PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zawsze Contact Service - czemu?


Zawsze Contact Service - czemu?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Programowanie » Zawsze Contact Service - czemu?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
  Wysłany: 2006-07-21, 14:09   Zawsze Contact Service - czemu?

Jak zrobie jakąś gre aplikacje itd i dodam ją do soft i wrzuce ten soft do koma to pokazuje Contact Service. Nawet jeżeli wezme nowy projekt (nie zmienie w nim ani bitu) to problem również występuje. Patrzyłem jż na różnych flashach. Z góry dzięki!
^
 
  Skype
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-21, 14:43   

Jaki model nokii? Kille dodajesz do softu? Nie nadpisywales starych skryptow Yak'a?
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-21, 14:48   

Najnowszy snapshot, najnowszy VHAM. Daje NEW->APPLICATION/GAME i kompiluje nawet to co jest już wpisane. Nie dodaje killi, nic. Wgrywam do phona, włączam pokazje się wskaźnik baterii, res i contact service. Naprawa IMEI, resety itd nic nie dają.
^
 
  Skype
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-21, 14:50   

Skompiluj soft dodajac kill'e + Twoj skrypt i bedzie dobrze...
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-07-21, 14:52   

Ok dzięki zobacze jak będzie dobrze to napisze + dostaniesz punkt pomógł. A i jak byś mógł to być mi odpowiedział w temacie w którym pytam się o pare spraw, trzeci od góry w Programowaniu :D
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 37
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2006-08-05, 22:15   

seba123, no i gdzie ten pomógł dla riger'a? :D

Soft bez skryptów "kill" będzie miał sprawne funkcje Nokii do sprawdzania sum kontrolnych flasha. Firmware zauważy że coś w nim zmieniano i odmówi współpracy wyświetlając CS. Kille muszą być zawsze, inaczej nie możesz zmienić ani jednego bajtu bez CS w rezultacie.
_________________
NokiX Ci się podoba? Kliknij i wyraź to!
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-06, 11:38   

yak, no cóż punktu pomógł nie ma bo nie pomógł :) po prostu miałem problem z innyą rzeczą: Telefonik zawsze pokazywał contact service :( (zdziwiłem się troche, ale wygrzałem i działa) a i dzięki za info.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów j600 po locku zawsze dzwoni na 112 boodzio3 Samsung 2 2009-11-30, 12:00
Brak nowych postów 3110c contact service pivopl BB5 2 2010-02-02, 11:20
Brak nowych postów contact servic 6130classic InsideVw Nokia 5 2010-03-06, 08:39
Brak nowych postów Nokia 5130- Contact Service marcin2024 BB5 1 2011-07-06, 18:24
Brak nowych postów problem z programem Update Service konstantin Sony Ericsson 2 2012-05-07, 17:45