PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Dostep do netu na E50 przez kompa


Dostep do netu na E50 przez kompa

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » Dostep do netu na E50 przez kompa
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pyzaplanet
Nowicjusz


Telefon: nokia e 50
Operator: Era
Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 2
  Wysłany: 2006-12-27, 21:42   Dostep do netu na E50 przez kompa

Witam. Mam zapytanie czy wsadzajac do kompa klucz Bluetooth bede mogl nawiazac takie polaczeni z telefonem ze bede mial dostep do lacza internetowego ktore jest podpiete do kompa? Chodzi mi o to aby uzywac tego lacza do przegladania stron na komorce bez koniecznosci uzywania transmisji danych u swego operatora.
Jezeli ktos wie cos na ten temat to bym byl wdzieczny o pomoc.
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-28, 22:47   

oczywiście że tak. Twój problem prawdopodobnie rozwiąże Nokia PC Suite i strona Nokii gdzie jest opisane jak skonfigurować modem.
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-28, 22:51   

xury, a dało by np. przez BLUE SOEIL? Bo on tworzy połączenie lokalne i można dla niego udostępnić neta. Co o tym sądzisz?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-28, 23:54   

jeśli chcesz mieć neta w E50 za darmo tzn płacąc za neta w staconarce (bo chyba o to chodzi;)) to musisz poszukać jakiegoś poradnika jak udostępnić neta w 6630 albo N70 i zgrać najnowszego gnuboxa dla symbiana 9.1:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-29, 01:14   

Tutaj taki opisik, oryginalnie napisany przez mrElo (nie wiem czy jest jego autorem) w tym temacie.

Kod:
tu masz sposob na ogladanie stron HTTP za darmo

1. Zainstalować najnowszą wersje mRouter.
2. W mRouterze skonfigurowac połączenie (bt/irda/kabel).
3. Zainstalować przeglądarke Opera Mobile
4. Połączyć się z komputerem, uruchomić Opere i będzie wszystko działać !

Jest drugi sposób :-) (również wymaga m'routera)
1. Ściągnąć program na komórke o nazwie GNUBOX dla swojego telefonu
SE P80x/P90x/P910
Nokia Series60 (najlepiej sprawdzić na stronie czy dla swojego modelu jest odpowiedni program )
Motorola A920/A925/A1000
2. Zainstaloać go w telefonie + opere mobile
3. Odpalić program gnubox na telefonie z odpowiednim ustawieniem (ja używam przez kabel połączenia dlatego ustawiam 2box Cable i nastepnie uruchamiam Opere i wszystko działa:-)

To zdecydowanie najlepszy programik jaki kiedykolwiek zainstalowałem
Testowałem narazie na p910i ale wiem, że na innych telefonach też to działa.
Czasem trzeba troche pokombinować by działało ale da się to zrobić.
Ps. To nie jest transmisja GPRS więc nic za to nie płacicie Ale jeśli z jakichś względów pojawia się "globusik" na ekranie telefonu rozłączcie się niezwłocznie.
Ps.2 Nie biore odpowiedzialności za ewentualne koszty ktore mozecie poniesc za niewłaściwe uzytkowanie tego programu.
Ps.3 Jak możecie sobie wyobrazić, szybkość wczytywania stron jest baaardzo szybka (o wiele szybsza niż przez normalne połączenie)
Ps.4 Konfiguracja niestety nie działa ze standardowa przegladarka w symbiane, takze nalezy zainstalowac OPERA MOBILE net front lub doris ect.
_________________
pobierz
Ostatnio zmieniony przez seba123 2006-12-31, 03:49, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-29, 02:04   

Seba123 to działa ale tylko na starszych symbianach, na nowszych jest trudniej. Być może pomogą Tobie ludzie z www.6630.com.pl
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
pyzaplanet
Nowicjusz


Telefon: nokia e 50
Operator: Era
Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-12-29, 19:25   

Bercik dobrze myslisz :) Chodzi mi o dostep ze stacjonarnego lacza z kompa :)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów dostep do members plq Sugestie & uwagi 1 2010-12-08, 10:06
Brak nowych postów Brak łączności przez USB abbott40566 Samsung 2 2010-12-17, 13:09
Brak nowych postów Zeekrewards - Przełom w zarabianiu pr... investime Bazar 0 2012-08-09, 09:51
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15