PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia n91, brak definicji


nokia n91, brak definicji

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » nokia n91, brak definicji
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-12-05, 21:55   nokia n91, brak definicji

siema
mam n91 z irlandii bez locka. moj problem polega na tym, ze nie moge instalowac zadnych aplikacji, wywala mi blad: "Note date certificated may yet be invalid is expired or phones setting may be in correct".
Dowiedziałem się, ze jest to winą braku definicji :(
Co teraz zrobić?

Do telefonu mam kabel USB od nokii 5510 (oryginał) :D
^
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 22:21   

Słyszałem że masz problemy z eng tak więc

Comet napisał/a:
phones setting may be in correct


ustawienia telefonu, ale czego??

Comet napisał/a:
Note date certificated may yet be invalid is expired


tego qrcze nie rozumiem zbytnio ale coś że zła data certyfikatu? Czy co?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-05, 22:57   

w ustawieniach i menedzerze instalacji (czy jakoś tak) są ustawienia certyfikatów i trzeba ustawić żeby nie sprawdzał certyfikatów bo większość programów jest bez nich i nie instalują się:) (nie mam pod ręką symbiana więc nie nakieruje)

No chyba że instalujesz stary program (rozszerzenie sis) który nie pójdzie na tym telefonie gdyż tu już są sisx (bo to jest symbian 9.1) ;)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 23:01   

bercik12345, czyli coś mniej więcej dobrze zrozumiałem, Symbian 9.1 powiadasz, a jest jeszcze jakiś nowszy?? A rozserzenia sis to były jeszcze za czasów 9210 a tam bodajrze symbian 7 był.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-12-05, 23:23   

bercik12345, dzięki, wstyd się przyznać, ale instalowałem sis'y :P

Mozecie mi polecić sprawdzony opis jak wgrać polski język do tego właśnie fonu?
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 23:28   

No przez Nokia Softweare Updater, MJ twierdzi że się da wpakować tym progsem język do koma. Zapraszam do poczytania tutaj

[ Dodano: 2006-12-05, 23:30 ]
link do tego progsa nie działa :/

[ Dodano: 2006-12-05, 23:31 ]
Ale tapraszam tutaj <- tutaj jest opis po eng i progs

[ Dodano: 2006-12-05, 23:50 ]
Zmień kod produktu na PL (to wiesz) i najlepiej updatuj cały soft,tutaj masz opis po PL.

Opis przetłumaczony:

1. Sprawdź czy masz odpowiedniego kompa :wink:
2. Zrób backup pamięci Menu->Narzędzia->Pamięć->Opcje->Zachowaj pamięć (jakoś tak, nie mam żadnej N'ki)
3. Ściągnij Nokia Software Updater, o tu
4. Zainstaluj tego progsa na kompie
5. Podłącz telefon do kabla oraz uruchom NSU, włącz progsa reszta zrobi się sama (więcej ci nie podpowiem nie mam jak tego progsa zainstalować)

[ Dodano: 2006-12-05, 23:57 ]
Z tego co widziałem naciskasz start->naciskasz next->teraz czekasz aż softa znajdzie->naciskasz update->no i o ile pojawi się komunikat że masz podłączyć ładowarke to ją podłączasz
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-09, 23:47   

Cytat:
No przez Nokia Softweare Updater, MJ twierdzi że się da wpakować tym progsem język do koma.
da sie:] Sprawdzone.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-09, 23:57   

ale najpierw zmień product code przez najnowszego nemesisa;)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-12-10, 21:49   

podczas łączenia z nemesisem wyskakuje error :(
Nie dam rady zmienic product code :/
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39