wielokrotnie zly kod i telefon sie zablokowal. Czy to ma jakis wplyw na sciaganie simlocka programem Dejana? Pozniewaz po Read Phone nie tworzy sie log. Natomiast Make Log raz dziala a raz nie wywalajac raz informacje "Bad Connection! (Check FBUS cable, turn OFF/ON phone, restart program, etc.)!" a czasami "Error: read pm data !". Pozatymna karcie vodaphone dziala caly czas wiec nic sie nie psuje mimo usilnych prob Czy jest to spowodowanem tym ze jest LOCKED? czy to cos innego?
gilu, jak masz prawidlowo zgranego beckupa to mozesz go przeorbic na PM i wgrac. Tylko z tego co piszesz probowales kilak razy robic read i make wiec tak czy inaczej prawidlowy PM o ile w ogole zostal stworzony to i tak ci sie nadpisal bledem wiec ratuje cie teraz tylko ASK->RPL a pozniej jeszce kalibracja SX4 :]
Tak czy inaczej zapraszm do serwisu -> 180 PLN i zrobione:)
Telefon: Nokia N95
Operator: Era Pomógł: 42 razy Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 1353 Skąd: Northampton
Wysłany: 2007-07-11, 01:07
Jaka jest sytuacja w Polsce z sim lockiem z nokii n95, bo niestety nie jestem zbyt zorientowany?? Da się ściągnąć czy nie bardzo jeśli tak to w jakiej cenie?? Sim lock jest na angielskie orange.
Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus Pomógł: 46 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Cze 2004 Posty: 1977 Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-07-11, 02:34
boss_53, z tego co się orientuję to angielskie Orange akurat daje możliwość ściągnięcia locka z n95. Wystarczy się z nimi skontaktować, podać numer seryjny, a napiszą Ci co masz zrobić... Nie sprawdzałem osobiście tej informacji, ale czytałem gdzieś o tym... spróbuj, może akurat coś z tego wyjdzie... w buzie Ci nie dadzą
Telefon: N95, 6230i
Operator: Era Pomógł: 93 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Wrz 2005 Posty: 1711 Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-07-11, 18:31
bubek3, jest taka mozliwość, kosztuje to 20-40 GBP w zależności od modelu. Musisz mieć tyle na koncie, to zrobić, wysyła się SMS który kasuje kasę, a potem dostaje się SMSa z kodem do wklepania.
SImloki z tych telefonów co da się tylko boxem Dejana są drogie bo 30 logów potrzebnych na jedną sztukę kosztuje około 20 euro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum