PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > ustawianie FAIDu


ustawianie FAIDu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Programowanie » ustawianie FAIDu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
  Wysłany: 2007-02-10, 18:27   ustawianie FAIDu

hello

wczoraj wziąłem się za patch który by ustawiał FAID automatycznie z poziomu telefonu

jednak mam z tym parę problemów. to co wiem:

Get MSid: # przy włączenie telefonu zawsze sie zmienia
s 1F 00 10 40 00 05 01 01 B4 4F 03 07 B4
r 1F 1D 00 40 00 13 01 01 B5 01 4F MSID SQ CS

Set FAID:
s 1F 00 10 40 00 11 01 01 B8 4F FAID SQ CS

no i sie schody zaczynaja - mam źródła FAIDCalc ldrila ale coś nie śmiga to jakbm chciał

np
====================================
Tek's Calculator modified for NokDoc
File: test.fls
MSID: 836170A1C5F779476C5035F611
====================================
fchk value: BC85241A
MSID Check: ACADAB
Flash Chck: 00000000
COBBA IDNr: 0030238F
COBBA Chk?: D4
FAID Calcd: 020D03EF66F5158222CDF0E4
====================================
jednak pakiet który przechwyciłem przy ustawiani faidu był całkiem inny (mówie o FAID)
1F 00 10 40 00 11 01 01 B8 4F 5B BE 79 F4 F6 CF AE 45 67 BA 57 CF 8C 03 D8

co przeoczyłem?
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-02-11, 01:22   

druidbartek, a nie lepiej żeby to zrobic tak żeby zawsze ustwiało nam faid na DEAD ?, Chodzi mi o to zeby nawet jak zapomnimy zrobić reset faid przez mbus to żeby telefon robiłby sam to po uruchomieniu ?
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-02-11, 01:24   

xury napisał/a:
druidbartek, a nie lepiej żeby to zrobic tak żeby zawsze ustwiało nam faid na DEAD ?, Chodzi mi o to zeby nawet jak zapomnimy zrobić reset faid przez mbus to żeby telefon robiłby sam to po uruchomieniu ?


no to patch chce zrobić po to żeby nie trzeba było mbusa używać
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów problem z wgraniem FAIDu dominik260 [DCT3] Modyfikacje HW i SW 6 2004-12-11, 08:19
Brak nowych postów Ustawianie kontrastu w Siemensie C60 paflica88 BenQ-Siemens 7 2006-03-10, 18:29
Brak nowych postów mobilne gg nokia n97 - ustawianie? Lucas_21 Aplikacje 0 2011-06-14, 10:33