PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [game] Tron


[game] Tron

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Programowanie » [game] Tron
Przesunięty przez: Domi
2006-02-02, 23:03
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2005-08-31, 11:26   

ZiP napisał/a:
Ja sądze ze najlepszym wyjściem jest na jakiś czas nie publikowanie skryptu, danie go do własnego softu zeby go wypromować ... potem za jakiś miesiąc lub 2 mozna zrobić public ... moim zdaniem najlepsze wyjście, i najbardziej rozsądne :P.


No dokładnie tak chce zrobić :-) Nie bede sprzedawał skryptów bo to głupota! Poprostu najpierw wypuszcze soft,a skrypt za jakis czas jak obroty spadną :-) Dobrze jest mieć coś czego nie mają inni, bo to może przyciągnie potencjalnych klientów :-)

A to i tak wszystko sprowadzi sie do jednego,bo jak nie bede miał kasy to nie bede chodził na neta i marne szanse żebym dalej poswięcał czas dct-3...


nEMO napisał/a:
ze tak sie wtrace... nie jest przypadkiem caly NokiX jak i jego skrypty pod licencja GNU ... (to pytanie retoryczne)


Dlatego ja też skryptów nie bede sprzedawał tylko wydam je trochę później... ;-)
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
AdSense


bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-08-31, 13:13   

MaximusResetus, nie żartuj :( a jak ktoś nie ma 5510 ? W gre sobie nie zagram :(
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-08-31, 20:29   

Może lepiej sprzedawać Skrypt :) i prawa autorskie :D
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
CooBek 
Wie co mówi



Telefon: 12333
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 252
Wysłany: 2005-09-01, 10:58   

tuning_gsm napisał/a:
Może lepiej sprzedawać Skrypt :) i prawa autorskie


była o tym mowa wyżej, skrypty jak i sam nokix objęte są licencją GNU
^
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2005-09-02, 08:52   

bubek3, Zagrasz sobie, nie martw się :-) Tylko nie odrazu...
ps: softy będą do 3310 i 5510. A potem zobaczymy...
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-02-02, 23:03   

MaximusResetus, zyjesz jeszcze? i co z gierka?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2006-03-24, 21:07   

O kurde :-) Daaawno mnie tu nie było i prawie zapomniałem o tej grze :-)

Macie tu ostatnią wersje jaka pamietam. Z tego co sobie przypominam to chyba wymaga zmainy menu na takie normalne, bo moje chyba robiło jakis konflikt i tel sie wieszał z kartą sim, przynajmniej mój. :-) Ale z race swoim tez miałem taki problem,a u innych działało,wiec sam nie wiem czym to było spowodowane.

Daje odrazu z kodami źródłowymi,jak by ktos chciał ja udoskonalic czy coś :-) bo ja raczej wyleciałem już z modyfikacji nokii... ;)

Pozatym skrypt był pisany dość dawno i moze nie współdziałać z najnowszym nokixem. Ale napewno sobie z tym poradzicie :-)
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-03-24, 21:47   

MaximusResetus, wielkie dzieki za to że podzieliles sie gra :P
Ale szkoda ze wlansie otatnio prawie nigdy nie zagladasz na Pasje. A teraz jeszcze:
MaximusResetus napisał/a:
ja raczej wyleciałem już z modyfikacji nokii... ;)

Taki master jak Ty musi dzialac nadal w swoim fachu.

Liczymy na czynny udział i powrót na Pasje :)
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2006-03-25, 09:02   

:-) moze jak znajde wiecej czasu to wróce do zabawy, choć teraz zmieniłem tel na motke i przy niej dłubie ile moge :-) A do tej gry zapomniałem dodac ze jest multiplayer :-) w 2 osoby na jednym telu, moze nie zbyt wygodne,ale nawet da sie grac. Sęk tylko w tym, że nokia nie obsługuje chyba dwuch klawiszy wcisniętych na raz i w ten sposób mozna blokować przeciwnika,zeby nie zdązył skręcić przed ściana :-/
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
bern 
Użytkownik



Telefon: HTC Wizard
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sie 2005
Posty: 104
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-25, 17:27   

MaximusResetus, hmm napewno nie obsluguje? nie pamietam co to byla za modyfikacja (elektro255 lub MJ jakis nieaktualny) z poczatkow nokixa ale byly tam inne skroty - chodzilo o wcisniecie jednoczesne gwiazdki i klawisza (dlugo sie przyzwyczajalem do aktualnego) a skoro tak bylo to wydaje mi sie ze nokia obsluguje dwa klawisze jakos...
_________________
memory... fajf... NOKIX i wszystko jasne :)
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-03-25, 17:56   

z tego co mi się wydaje to nokia obsługuje do 3 wciśniętych jednocześnie klawiszy...nie wiem jak to jest zrobione, ale chyba w madosie kiedyś był taki test klawiatury i można było wcisnąć maksymalnie 3 klawisze jednocześnie i nic się nie blokowało :)
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2006-03-26, 01:06   

bern, grzesiek1711, no fakt, pierwszy shortkey działał na 2 klawisze, a i pamiętam z madosa ten test klawiatury, co wyświetlało 3 klawisze, ale nie wiem czy jest to zaimplementowane w nokixie...
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-26, 01:11   

MaximusResetus napisał/a:
pierwszy shortkey działał na 2 klawisze

a mnie sie wydaje ze skroty z g3 byly na trzymanie klawisza... Nokixowski pierwszy shortkeys byl na nacisniecie tylko duzo dluzsze niz teraz
ale sie zrobil OT :/
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2006-03-26, 11:38   

Domi, jakie OT? ;-) przeciez sprawa cały czas dotyczy rozwiazania problemu w multiplayer :) Shortkey z g3 działał na zasadzie że siie trzymało gwiazdke, a potem wciskało klawisz od 0 do 9 chyba i był skrót. Tutaj pasowało by zrobić podobnie, czyli jezeli jeden gracz trzyma wcisnięty przycisk, to kiedy drugi też jakiś przycisk wcisnie, to zeby tez wykonał ruch,a nie jechał dalej prosto. Tylko jak to zrobic ?

A takk własciwie sprawdał juz ktos tą gierke, bo nie wiem dalej czy wam działa czy nie...
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-03-26, 13:07   

btw skoro jesteście juz wokoło wciskania przycisków - wie może ktoś w jaki sposób firmware nokii rozróżnia czy przycisk był wciśnięty na chwilkę czy jest przytrzymywany?? w którymś ze skryptów jest to wykorzystane ale nie kojarze :/
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: