PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia Softweare Updater, czyli bezpieczne wgrywanie softu


Nokia Softweare Updater, czyli bezpieczne wgrywanie softu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » Nokia Softweare Updater, czyli bezpieczne wgrywanie softu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-08-29, 13:17   Nokia Softweare Updater, czyli bezpieczne wgrywanie softu

Witam. Chciałbym poinformować że na stronie Nokia UK ukazał się program pozwalający na update softwaru w telefonach Nokia s60 2rd. Aktualizacja przebiega za pośrednictwem zwykłego kabla USB dostarczonego z każdym nowym tetefonem Nokia. Program pobiera softweare z serwera Nokii i wgrywa go do telefonu. Program przetestowany na mojej Nokii N70, czas wgrywania przy Neostradzie 128 to ok. godziny. Mimo, że program jest po angielsku, i tak w telefonie będziemy mieli język polski, jeżeli wszystko zrobimy poprawnie. Obsługa jest bardzo prosta i wszystko dzieje się automatycznie.

http://www.nokia.co.uk/nokia/0,8764,95599,00.html Link do tego programu.


Skopiowane z innego forum ....
http://www.elektroda.pl/r...0ce90b988fd1bd6
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-08-29, 17:41   

wntl, skad masz te info ze bedzie polski ? bo ja slyszalem co innego...
Poza tym nie powiedzial bym zeby to bylo bezpieczne wrecz przeciwnie ;)
poczytaj co pisza ludzie :|
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-08-29, 17:51   

jednak polaczenie Noki z Siemensem zauwocowało tym czym sie spodziewałem :)
ale flashwoanie przez godzine to porazka...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-08-29, 20:39   

m_arti21,
wntl napisał/a:
Skopiowane z innego forum ....

nieczepiej sie mnie bo tylko skopiowałem ;p
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-08-29, 22:08   

wntl, acha ;) to sorry

_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
boski 
Nowicjusz


Telefon: Nokia6310i
Operator: Orange
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: z konopii
Wysłany: 2006-09-04, 16:10   

A ja mam takie pytanie: czy ktokolwiek z Was probowal wgrywac oprogramowanie do N70 ktora jest w trybie OFFLINE ?
Mam na tym telefoniku simlocka, wiec niebardzo moge wlozyc tak po prostu SIMa i dzialac ( ;p ) ale uszkodzilem(?) aparat i moze upgrade oprogramowania pomoglby ;-) ale nie wiem, bo NokiaSoftwareUpdater krzyczy do mnie, ze nie mogl przeprowadzic aktualizacji ..

Mam kabel CA-53 ( taki troszke srednio oryginalny.. )
pozdrawiam
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-04, 16:12   

może masz najnowsze oprogramowanie:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
boski 
Nowicjusz


Telefon: Nokia6310i
Operator: Orange
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: z konopii
Wysłany: 2006-09-04, 16:19   

bercik12345 napisał/a:
może masz najnowsze oprogramowanie:)


No niebardzo mam najnowsze oprogramowanie;-)
BO:
1) stwierdzil, ze moze i mam najnowsza wersje oprogramowania, ale zapytal sie czy chce reinstall, wiec sie zgodzilem
2) cos tam ciagnal z internetu, po czym stwierdzil ze nie moze zupgrejdowac softu;-)
3) Oprogramowanie w tym telefonie to V 2.0539.1.2 wiec troszeczke stare ;-)
^
 
     
Gligi 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 04 Lis 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-11-05, 01:04   

Jeśli masz telefonz angli to bedziesz miał angielskie menu. Moja nokia jest zablokowana na Austriackiego vodafona więc jak użyje Updatera to bedę miał niemca. Należy zmienić Production Code na taki jakie są przypisane do naszych opertorów i danego modelu telefonu. 7 cyfrowy kod który jest podany razem z imei.
Tak to mniej więcej wyglada
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-11-13, 15:33   

logos2000 napisał/a:
ale flashwoanie przez godzine to porazka...


Podejzewam ze ta godzina to bardziej wina zabojczej jakosci lacza neo128 niz realny czas flashowania :) Pewnie dluzej sciaga softa niz go pakuje do nokii :)
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-11-14, 23:42   

o nokia idze w slad siemensow i motoroli (jeszcze wprowadza tryb P2K to moze wroce na nokia :mrgreen: )

a wiec jak w koncu jest z tym simlockiem?
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-11-15, 17:17   

mowielm ze jak noki polaczy sie z siemnesem to tak bedzie, ale zaraz...

siemensa polaczyl sie z benq, a co z nokia?? juz glupialem
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-11-24, 00:34   

Update sprawdzony na N80 :) Smiga. Jest takze mozliwosc wgrywania langa przy pomocy tej aplikacji. Wiecej na gsmhosting. BEdzie tez o tym art w TK.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-11-25, 19:14   

wntl, Sorry

The page or file could not be found. The address or link may be invalid or outdated.
wntl napisał/a:
Mimo, że program jest po angielsku, i tak w telefonie będziemy mieli język polski
no nie wiem - do teleonu wgrywany jest dokladnie takli sam soft jaki jest tylko ze w wyzszej wersii ;p
m_arti21 napisał/a:
wntl, skad masz te info ze bedzie polski ? bo ja slyszalem co innego...
no wlasnie ;p
m_arti21 napisał/a:
Poza tym nie powiedzial bym zeby to bylo bezpieczne wrecz przeciwnie ;)
a co w tym niebezpiecznego :P jak uwalisz to i tak nie tracisz gwarancjii - wystarczy powiedziec ze robiles update na stronei i sie uwalil ;)

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-11-26, 02:07   

tranceman napisał/a:
m_arti21 napisał/a:
wntl, skad masz te info ze bedzie polski ? bo ja slyszalem co innego...

no wlasnie ;p
wszystko zalezy od numeru productu.

[ Dodano: 2006-11-26, 02:08 ]
tranceman, kuba miales juz jakies zwroty telefonow po NSU? Bo robie arta o tym i moze znow jakis wywiadzikz toba bym zrobil...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39