PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [GRA] O and X + demo RACE 7str


[GRA] O and X + demo RACE 7str

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [GRA] O and X + demo RACE 7str
Przesunięty przez: bubek3
2006-02-02, 18:34
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-06-15, 17:46   

U mnie na 5510 Nie działa to nowe menu :( tzn działa i jest wybrana pierwsza pozycja "Zacznij Jako X" i NIE moge tego zmienić bo żaden klawisz (poza (c) nie działa :/)


--ENGLISH--
on mine 5510 this new menu doesn't work :( i mean i can't move in menu...i can hit only "Zacznij jako X" or C key :/
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
AdSense


nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-06-15, 18:47   

zachcialo sie menu takie robic to teraz macie :P hehe
pozwolilem sobie to poprawic, niestety nie dziala na naviku i strzalkach :| nie wiem czemu tak nie idzie... no ale zmienilem na
gora/dol -> 4/F lub 7/J lub X/Chr
potwierdzenie -> R lub U
:) powinno teraz dzialac (u mnie dziala) narazie lepsze to niz nic... :)

btw. i dlatego dobrze podawac zrodla skryptow ;) kazdy moze sie cos nauczyc i poprawic :)


--ENGLISH--
i improve this, unfortunately it doesn't work on navi key and arrows :| and i don't know why... but i changed it to up/down -> 4/F or 7/J or X/Chr
confirm -> R or U
it should work now (on my phone it works fine) it's better than nothing for now :)

btw. it's good to attached sources to your scripts :) everybody can learn sth and improve :)

o_and_x_5510.rar
Pobierz Plik ściągnięto 135 raz(y) 17,23 KB

^
 
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2005-06-16, 09:08   

F@#k! Na 55 tego nie sprawdzałem niestety... ;-) Na 33 działało to na 55 juz mi sie nie chciało :) Ale napewno da sie tojakoś zrobić... Co do rpg... ;-) Ale to raczej w wakacje bo teraz znowu mnie czeka egzamin na studia :( Zreszta jeszcze najpierw musiałbym poduczyć się c jeszcze...
A wyścigówki sie robią :-) wiec juz niedługo... :-)

----

Poprawiłem to tak jak jest w kalendarzu,czy plotterze i powinno działać na 55. Niestety nie miałem okazji sprawdzić tego osobiście,ale powinno już działać. Ponadto kilka drobnych zmian...


--ENGLISH--
F@#k! on my 55 i didn't test it ;) on 33 it works so i thought that on 55 it will works too :) there must be the way to do that... and rpg game i will left for holidays because i have exam for high school soon :( and i still have to learn c...
racer is almost done... soon... soon :)

[ADD]
i improve that just like it is in callendar and plotter and it should work on 55. unfortunately i haven't opportunity to test it by myself but i think it's ok :) more than that i change few things :)

o_and_x.zip
ma działać :)
Pobierz Plik ściągnięto 226 raz(y) 18,51 KB

^
 
     
nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-06-16, 22:19   

oki nie trzeba tej poprawki brac... w nowym snapshocie bedzie poprawka... bo to wina jednego ze skryptow byla ;) i nawet w edytorze pamieci nie dzialalo :) ale teraz bedzie oki...


--ENGLISH--
ok you don't have to download this improve because it was fault of one of Yak's scripts :) and even memory editor doesn't work good... new snapshot will solve this problem :)
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-06-17, 23:55   

MaximusResetus, raczej ten rpg by wygadał tak

checsz wejsc na pasjagsm co robisz
1.wlacnacz firefoxa
2. wlaczasz opere
3. wlaczsz ie
4. formatujesz dysk

odp1/2 skuckes weszle na pasjagsm
odp3 wysakuje ic setki popupow
4. kup sobei KS


--ENGLISH--
MaximusResetus, this rpg game will look like that:

if u wanna enter pasjagsm what will you do:
1. turn on firefox
2. turn on opera
3. turn on ie
4. format your hard disk drive

if you mark 1 or 2 you will enter pasjagsm, if you mark 3 there will be many of popups on your screen and 4 - buy yourself KS
^
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2005-06-21, 13:35   

y37, to by bardziej wygladało jak milionerzy,czy cos takiego a nie rpg... ;-) Ja myslałem raczej o czyms w stylu Baldur's Gate ;-)


--ENGLISH--
y37, it will look like millioners, not rpg ;) i thought about sth like Baldur's Gate ;)
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-06-21, 14:02   

MaximusResetus, Jeszcze z Grafiką pełne 3D :D


--ENGLISH--
MaximusResetus, don't forget about full 3D :D
^
 
 
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2005-06-21, 16:08   

szczuru, nie zapominaj o sterowaniu mowa - w koncu wciskac klawisze nielatwo ;)


--ENGLISH--
szczuru, don't forget about speek control - it hard to hit the keys ;)
^
 
