PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > program do simlocka bb5


program do simlocka bb5

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » BB5 » program do simlocka bb5
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-21, 23:18   

bubek3, File Not Found!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


gavlas
Nowicjusz


Telefon: nokia
Dołączył: 19 Maj 2006
Posty: 5
Wysłany: 2006-05-22, 13:28   

sprawdził ktoś ten program?
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-22, 22:28   

ja sprawdzalem takich dziesiatki ;p nie ma dzialajacego !!!!!
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Cinek 
Nowicjusz



Telefon: 6630,e50
Operator: Orange
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 30
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-05, 09:28   

http://www.allegro.pl/ite...nokia_6630.html <<< a co myslicie o tym to pewnie kolejna jakas wajcha??
^
 
 
     
manierek 
Starszy Użytkownik



Telefon: E51
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Paź 2005
Posty: 168
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-06-05, 11:04   

Na pierwszej stronie jest ten program.
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-06-10, 11:27   

przestudiowalem co nieco o simlockach w BB5 i powiem wam bez sprawdzania ze program to fake, w bb5 kody nie sa generowane wedlug algorytmu jakiegos tylko sa zapisane w bazie danych operatora ( chyba ze jeszcze o tym nie wiemy ) , wiec simlocka nie tak latwo sciagnac jak w DCTx
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-06-11, 12:31   

PluCiorX napisał/a:
chyba ze jeszcze o tym nie wiemy
no wlasnie nie wiemy i sie chyba nie dowiemy - bo na moje oko nokia poszla w slady za motorola i zrobili wlasnie baze kodow "niegenerowalnych" - niestety ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
angelofdarknes 
Użytkownik
..::UCZEŃ::..



Telefon: 7610
Operator: Play
Wiek: 27
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 106
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-14, 20:48   

ostatnio widziałem 6680 z T-Mobile w komisie i ponoć bez sim locka, jak sie spytałem czym zdejmował to koleś odparł że FBUSem przez kNoka :D :D :D

moim zdaniem trzeba jeszcze poczekać z jakiś czas aż się BOXy rozwiną bo z biegiem czasu ktoś wpadnie na pomysł na sim locka, jak wchodziły telefony typu 3310 to też nikt nie myślał że biędzie można robić takie rzeczy jakie się robi teraz za pomocą Nokixa,

byćmoże trzeba czymś przeskanować cały SW i poszukać danych o locku, bo raczej siedzi on w wielu miejscach

ciekawe czy jak była akcja heyah z zdejmowanie sim locków to mieli jakiś sprzęt do bb5... oriętuje się ktoś w tym??
_________________
Noc. On i ona w łóżku. Nagle zapragnęli tego samego. Niestety toaleta była tylko jedna.
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-06-14, 21:37   

Jak byla ta akcja to jeszcze BB5 nie wyszlo :|
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-06-15, 08:54   

angelofdarknes, pozatym Dejan napewno analizował ten kod, a trudno o lepszego jak on w tym siedzi od samego początku....
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-06-18, 19:59   

Panowie... jako że mnie troche nie było.... Mam pytanie na allegro zaczeły sie pojawiać nówki sztuki Bez Simlocka z angli polski.... Czy komukolwiek udało się ściągnąć simLocka??? a co do wypowiedzi
PluCiorX napisał/a:
w bb5 kody nie sa generowane wedlug algorytmu jakiegos tylko sa zapisane w bazie danych operatora
to juz kiedyś mówilem :P
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
DeVilio 
Starszy Użytkownik
o_O



Telefon: se k810i
Operator: Play
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 146
Skąd: triocity...
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-06-19, 12:07   

tranceman,
Cytat:
ja sprawdzalem takich dziesiatki ;p nie ma dzialajacego !!!!!
gratuluje, testuj dalej :D a mi sie wydaje, ze jak sie 5 razy wpisze kod odblokowujacy i nie zadziala to juz kodem nic nie zdzialasz :d heheeh :D wiec powiem ci ze moze i trafiles na program dzialajacy ale nie udali ci sie zciagnac simlocka, bo miales juz 5 razy wpisany kod. A reszcie powiem tak: Jakbym to ja robic telefony i tak cwaniacko obmyslil simlocki to zostawilbym sobie tylnią furtke, ze jakby co to tez moglbym zarabiac na sciaganiu simlocków a nie tylko zarabialyby sieci, ktore wprowadzily simlocka. Bo to przeciez nie trzyma sie qpy... Nam na naszym forum jak narazie również nie udalo sie zciagnac simlocka, ale jak sie to uda, albo dorwiemy jakis programik to napewno was poinformujemy. Pozdro dla all.
_________________
Podpis usunięty przez moderatora
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-06-19, 12:46   

DeVilio, Ty myślisz że tranceman jest userem pierwszym z brzegu <lol> ? nie na darmo pracuje tam gdzie pracuje ;) i wie co gada ;D
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
nokia6680 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6680
Operator: Orange
Dołączył: 07 Lip 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-07-09, 10:33   

witam
posiadam program z anglii do sciagania simow z nokii bb5
osobiscia sam sciagalem z mojej nokiii 6680 i sie udalo za 3 razem :)

jezeli chcesz to mozemy ponegocjowac gg: nie podajemy numerków GG na forum, takie sprawy załatwiamy na PW, a to jest szczególna sprawa i jak co to prosze zamieszczać info na forum. <grzesiek1711>
pozdro
Ostatnio zmieniony przez grzesiek1711 2006-07-09, 18:24, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-07-09, 11:05   

nokia6680, my nie wierzymy w takie ściemy. Musialbys najpierw sciagnac komus simlocka za free abysmy sie przekonali i wtedy moznaby bylo negocjowac - tylko co? - program ktory ktos napisal dla sciemy a dzieci sie ciesza...
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Próba złamania simlocka jafem z 6300 ... drobny2992 SW 9 2012-02-16, 16:35
Brak nowych postów Flasher dejana program pod dos marekchyla1994 DCT-3 2 2012-04-10, 10:41
Brak nowych postów Oferuję usuługę zdjęcia SimLocka z te... pirat Bazar 1 2012-10-23, 19:02
Brak nowych postów Jaki box (program) zakupić? beeniek BB5 1 2013-12-27, 15:46
Brak nowych postów Pytanie o program Kaspersky Lab Misiork Sieci Komórkowe 3 2014-08-20, 12:10