PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > problem z pokazywaniem progressbara


problem z pokazywaniem progressbara

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Programowanie » problem z pokazywaniem progressbara
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-01-15, 02:24   problem z pokazywaniem progressbara

Witojcie :)

Mam aplikację w której chcę pokazac progressbara po wywołaniu dialogu:
Program wygląda mniej wiecej tak:
Kod:

ULONG dispatcher(..)
(...)
         dialog_open_msg(app.name, &dlg_prog, OMSG_SEARCH);

         msg=MSG_NOP;
         break;

      case OMSG_SEARCH:
      {
         /* Open the progress bar. */
         send_message(MSG_DISPLAY_MESSAGE|MSG_2P,DMI_PROGRESS,&str_msg_searching);
         dprintf("rozpoczynam szukanie\n");
         (...jakies operacje...)
         send_message(MSG_CLOSE_DISPLAY_MESSAGE_DMI|MSG_1P,DMI_PROGRESS);
         msg=MSG_NOP;
         break;
}

z tym że progressbar wcale się nie pojawia, wiem nawet czemu:) Bo pojawi się dopiero po wyjściu z dispatchera kiedy to UI będzie przetwarzać komunikaty.
więc zrobiłem też, że dialog wywołuje OMSG_SEARCH, który z kolei wywołuje progressbar i moją funkcję.


Kod:
      case OMSG_SEARCH:
         /* Open the progress bar. */
         send_message(MSG_DISPLAY_MESSAGE|MSG_2P,DMI_PROGRESS,&str_msg_searching);
         send_message(OMSG_START_SEARCH);
         msg=MSG_NOP;
         break;

Jednak to też nie działa tak jak trzeba. Progressbar pojawia się po kilku sekundach od rozpoczęcia OMSG_START_SEARCH (albo w ogóle się nie pojawia)
Ma ktoś może pomysł na rozwiązanie problemu?
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
AdSense


druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-15, 13:43   

hmm a próbowałeś w ten sposób:
Kod:
display_msg(DMI_PROGRESS,&str_msg_searching);

?
^
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-01-16, 12:47   

druidbartek napisał/a:
hmm a próbowałeś w ten sposób:
Kod:
display_msg(DMI_PROGRESS,&str_msg_searching);

?


nie działa, tu też pokazuje progressbara dopiero jak na dłużej (czyli nawet ten trik z OMSG_SEARCH wywołującym OMSG_START_SEARCH nie działa) się wyjdzie z dispatchera


ma lub widział ktoś jakiś przykład pokazania progressbara, bez wychodzenia z dispatchera?

[ Dodano: 2007-01-16, 13:05 ]
OK, mam już rozwiązanie ! :)
skorzystałem z pbar.c Yak'a i po otwarciu progressbara trzeba:
Kod:
      update_screen();
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52