PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6300 + phoenix 2008


Nokia 6300 + phoenix 2008

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » Nokia 6300 + phoenix 2008
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
nowakk16 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6301
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 5
Skąd: Szczecin
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-10, 15:28   Nokia 6300 + phoenix 2008

Witam, mam taki kłopot, odnośnie programu phoenix 2008, mam ten program, ale w żadnym telefonie nie udało mi się wgrać nowego softa. Próbowałem na 6280 z angielskiej 3, i z niebrandowanej nokii 6300, żaden z telefonów nie chciał się z flashować, za każdym razem wyskakuje błąd na samym początku, mam paczki z softami itp. ogladałem filmiki jak to gość robił na 3110 classic, ale guzik mi to nie wychodzi na moich fonach, mam w nich anglielskie menu i chce wgrać pl, i w 6300 brak softa. Chce to zrobić lecz mi nie wychodzi, błagam o pomoc. Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: wasiesto: 2009-03-10, 19:38 ]
Nie pomagamy Na gg i przez tel
_________________
Sezon motoryzacyjny kończy się gdy zamarza bęzyna w baku :P
Ostatnio zmieniony przez wasiesto 2009-03-10, 19:38, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-10, 17:26   

nowakk16, A telefony sprawne :?:
Czy może dead :?:
A tak na marginesie to nie pomagamy na gg po to jest forum :P

[ Dodano: 2009-03-10, 17:27 ]
nowakk16 napisał/a:
mam paczki z softami itp.

Oczywiście zainstalowane taa :?: :)
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 34
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2009-03-10, 18:23   

nowakk16 do 6280 potrzebujesz czegos innego?
Co Ci wywala za błąd?
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-03-10, 19:39   

Na początku sprawdz Kabel USB i Drivery
^
 
  Skype
     
nowakk16 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6301
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 5
Skąd: Szczecin
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-11, 08:29   

Gdy chce zrobić martwa Nokie 6300. Wyskakuje mi komunikat: The flashing failes. Do you like to retry the flashing? HRESULT 0x84009427 (-2080336857) a w frimwareupdate - cały przebieg flashowania:
Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Loading image files...
Opening RAW connection...
RAW connection successfully opened!
Waiting for USB device...
--- Press phone's power button! ---
Connection opened to BootCode successfully
First wait command succeeded.
Flashing Secondary boot code: 14464 Bytes
Secondary boot loaded
Skipping USB handshake...
Flashing Update Server Data: 248320 Bytes
Flashing PASUB TOC Data: 58304 Bytes
Update server loaded
Waiting for Update Server to boot...
Initializing Update Server....
Configuring Algorithm clients....
FUR: Adding Asic CMT as client 0x01...
FUR: PROTOCOL_CONTROL - Error sending message 0x0001 to Client 0x10 - 0x84009427
Error initializing Algorithm. 0x84009427
Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
All operations completed
Product flashing failed.

[ Dodano: 2009-03-11, 08:43 ]
Paczki są oczywiście zainstalowane, tak jak drivery do kabla usb, a 6280, zaczyna się flashowanie, dochodzi do 50%, telefon wyłącza się po raz pierwszy, włącza się i wyskakuje pytanie na kom czy uruchomić bez karty sim, daje ok i wtedy wyskakuje błąd
HRESULT 0x84009427 (-2080336857)
próbowałem z kartą sim, i też nie wiele pomogło ;(

[ Dodano: 2009-03-13, 10:11 ]
TO POMOŻE KTOŚ ? ;> KABLE SPRAWNE, STEROWNIKI ZAINSTALOWANE
_________________
Sezon motoryzacyjny kończy się gdy zamarza bęzyna w baku :P
^
 
 
     
johny88 
Nowicjusz


Telefon: SPV M3000
Operator: Plus
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-01, 06:00   

Witam podobny problem z 6300.

Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Loading image files...
Waiting for USB device. Press phone's power button (if you start from dead terminal)
ROM Boot Drivers loaded. Creating RAW connection
Connecting to device...
Connection opened
Connection opened to BootCode successfully
First wait command succeeded.
First wait command failed. Preparing for bootrom waiting loop ...
Flashing Secondary boot code: 14464 Bytes
Sending USB data: 28%
Sending USB data: 57%
Sending USB data: 85%
Sending USB data: 100%
Secondary boot loaded
Skipping USB handshake...
Flashing Update Server Data: 248320 Bytes
Sending USB data: 2%
Sending USB data: 12%
Sending USB data: 21%
Sending USB data: 31%
Sending USB data: 41%
Sending USB data: 51%
Sending USB data: 61%
Sending USB data: 71%
Sending USB data: 81%
Sending USB data: 91%
Sending USB data: 100%
Flashing PASUB TOC Data: 57216 Bytes
Sending USB data: 7%
Sending USB data: 14%
Sending USB data: 21%
Sending USB data: 36%
Sending USB data: 43%
Sending USB data: 50%
Sending USB data: 64%
Sending USB data: 72%
Sending USB data: 86%
Sending USB data: 93%
Sending USB data: 100%
Update server loaded
Waiting for Update Server to boot...
DEBUG - FUR_CONTROL_SYSTEM_INFO_REQ not supported on device. Skipping detection
Initializing Update Server....
Configuring Algorithm clients....
FUR: Adding Asic CMT as client 0x01...
FUR: PROTOCOL_CONTROL - Error sending message 0x0001 to Client 0x10 - 0x84009427
Error initializing Algorithm. 0x84009427
Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
All operations completed
Product flashing failed.


The flashing failed. Do you like to retry the flashing?

HRESULT 0x84009427 (-2080336857)

jest jakas rada na to??
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-06-01, 07:29   

johny88, sprawdź kabel, sterowniki i paczke firmware
^
 
  Skype
     
johny88 
Nowicjusz


Telefon: SPV M3000
Operator: Plus
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-01, 07:57   

jest jakis domowy sposob na wygrzanie??
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-06-01, 08:56   

opalarka + cienka dysza.
^
 
  Skype
     
johny88 
Nowicjusz


Telefon: SPV M3000
Operator: Plus
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-01, 09:13   

jesli sie nie myle jak sie pala diody boczne w 6300 to gdzies zwarcie jest jak sie go mozna pozbyc oczywiscie w domowym zaciszu.
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-06-01, 11:08   

johny88, tak jak masz sprzęt, umiejętności i wiesz co robisz. jak nie to lepiej nic nie rób bo więcej naszkodzisz niż pomożesz. czasem łatwiej i bezpieczniej jest zanieść do jakiegoś serwisu.
^
 
  Skype
     
johny88 
Nowicjusz


Telefon: SPV M3000
Operator: Plus
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-01, 11:55   

Dzięki za pomoc ogólnie.

Żeby wiedzieć co robić trzeba praktykować.

A tel i tak znalazłem na rynku bez baterii i klapki to czemu nie poeksperymentować :)

Nie mam kasy na drogi sprzęt ale mam narazie mały zapał skoro swojego spv złożyłem z dwóch i dziwo(w sumie)działa to czemu nie próbować.

Dobrze mówie??
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2009-06-01, 14:56   

a dead usb flashing nie pomaga?
diody sie swieca caly czas?
^
 
     
johny88 
Nowicjusz


Telefon: SPV M3000
Operator: Plus
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-01, 15:07   

Tak więc telefon cały czas padnięty.

Cały czas dead flashing mu robię.

"Wykąpałem" go w izopropanolu i już jak włożę baterię i wcisnę on to już nie świecą cały czas tak jak to miało miejsce wcześniej.

A błąd nadal ten sam wyskakuje.

Próbuję już nawet z baterią z innego fona też nic błąd wyskakuje i lipa :sad:

Jak włączę go przed flashowaniem na kablu usb diody święcą cały czas ale za to tel sam się wyłącza po pewnym czasie.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39