     
Piotrek 



Telefon: K750i
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 1889
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-06-21, 18:27   

no i jeszcze dobry lektor by się przydał + dźwięk przestrzenny no i nie zapominajmy że ekran powinien symulować wirtualną rzeczywistość (tak jak w kinach cinema city)


--ENGLISH--
i want also a good announcer plus dolby sorround and virtual reality (just like in cinema city)
_________________
Płodni.com - Płodzimy kuszące pomysły,
PrzerwaNaReklame.pl - poczytaj o najlepszych światowych kampaniach reklamowych.
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 2005-08-06, 23:12, w całości zmieniany 1 raz  
^
  Skype
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-06-22, 19:48   

to czemu odrazu SA na nokia nie przeniesemy (swoja drogu fajnie bo nie mam jak sciagna 3 gb :-D )


--ENGLISH--
why don't we move SA for nokia phones (it would be great because i can't download 3gb :D)
^
 
 
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 27
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-22, 20:05   

Bardzo mis ei podoba ta gra :P wgrałem soft i odrazu byla ta gra :D szkoda ze nie moża grac z komóra tylko na 2 graczy troszke lipka !

--ENGLISH--
i like this game :P i wrote lash to my phone and this game was :D it's a pity there is only 2 player game !
^
 
  Skype
 
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2005-06-22, 21:16   

Szczerze to dopiero teraz odwazylem sie wrzucic ta gre do mojego telefonu. Wiem, wstyd, ale jakos tak wyszlo. No i musze powiedziec ze zostalem mile zaskoczony - szczegolnie tym menu. Przypomina to menu gier w nowych telefonach (gdzie kazda robi to po swojemu).

po pobieznym przejrzeniu kodu zrodlowego stwierdzam, ze jest spoko :). co do tej notatki u gory "cos od swiatla" to wyjasniam. jest taki bajt w RAMie, w NokiXie nazywa sie lights_owner. jak ustawimy go na LIGHTS_OWNER_ON to system przestaje wlaczac/wylaczac swiatla. wtedy mozna uzyc send_message(MSG_LIGHTS_ON) lub send_message(MSG_LIGHTS_OFF) aby wlaczyc/wylaczyc swiatla. problem jest tylko w tym, ze po wyjsciu z gry trzeba tam wstawic to co bylo poprzednio. dlatego Stones w tym "cos od swiatla" przechowuje stara wartosc ktora odczytal z lights_owner przed wstawieniem tam LIGHTS_OWNER_ON.


--ENGLISH--
frankly, in all honesty i wrote this game to my phone just now. i know that is a shame. i must say that you suprised me - mainly by this menu. it remindes me game's menu like in new phones.

i had a look in sources and i must that it's ok :) about note "cos do swiatla" i must explain it. there is one bite in RAM, in NokiX it calls lights_owner. when we set it to lights_owner_on system stops to turn on/off the lights. than you can use sen_message(MSG_LIGHTS_ON) or sen_message(MSG_LIGHTS_OFF) to turn on/off the lights. there is only one problem: when you exit the game there must be paste that was there before. that's why stones in this "cos do swiatla" keeps old message which he read fromlights_owner before paste there LIGHTS_OWNER_ON.
^
 
 
 
 
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2005-07-12, 12:15   

Tak wygląda teraz race :) Jeszcze kilka drobnych poprawek i takichtam i mozna grać :) 7 poziomów ,cos jak w snake, 9 prędkości 3 życia... :) 3 rózne autka do wyboru.


--ENGLISH--
this is how race looks like now :) there is only few small improves and it will able to play :) 7 levels, sth like snake, 9 speeds, 3 lives and 3 cars :)

DCAM5907.JPG
Plik ściągnięto 32 raz(y) 142,48 KB

^
 
     
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-07-12, 12:29   

MaximusResetus, to kiedy mozemy spodziewac sie wersji finalnej :>?? bo na screenach prezentuje sie elegansko :)


--ENGLISH--
MaximusResetus, so when you finished this game and give us final version :>?? because on screens looks cool :)
^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-07-12, 12:43   

Niech mnie...! powoli gry powstające na pasji wyprą z użytkowania jave bo na co ona skoro mamy ciekawsze?? MaximusResetus, trzymam kciuki za finalną robote bo to już widać że bedzie to elegancka robota!
Powodzenia!


--ENGLISH--
damn! in some day we won't need java because those scripts ale better. MaximusResetus, i wish you luck with the final version because i can see now that it will be great job!
good luck!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [demo] Fire y37 Gotowe aplikacje 8 2006-03-17, 04:29
Brak nowych postów [gra][demo] CyberPet 0.5 _Brutus Gotowe aplikacje 0 2006-07-17, 21:21
Brak nowych postów ngage, demo v 3.03 NEM-4 leniu [DCT4] Modyfikacje HW i SW 1 2007-04-20, 17:34
Brak nowych postów Race Driver GRID 3D rafcio_100 Aplikacje 0 2008-06-01, 22:19
Brak nowych postów Race Driver GRID 3D SLU Aplikacje 0 2008-11-28, 21:28