PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z aparatem w N70


Problem z aparatem w N70

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » Problem z aparatem w N70
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
boski 
Nowicjusz


Telefon: Nokia6310i
Operator: Orange
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: z konopii
Wysłany: 2006-08-29, 00:17   Problem z aparatem w N70

Witam!
Dostalem dzis Nokie N70 z UK ( niestety simlock:( ) do zabawy..
Niestety przy zabawie z aparatem fotograficznym przestawilem aparacik w "Sequence mode" po czym usilowalem zrobic zdjecie. Niestety zdjecie sie nie zrobilo, bo pojawil sie "system error" ( nic wiecej w komunikacie nie bylo ) i od tego czasu aparat przestal dzialac.. No moze nie do konca. Nagrywanie wideo dziala, aparat z przodu dziala, jednak zdjecia aparatem 2mpx zrobic sie nie da(!)
Czy ktos z Was widzial taki, lub podobny problem i ma jakas solucje do tego?
Dodam ze oprogramowanie w telefonie jest w wersji V 2.0539.1.2
^
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-08-29, 00:50   

spróbuj zmienić softa tu masz adres
http://www.nokia.co.uk/nokia/0,8764,95599,00.html
i możesz też zrobić format *#7370#

Tu jest wszystko dokładnie opisane co robić i jak robić:
http://www.6630.com.pl/vi...?t=3051&start=0
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
boski 
Nowicjusz


Telefon: Nokia6310i
Operator: Orange
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: z konopii
Wysłany: 2006-08-29, 01:32   

bercik12345 napisał/a:
spróbuj zmienić softa tu masz adres
http://www.nokia.co.uk/nokia/0,8764,95599,00.html


raczej odpada.. nie mam kabelka do tego :/

bercik12345 napisał/a:
i możesz też zrobić format *#7370#

Wyczyscilo wszystko oprocz problemu:-)

bercik12345 napisał/a:
Tu jest wszystko dokładnie opisane co robić i jak robić:
http://www.6630.com.pl/vi...?t=3051&start=0

Jeszcze raz kabelek..

Ale dzieki:-)
Aparat zachowuje sie dziwnie.. Nagrywa video i zapisuje tak na karcie, jak i w pamieci wewnetrznej.. Na mniejszym aparacie udaje sie zrobic zdjecie i zapisac.. Nie ma zadnych problemow:-)

Przy probie zrobienia zdjecia aparatem 2mpx lampa blyskowa normalnie blyska, trzask jakby zdjecie bylo robione.. Po trzasku i blysnieciu powinno pojawic sie zdjecie, nazwa i jego rozmiar.. Niestety pojawia sie tapeta i po chwili wraca do podgladu, albo i nie wraca... Czasem pojawia sie obraz z kamery, ale na belce na dole nie ma napisow " Options | Exit " , lub odwrotnie.. Na belce sa napisy, nie ma za to podgladu z cyfrowego oczka..
Dziwne to:/
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-08-29, 01:43   

spróbuj dorwać od kogoś kabel CA-53 lub DKU-2 (ale nie wiem czy na dku-2 zadziała) i wgraj nowe oprogramowanie tamtym sposobem. Po tym wszystkim powinno być ok
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
boski 
Nowicjusz


Telefon: Nokia6310i
Operator: Orange
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: z konopii
Wysłany: 2006-08-29, 09:30   

Zamowilem sobie wlasnie CA-53;-)
Mysle ze jutro powinien przyjsc, to bede sie bawic :-)
pozdrawiam

Na DKU-2 raczej dzialac nie bedzie, bo ten programik Nokii inteligentnie zyczy sobie zainstalowac "Nokia Connectivity Cable Driver" :-)

[ Dodano: 2006-08-31, 17:51 ]
No i podlaczylem telefon pod CA-53, wlaczylem Nokia Software Updater i niestety pize mi, ze nie ma zadnego nowego oprogramowania dla mojego telefonu:/

Jakies pomysly?;-)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52