PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [GRA] Nu, Pagadi!


[GRA] Nu, Pagadi!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [GRA] Nu, Pagadi!
Przesunięty przez: bubek3
2006-02-02, 18:19
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-01-18, 14:22   

A mógłbyś wrzucić źródła? Bo zbieram wszystko co możliwe, by poznać funkcje, ipt itd, bo mam taką chętkę sobie grę napisać ;)
^
 
  Skype
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-01-18, 15:15   

niestety zrodla nie beda publikowane... zabezpieczenie na wypadek gdyby ktos sprzedawal na allegro i pisal, ze jest autorem...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2006-01-18, 16:24   

_Brutus, trochę moich źródeł jest, próbuj. W razie problemów mamy forum Programowanie gdzie na pewno Ci pomożemy.
_________________
NokiX Ci się podoba? Kliknij i wyraź to!
^
 
 
 
     
DeVilio 
Starszy Użytkownik
o_O



Telefon: se k810i
Operator: Play
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 146
Skąd: triocity...
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-01-20, 19:15   

wiem, ze pytanie ktore zadam bedzie bardzo lamerskie i moze ktos juz odpowiedzial na ten program, ale po szukaniu na forum nic nie znalazlem, powiedzcie mi jak wgrywac te gierki do telefonu? Przepraszam z góry, jeżeli taki temat juz jest.
_________________
Podpis usunięty przez moderatora
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-20, 19:49   

DeVilio, dodajesz tylko do projektu nokix'a... a nokix sam doda je do menu Gry ;) powtarzało sie to... było na 100% :]
sander18, troszke dziwnie te jajeczka zlatują :/ mój najlepszy wynik to 16... a wszystko przez to że jajeczka zlatuja a przy samym koncu, gdy maja wleciec do koszyka zatrzymuja sie na dłuższą chwile by po jakichs 2 sekundach skpaść :/ podczas gdy z drugiej strony czekają już nastepne jajka... nie wiem czy mnie zrozumiałeś :D bo dziś jakoś źle sie czuje... i niczego nie pisze z sensem :D
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-01-20, 22:48   

Cytat:
gdy maja wleciec do koszyka zatrzymuja sie na dłuższą chwile by po jakichs 2 sekundach skpaść :/


zgadzam sie troche to dziwne :/ i tez tak mam. Dałoby sie to jakos poprawic?
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-01-22, 19:48   

opiszcie dokladnie jak wyglada ten problem i na jakich telefonach sie pojawia... jesli mozecie to sprawdzcie na dwoch roznych modelach... ja testowalem tylko na 3310 i bylo dobrze, no i zrodla sa wedlug mnie napisane "czysto" wiec nie wiem co moze byc...
PS. na razie nie mam ani neta, ani nokixa wiec nie wiem kiedy odpisze....
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-01-22, 21:35   

sander18, ja testowałem na 3210 .. chodzi o to ze jak jajko ma juz spasc do koszyka (ten moment) to on trwa troszke dłuzej... i ty juz zabierasz koszyk a ono spada i sie rozbija
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-22, 23:34   

sander18, dokładnie tak jak opisał bamc ja tak mam na 3310 O_o...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
DeVilio 
Starszy Użytkownik
o_O



Telefon: se k810i
Operator: Play
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 146
Skąd: triocity...
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-01-24, 02:06   

testowalem jajeczka, rzeczywiscie cosik tutaj nie gra, ale jakby jajka sie nie zatrzymywaly na tą chwilkę to chyba większosc by sie rozbijała na ziemi... mała uwaga.. jak na mój gust ( ina moja pamniec) to za duzo jajek chce spadac jednoczesnie... mialem kiedys oryginal i tak duzo ich nie lecialo naraz... ale to chyba jest kwestia raz ze "kosmetyczna" a dwa ze to kwestia gustu...
_________________
Podpis usunięty przez moderatora
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-01-28, 22:31   

mam nadzieje, ze uporalem sie z tym problemem... teraz timer wywoluje sie na samym poczatku funkcji odpowiedzialnej za "ruch" jajeczek, a nie jak bylo wczesniej na koncu... podejzewam, ze te spowolnienie bylo spowodowane tym, ze funkcja dodajaca punkty i inne rzeczy, ktore wykonywaly sie po drodze zajmowaly troche czasu procesora... teraz najpierw startuje timer, a dopiero pozniej wykonuja sie wszystkie rzeczy.... mam nadzieje, ze nie pojawia sie bledy zwiazane z tym, ze moze telefon nie zdazy wszystkiego porobic przed uplywem timera.... niestety nie mialem na czym sprawdzic, bo u mnie juz wczesniej bylo OK...

dodatkowo zmniejszylem troszke maksymalna predkosc...

acha, i jeszcze jesli jestesmy w trybie pauzy to miga na ekranie napis PAUSE :]

PS. sorki, ze tak pozno, ale nie mialem nokixa przez ponad tydzien :(

acha, nowa wersja przy pierwszym poscie ;]
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-29, 03:26   

sander18, nic z tego nadal sie zatrzymuje ;[ teraz zauważyłem (nie wiem moze coś Ci to pomoze): Kiedy jajko spadnie, zbije sie, wychodzi kurczak, w tym czasie wszystko sie zatrzymuje tylko kurczak biegnie... kkiedy wybiegnie poza wyswietlacz wszystko wraca do normy... ale gdy znowu spadnie jajo powtarza sie ta historia... i tak w kólko :/
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-01-29, 11:53   

hmm... kurcze, nie wiem w takim razie co zrobic... :/ moze uda mi sie pozyczyc 3210 i tam moze wystapi ten blad, to bede mial na czym sprawdzac... bo na mojm fonie smiga elegancko... mam jeszcze kilka koncepcji, ktore moglyby pomoc, ale to sie zobaczy... a jak nie to bedzie musialo zostac tak jak jest... :(

a co do zatrzymania gry jak spadnie jajko, to to akurat tak wlasnie mialo byc... ;]

[ Dodano: 2006-01-30, 10:43 ]
no dobra... chyba sie z tym uporalem... mam nadzieje... ;P
prosze o wyrozumialosc, bo ciagle nie mam na czym testowac, ale wg mnie powinno juz byc OK. w razie czego piszcie... jesli jest dobrze, tez piszcie ;]
oczywiscie wersja 1.2 przy pierwszym poscie ;]
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: