PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Archiwum NokiXa


Archiwum NokiXa

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » Archiwum NokiXa
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2006-02-23, 22:35   Archiwum NokiXa

Cześć!

To podforum jak najbardziej uważam za potrzebne ale proponuję, aby nowe skrypty dodawać także do archiwum na mojej stronie.

Archiwum NokiX'a

Myślę, że takie centralne miejsce, a tym bardziej na oficjalnej stronie NokiXa, pozwalałoby łatwiej znajdować skrypty. Szczególnie osobom spoza Polski które nie będą potrafiły połapać się na polskim forum.

Piszę to także bo właśnie skończyłem udoskonalać ten dział. Teraz nie trzeba już używać FTP, pliki można wrzucać bezpośrednio z WWW i pojawiają się od razu. Ja będę tylko je kasował na prośbę. Liczę, że nikt nie będzie tam wrzucał śmieci.

Sam już wrzuciłem skrypty z tego podforum.

Zapraszam
[Yak]
_________________
NokiX Ci się podoba? Kliknij i wyraź to!
^
 
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-25, 12:42   

Fajnie bo z ftp były ostatnio u mnie problemy.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-02-25, 12:53   

mam taką malutką uwagę - bo opisy niektórych skryptów ni dość że są w kodowaniu ANSi przez co w archiwum w opisie polski znaki nie śa jak powinny być, z drugiej strony jeśli by sie ustawiło na iso 8859-2 to notatnik czy kto czego używa by źle odczytał, ale to jeśli o polski znaczki chodzi : ]
druga to nawet mozę przydał by się opis tych skryptów któe mają opis po polsku w jezyku angielskim? ale to chyba już jest indywidualna sprawa każdego script writera ; )
no i jeszcze ten nieszcześny stoper... bo na forum o tym nie było ale to właściwie wersja baaardzo beta bo doś niedokłądnie chodzi - zbytnio obciąża procek przez co sekunda na nim trwa praktycznie 2,1 sekundy :D
^
 
     
Dr. Fridge 
Nowicjusz


Telefon: SE T610
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2005
Posty: 37
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-25, 13:52   

Siema!
Yak, jest pewien problem. Jak dodałem plik skompresowany zipem a w nim był plik nfo to nie wyświetla zawartości nfo po kliknięciu na opis. Przydało by się to poprawić.
_________________
DCT-3 4 ever! :)
^
 
 
     
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2006-02-26, 04:55   

EMEK, nie tylko u Ciebie :\

druidbartek, ustawiłem na stałe Windows-1250, przy angielskich to nie ma znaczenia. Nie wiem tylko czy inni "egzotyczni" tak jak my nie używają no ale nas jest pewnie więcej :).

Co do opisów po angielsku to niestety ktoś to musi zrobić. Tylko kto? Najlepiej autor skryptu.

To co, skasować stoper? Lepiej popraw to wtedy skasuję żebyś mógł wrzucić nowy:).

Dr. Fridge, poprawione, dzięki za informację.
_________________
NokiX Ci się podoba? Kliknij i wyraź to!
^
 
 
 
     
bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2006-02-26, 10:33   

Co do Stopera to prawie poprawiłem te nalicznie i jeszcze pozmieniałem niektóre rzeczy. Więc Yak możesz usunąć tą wersje z Archiwum, a ja w jak najszybszym czasie dodam poprawioną wersje.
^
 
 
 
     
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2006-02-26, 12:06   

bobek_wb, usuniety.
_________________
NokiX Ci się podoba? Kliknij i wyraź to!
^
 
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-03-18, 22:37   

no i mam jeszcze uwage dotyczącą uploadowania nowszych wersji skryptów - sam bym chciał wrzucić na ftp nowszą wersję choćby sapera ale na serwerze jest już poprzednia jego werasja no a śmietnmika robić nie chcę :|
więc co robić w takich sytuacjach??
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-03-19, 13:55   

druidbartek, piszesz do Yaka i on usuwa starsza wersje a Ty wrzucasz najnowsza
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-19, 13:58   

druidbartek, to chyba trzeba zwrocic sie do yak'a...
w sumie przydaloby sie tam cos w stylu kont uzytkownikow - kazdy autor skryptow mialby swoje konto i z niego wrzucalby swoje skrypty i tylko on (i yak) moglby je usunac... wydaje mi sie, ze pomysl niezly... ale pewnie troche niewygodny dla yak'a - bo wiadomo ze uzyszkodnik to paskuda i tylko klopot dla admina... :/

[ Dodano: 2006-03-19, 13:59 ]
Mendi mnie uprzedzil.. ;p
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: