PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [GRA] O and X + demo RACE 7str


[GRA] O and X + demo RACE 7str

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [GRA] O and X + demo RACE 7str
Przesunięty przez: bubek3
2006-02-02, 18:34
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2005-06-14, 21:11   

Dobra. Wersja chyba finalna :-) Chba że gdzies jakieś jeszcze łędy sie znajdą,ale narazie nic nie zauważyłem.

Nowości to:
- możliwość wyboru intra przy "instalacji" gry;
- lepsze menu startowe... ;-) Sami zobaczycie :-)
- dodane menu OPCJE gdzie mozna ustawic jakimi znaczkami chcemy grać :-)
- dodane menu Info
- osługa światła gier;
- odane dźwięki takie jak w Stones z obsługą dla gier;

THX for CooBek & y37
Oraz oczywiście dla [Yak-a] :-)

W zip-ie zamieszczam też źródła.
Wszelkie prawa zastrzeżone :-)


--ENGLISH--
ok. i think it's the final version :) inless you will find any bugs... but i did't find even one.

News:
-you can choose which intro do want to have (during the "instalation")
-better start menu... you will see :)
-add option menu where you can set which signt do you want to play :)
-add info menu
-light setting service
-add sounds like in stones

THX for CooBek and y37
and of course for Yak :)

in the zip archiwe you have also sources.
all rights reserved :)

o_and_x.zip
Hulala se to dobrze :-)
Pobierz Plik ściągnięto 130 raz(y) 18,11 KB

^
 
     
AdSense


nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-06-14, 22:20   

fajne to menu :) tylko takie nie nokiowe :D ogolenie to super to wyszlo :) dopracowane ladnie :)
gratuluje


--ENGLISH--
i like that menu :) it's so no-nokia's :D but looks great :) you did great job :)
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2005-06-14, 22:47   

zawsze mi sie takie menu podobało :) jak bym mogł to bym orginalne w nokii takimi zastapił :) albo przynajmniej zeby ten prostokat tak się w każdym przewijał,a nie skakał.


--ENGLISH--
that type of menu i like for so long :) if i can i would replase it with nokia's menu :) or just scroll that rectangle, i don't like whet it jumps.
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-06-14, 22:53   

nie no groooobo :) kosior straszny ta gierka po przerobkach :] a to menu powala :P wielkie podziekowania za Twoja prace MaximusResetus :D naprawde swietna robota... peace V


--ENGLISH--
awwssooomee :) this game is so cool afer all modifications :) and this menu strikes down :P big thanks for your work MaximusResetus :D it's really nice job... peace V
^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-06-14, 23:05   

MR wielki ukłon w twoją stronę. te menu...... ani windows :)
Ale serio to nie ma co poprawiać. Przynajmniej nic nie widziałem złego. Nie moge sie już doczekać na tę grę z wyscigówkami.
Teraz to już nikt sie nie doczeka cierpliwie.....
BRAWO


--ENGLISH--
MR you did a great job... and there is nothing to improve because i didn't see anything wrong. i can't wait race game. we are all still waiting for that game... bravo !
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-06-14, 23:08   

Ja także jestem pełen podziwu. Teraz to już można powiedizeć, że gra jest dopracowana.
Czekam na kolejne skrypty - bo sam nie umiem zrobić. Mam nadzieję, że będą równie dobre jak ten.


--ENGLISH--
i'm also admirable. now i can say that game is perfect. i'm waiting for other scripts - because i can't do it myself. nad i hope they will be so good as this one.
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-06-14, 23:13   

zarz bede testowacMaximusResetus, dzieki za thx ;-D

[ Dodano: 2005-06-14, 23:22 ]
poztym dobrze ze dałes SC mozna sie rexxa podłuczyc

dobra wgrałem do 5110 noi menu zaje...

[ Dodano: 2005-06-14, 23:33 ]
MaximusResetus, bedzesz mogl napisac ten rpg textowy ew. engine i bysmy juz sobie gre sami zrobili


--ENGLISH--
i will test it in a moment MaximusResetus, and thanks for thanks :D

[ADD]
it's nice u gave us resources because we can learn REXX a little
ok i wrote it to my 5110 and menu is fuckin' good...

[ADD]
MaximusResetus, can you write this rpg game (or maybe only engine) and game we will do ourselves
^
 
     
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-06-14, 23:38   

y37, ja bym chciał zeby MaximusResetus, skonczył te samochodziki :)

--ENGLISH--
y37, i want MaximusResetus to end race game :)
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-06-15, 08:14   

pbs, no tez sie nie moge doczekac ale ten rpg juz mi lazi po głowi od dłuzszego czasu wiec

a jak wyjdzie ten race to bedze dopiero zabawy :-D

[ Dodano: 2005-06-15, 08:16 ]
pozatym juz wymysliłem jak zrobic takie memu do "menu" bo przecirz gifow nie trzeba zapetlac


--ENGLISH--
pbs i can't wait too but this rpg game is suffer me for quite long time so...

and when race come out then we will have a tot of fun :D

[ADD]

one think more... i found the way to make this "menu" for menu yet we don't need to loop gif file
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-06-15, 09:02   

MaximusResetus, gratulacje!
stworzyłes cos co naprawde zatyka! gierka cud miód!

ale mi sie najbardziej podoba to menu (ala MADos, tyle ze lepsze bo sie nie tnie nic a nic) i taraz mam pytanie czy da rade zrobic cala komorczeke z takim menu?


--ENGLISH--
MaximusResetus, gratulations!
you created a beautiful game! awsome!

but i like this menu the most (just like in MADOS but better because it's smoothly) and tell me if it's possible to make menu like that in main nokia's menu?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-06-15, 10:02   

logos2000, zacytuje MaximusResetus,
Cytat:
jak bym mogł to bym orginalne w nokii takimi zastapił :)

niestety jak na dzien dzisiejszy... taka metoda jak to zrobil MaximusResetus, to nie da sie... owszem dalo by sie ruchomymi gifami... ale wydaje mi sie ze to niepotrzebne marnowanie miejsca we flashu :D
Pozdro i jeszcze raz gratuluje gry :)


--ENGLISH--
logos2000, i will quote MaximusResetus

MaximusResetus napisał/a:
if i can i would replase it with nokia's menu :)


for now it isn't possibleto do that... you can do that only with animated gif files but it's waste of free space in flash :D

regards and gratulations :)
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-06-15, 10:30   

nEMO, no dobrze ale nie tylko MaximusResetus potrafi to zrobić :)
a zrobic sie napewno da rade, no ale coz masa pomysułow brak wiedzy na wykonanie :(


--ENGLISH--
nEMO, ok but MaximusResetus isn't the only person who can do that :)
and i's sure that it possible to do... but we don't have knowledge to od that :(
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-06-15, 10:56   

nEMO napisał/a:
owszem dalo by sie ruchomymi gifami... ale wydaje mi sie ze to niepotrzebne marnowanie miejsca we flashu :D


raczej z gifami to głupi pomysł bo skoro na poczatku to zjezdza na dol a jak sie wroci...
oj dobra zamotalem sie ale łatwo sie domyslec


--ENGLISH--
nEMO napisał/a:
you can do that only with animated gif files but it's waste of free space in flash :D


i think it's stupid idea because i you won't back in this menu...
^
 
     
nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-06-15, 10:58   

y37, rozumiem :) to by musialo rozpoznawac w ktora strone sie jedzie w menu... i do kazdej pozycji by trzeba przypisac 2 animacje :)


--ENGLISH--
y37, i get it :) that menu have to recognize which way we are going and for this pocition we should attribute an animation :)
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2005-06-15, 12:37   

ja jako programista uwazam, ze jedynym rozwiazaniem jest odnalezc kod odpowiedzalny za zmiane zaznaczenia i go zmodyfikowac aby robil to plynnie. jak z wiekszoscia takich pomyslow spodziewam sie wielu problemow o ktorych jeszcze nie wiadomo. tak czy siak, czekamy na smialka - ja nie mam czasu :(


--ENGLISH--
i think that only way to do that is to find the code responsible for change the meaning and modified it for smooth scroll. i know that with this idea there will be a lot of problems but i'm waiting for person who do that - because i don't have time :(
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [demo] Fire y37 Gotowe aplikacje 8 2006-03-17, 04:29
Brak nowych postów [gra][demo] CyberPet 0.5 _Brutus Gotowe aplikacje 0 2006-07-17, 21:21
Brak nowych postów ngage, demo v 3.03 NEM-4 leniu [DCT4] Modyfikacje HW i SW 1 2007-04-20, 17:34
Brak nowych postów Race Driver GRID 3D rafcio_100 Aplikacje 0 2008-06-01, 22:19
Brak nowych postów Race Driver GRID 3D SLU Aplikacje 0 2008-11-28, 21:28