PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 5200, jak zdjąć kod zabezpieczający telefonu ?


nokia 5200, jak zdjąć kod zabezpieczający telefonu ?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » nokia 5200, jak zdjąć kod zabezpieczający telefonu ?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
fiera 
Nowicjusz


Telefon: 5200, e616
Operator: Orange
Wiek: 20
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 14
Skąd: Tczew
Wysłany: 2008-07-01, 16:30   nokia 5200, jak zdjąć kod zabezpieczający telefonu ?

dostalem telefon nokia 5200 poniewaz mama kupowala sobie nowy, wlozylem karte sim i sie okazalo ze potrzebny jest jakis kod zabezpieczający ... mama go nie pamieta no i teraz mam maly problem. da sie jakos zdjąc ten kod ? dodam ze nie jest to blokada SIM tylko na telefonie. wielkie dzięki z góry :mrgreen:
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-01, 18:14   

fiera, jesli tel sie wlacza na karcie mamy, to www.simlock.pasjagsm.pl i tam jest generator mastercode. Wpisujesz go zamiast zwyklego kodu w ustawieniach zabezpieczen <zmien kody dostepu> I juz mozesz zmienic na nowy

Jesli nie masz mozliwosci uruchomic tel, to serwis pozostaje.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
fiera 
Nowicjusz


Telefon: 5200, e616
Operator: Orange
Wiek: 20
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 14
Skąd: Tczew
Wysłany: 2008-07-01, 18:32   

kurcze ... nie mam tamtej karty sim ;/ a za ile mi to zrobią ?
_________________
In Flames ! \m/
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-01, 20:13   

10-15zl
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
fiera 
Nowicjusz


Telefon: 5200, e616
Operator: Orange
Wiek: 20
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 14
Skąd: Tczew
Wysłany: 2008-07-01, 20:14   

ee to nie tak zle ... jutro pójde i napisze jak mi poszło ;p

[ Dodano: 2008-07-01, 20:14 ]
a zrobią mi to odrazu czy bd musial telefon zostawic ?
_________________
In Flames ! \m/
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 24
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1224
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-07-01, 20:17   

zrobią od ręki
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
fiera 
Nowicjusz


Telefon: 5200, e616
Operator: Orange
Wiek: 20
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 14
Skąd: Tczew
Wysłany: 2008-07-01, 20:19   

dzięki za pomoc :grin: btw .. bardzo fajna stronka
_________________
In Flames ! \m/
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2008-07-01, 20:31   

fiera a nie ma standardowego kodu?
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 31
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-07-01, 21:57   

fiera, sprobuj 12345 jesli nie probowales ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
fiera 
Nowicjusz


Telefon: 5200, e616
Operator: Orange
Wiek: 20
Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 14
Skąd: Tczew
Wysłany: 2008-07-01, 22:12   

dzieki ... standardowego nie ma ... wszystkie wypróbowalem typu 0000 , 12345 itp .

[ Dodano: 2008-07-07, 15:06 ]
teraz kolejny problem ... koles mi to zrobil i teraz mam tylko angielskie menu .. da sie wgrac polskie ?

[ Komentarz dodany przez: EMEK: 2008-08-12, 13:56 ]
Zawsze można przeedytować swój post...
_________________
In Flames ! \m/
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2008-08-12, 13:57, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: SEj10i/SEj10i2
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 960
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-08-12, 13:45   

A nie ma w ustawieniach (->Ustawienia Telefonu) wyboru języka polskiego? Może po prostu przywrócił ustawienia fabryczne i trzeba ustawić jeszcze raz polski?
_________________
by szczuruŸ 2014
^
 
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-08-12, 14:00   

fiera napisał/a:
da sie wgrac polskie ?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów sim lock nokia 6230i sidorek191 Simlock 0 2013-04-14, 09:39
Brak nowych postów Nokia 6500 slide Maosik DCT-4 1 2013-04-30, 20:18
Brak nowych postów Nokia 6131 - Błąd podczas próby wysła... koti Nokia 3 2013-07-30, 12:14
Brak nowych postów Obudowa PC jak Nokia 3310 Zagroda Bazar 2 2014-02-14, 15:25
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 2 2014-04-05, 19:58