PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Sterowanie programowe jakąś wolną nóżką od procka


Sterowanie programowe jakąś wolną nóżką od procka

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Programowanie » Sterowanie programowe jakąś wolną nóżką od procka
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-10-04, 22:42   

DmitTrix, there is RM7L_21 on this picture.
I have about 15 pcs of v21, 1 pc of v16 and 1 pc od v12 and You are right - v12 doesn't have this line on the pcb :(

unfortunatelly using LCDRSTX in 8210 is not so easy (you have to cut the path close to lcd's points of contact on pcb and solder some wires)

DmitTrix napisał/a:
what are the third and second chars thom the end? L/I, O(letter)/0(zero) ?
i think it's L and O(letter)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2006-10-05, 01:03   

Domi, ah right, forgot that 8210 has a different LCD connector than 5210. It may be difficult there. However, we can't be sure unless somebody tries that :) .
_________________
NokiX Ci się podoba? Kliknij i wyraź to!
^
 
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-11-14, 23:44   

Kiedy podłączyłem się pod PData(0) poprzez tranzystor bcv27 dioda świeciła bardzo, bardzo słabo... trzeba było się wpatrzeć by dojrzeć że się świeci... dlaczego tak się stało O_o ??

--= EDYCJA =--
aaa.. i dodam ze jak podpinam sie bezpośrednio pod pdata to dioda o wiele jasniej swieci, jednak i tak nie można powiedziec że swieci mocnym swiatlem...

--= EDYCJA =--
dobra, już a raczej dopiero dałem sobie rade ;D teraz mogę powiedzieć że to latarka <lol>
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-01-23, 22:32   

ma ktoś jakieś fotki z gotowym rozwiązaniem ?? tzn jak świeci, i gdzie jest umieszczona dioda :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-01-24, 03:39   

wntl, dawałem :P gdzieś w temacie z tymi diodami co nasz logosik zakładał... :]
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-01-30, 14:30   

http://www.allegro.pl/ite..._1_30_szt_.html - czy moge użyć takiej diody ??

http://www.sender.slask.pl/allegro/4diody.jpg ta całkiem po prawiej dało by sie diody o takiej wielkości wcisnąć do 3310 zamiast diod pod klawe i lcd ?? (to jest 3mm)
np takie wrzucić => http://www.allegro.pl/ite...mm_1zl_szt.html niemówie konkretnie o tym kolorze ;p

czekam na odpowiedź :D
mógłby wkońcu ktoś zrobić tutorial jak to zrobić w 3310 :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-30, 14:41   

wntl napisał/a:
mógłby wkońcu ktoś zrobić tutorial jak to zrobić w 3310


Emek miał zrobić ale cisza... Ja też czekam prawdę mówiąc :lol:
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2007-01-30, 15:25   

bubek3, a moze Ty zrobisz jakis fajny tutorialik z fotami ;>
widzialem że masz taką 3310 hehe
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-01-31, 03:03   

mdawidm napisał/a:
bubek3, a moze Ty zrobisz jakis fajny tutorialik z fotami ;>
widzialem że masz taką 3310 hehe
bardzo chętnie... jednak mam to zrobione po łebkach... i jakby to nazwać, nie dokońca jest sprawne, są "zakłucenia" <lol2>
zreszta sam widziałeś :P podaczas połączenia dioda mruga - jak sticker :]
emek (?), pracował nad dobrym rozwiazaniem, jednak chyba go nie do konca rozpracował (?) nie wiem, dawno nie przegladałęm tematu... ;/
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-01-31, 09:30   

Z tymi zakłuceniami jest własnie trochę problem, starałem sie je ograniczyć do minimum, jednak tylko w 5510 jest wystarczająco dużo miejsca, na odpowiednie ekranowanie, poza tym MAD ma ograniczoną wydajność prądową i w przypadku przeciązenia wyprowadzenie zaczyna świrować. Chciałbym zrobić to porządnie i co jakiś czas testuje nowy tranzystor, może w końcu trafię na fajny.

Teraz ulepszam cały projekt o przetwornice napięcia, tak żeby dioda równo świeciła niezależnie od stanu baterii
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-07, 13:41   

EMEK zamiast tranzystora spróbuj użyć tyrystora, to powinno zakończyć problemy z zakłuceniami, tylko trzeba będzie wymyślić jak później wyłączyć.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-06-13, 04:41   

hmm tak sobie myśle - moja 5210 i tak ma czarne gumowe przyciski więc ledów spod klawiatury nie widać więc chyba napisze sobie jakąś łątkę która na stałe wyłączy te ledy a umożliwi sterowanie tą linia z poziomu menu wtedy zrobię sobie latarkę bez większych kombinacji za to o jakiej wydajności prądowej :]

[ Dodano: 2007-06-13, 12:41 ]
hm właśnie wie ktoś w takim przypadku jaka jest wydajność prądowa na tym obowdzie?
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-06-13, 12:22   

druidbartek, odlutuj jedną diodę i wepnij się szeregowo amperomierzem (miliamperomierzem) i zobacz jaki prąd płynie.
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-06-13, 13:10   

a ja pomysalem ze mozna by wsadzic taka mala diode w dziurke od zestawu sluchawkowego w 3310, i tak z niego nie korzystam i raczej nie bede.

szkoda tylko ze projekt troche sie zastał...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-06-15, 04:00   

logos2000 napisał/a:

szkoda tylko ze projekt troche sie zastał...


I tylko pytanie czy jeszcze się ruszy? Hmm, czekamy teraz na wyniki prac druidbartka :)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: