PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [GRA] Snake II


[GRA] Snake II

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [GRA] Snake II
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-02, 10:21   [GRA] Snake II

witam wszystkich! poniewaz dzisiaj mija rok odkad zarejestrowalem sie na tym forum i do tego jest cos kolo setnego mojego posta, postanowilem zrobic Wam niespodzianke :]

kiedys, kiedy mialem nokie 3210 i o modyfikacjach nie wiedzialem kompletnie nic, z zazrdoscia patrzylem na znajomych ktorzy mieli "trzytrójki", a to tylko ze wzgledu na gre Snake II. no bo ten Waz ktory jest standardowo w 3210 to jakis taki ubogi i w ogole...
teraz mam 3310 wiec w wezyka sobie zacinam ile chce, no ale ostatnio dostalem do testow 3210 i pomyslalem, ze fajnie by bylo napisac Snake'a II na 3210. a nastepna mysl byla: "ale co to dla takiego gejmwrajtera jak ja?" ;] i wzialem sie do pracy... no, a z okazji, ze jestem z Wami juz od roku, postanowilem podzielic sie z Wami tym co mam...

gra wyglada doslownie tak jak nokiowski Snake II, ale z paroma roznicami:
- intro nie jest animowane
- mamy opcje usuniecia rekordu :)
- mozemy dodawac do 99 wlasnych labiryntow ;D

co tu wiecej pisac - uzytkownicy 3210, 5110 i innych modeli bez tej swietnej gry, zapraszam do testow ;)

PS. wrzucilbym pare screenshotow, ale po co? i tak wyglada doslownie jak oryginal ;)

snake2_1.20_src.zip
gra + zrodla
Pobierz Plik ściągnięto 2218 raz(y) 43,85 KB

snake2_1.20.zip
Pobierz Plik ściągnięto 1889 raz(y) 15,08 KB

_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
Ostatnio zmieniony przez sander18 2007-01-31, 21:37, w całości zmieniany 6 razy  
^
 
 
     
AdSense


bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2006-03-02, 12:57   

Wielkie dzięki!
Posiadam Nokie 8210 i tam jest tylko Snake, a teraz będe miał Snake 2.
A co do tych labiryntów to mogło by to być i żeby była mozliwość tworzenia nowych coś jak breaker'rze ale to tylko taka moja sugestia, zresztą zrobisz jak chcesz.

Skoro mowa o klonach to może Space Impact z możliwością dodawania nowych leveli tak jak w 5510?
^
 
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-02, 15:58   

no dobra, uporalem sie z tymi bonusami :) przy pierwszym poscie wrzucilem gotowa wersje 1.0. zmiany:
- dodalem te bonusy
- dopasowalem predkosc gry, zeby byla jak najbardziej zblizona do oryginalnego Snake'a
- uporzadkowalem kod; ale i tak jest zagmatwany ;)

co do labityntow to sie zastanawiam... w sumie nie byloby to takie trudne. ale jesli juz to chyba rekord bylby ten sam dla wszystkich labiryntow.

acha, punktacja za bonusy jest na pewno inna niz w oryginalnym Snake'u, wiec jakby komus sie chcialo rozpracowac jak to dziala, to niech da znac, a ja poprawie... rozpracowanie tej punktacji na prawde nie jest trudne, ale na razie mi sie nie chce samemu....

PS. jakby co, to dostepne sa zrodla ;)
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-02, 17:16   

W orginalym snaku, to jakoś tak, że czym prędzej złapiemy, tym więcej zdobędziemy puktów. Po pojawieniu się bonusa startuje licznik i można by napisać podobnie, że np. punkty=czas*2, czy coś podobnego, czyba nnic trudnego ;)
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-02, 17:42   

_Brutus, no wlasnie tak jest... jak pojawi sie bonus to staruje licznik od 20 i spada w dol... jak zlapiemy bonus to dodaje nam (2*licznik*poziom) punktow... ale wiem, ze w oryginalnym ten przelicznik wyglada troszke inaczej i chce dopasowac... mozliwe, ze to zalezy od rodzaju bonusow (jest 6 rodzajow)... no nic, trzeba bedzie pograc w oryginalnego i rozgryzc...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-03-02, 18:34   

heheh super juz dawno chiclem zaproponowac snake 2 no ale skooro wiekszasc ludiz robilo na 33 to stwierdizle to glupie... wielkie dzieki
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-02, 20:18   

Zaraz bedą testy, bo mam 5510 jak widać, więc nad tym posiedzę i dam znać. Nie wiem, jak jest u Ciebie, bo nie chce mi się zaglądać w źródła, ale w nokii to nie jest timer, tylko licznik kroków, czyli nie chodzi o czas, tylko ruchy. Jak mamy najniższy level, to baardzo powoli się odejmują punkty ;) ale to chyba wiesz ;)

Zaraz wyskrobie jakiś sofcik do 3210, zeby snake2 potestowac :]

Pozdro
_Brutus
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-02, 20:22   

u mnie to jest ten sam timer, co od krokow weza, wiec tak samo jak w nokii licznik spada, co kazdy krok weza...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-02, 21:26   

Dobra, więc tak: po 6 ruchach od pojawienia się bonusa zjadłem go i miałem 45 punktów.
Później złapałem inny bonus po 9 krokach i miałem 39. Z tego wynika, że na róźnicy 3 kroków dostałem 6punktóww, czyli wynisi 2*licznik*poziom, dokładnie tak, jak podałeś, przynajmniej mi się tak zdaje. Grałem na najniższym poziomie, za co dostawałem 1ptk.

Pozdro. Chyba wsystko jest oki ;)

Ach, w skrypcie snake_speed podane są wartości orginalne :

Kod:
66,48,38,30,23,18,14,11,9
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-02, 21:37   

kurde... mi sie ciagle cos wydaje, ze z tym przelicznikem jest cos nie tak... no ale trudno...

co do tych wartosci ze skryptu snake_speed, to wlasnie one byly na poczatku, ale byla znaczna roznica w predkosci... pewnie cos tam bylo inaczej...

[ Dodano: 2006-03-02, 22:59 ]
no dobra, rozgryzlem te punktacje... prawidlowa to:
Kod:
2*(licznik+1)+5*(poziom+2)

teraz wszystko jest jak powinno... poprawilem tez jeden blad, ktory powodowal, ze jak wyszlismy z gry jak byl na ekranie bonus, a pozniej wrocilismy, to nie bylo licznika... teraz jest OK.

poprawiona wersja przy pierwszym poscie...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-03, 13:15   

sander18, A jakies screeny bys zapodał? jak to np wyglada na 8210
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-03, 18:20   

szczuru, czytaj posty ;)

Cytat:
PS. wrzucilbym pare screenshotow, ale po co? i tak wyglada doslownie jak oryginal ;)
^
 
  Skype
     
bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-03, 21:51   

wypad super :D nie pisze wiecej ide grać dalej :D

sander18, good work ! :]
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-03-06, 16:57   

Przypomniało mi się... Ja myślę, że te wartości w snake_speed są oki, ale timery chodzą inaczej, wystarczy pograć w race2 na 3210, 3310 i 5510, prędkości różnia się baaardzo ;)
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-03-06, 17:14   

timery sie nie roznia... tylko jesli funkcja wywolana przez timer, wykonuje cos tam (przesuniecie wezyka czy samochodzika, dodanie i odrysowanie punktow itd.) a na koncu znow uruchamia timer, to te wszystkie rzeczy pomiedzy trwaja krocej lub dluzej w zaleznosci od modelu telefonu i procka. wiec stad te roznice w predkosci... i to by tlumaczylo czemu wartosci z snake_speed.nrx mi nie pasuja... wyjasnialoby gdyby nie to ze jak ustawilem wartosci z snake_speed.nrx to na 3210 chodzilo szybciej niz oryginal na 3310. a raczej powinno byc odwrotnie... tak wiec nokiowski wezyk chyba dziala troszke inaczej... a moze tam to nie sa timery tylko cos innego... tak sobie porownalem i wychodzi mi, ze gdyby 1 sekunda trwala nie 125 cykli timera tylko 100, to te wartosci by sie wyrownaly... hmm... ciekawe...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Snake II - kilka pytań Lavok DCT-3 4 2005-08-31, 12:56
Brak nowych postów 3100 - potrzebny snake przemeksik DCT-4 1 2006-05-18, 15:42
Brak nowych postów Snake Devilek Aplikacje 0 2007-08-31, 08:22
Brak nowych postów POszukuje gry Snake 3D (Nokii) korpi Aplikacje 2 2008-04-05, 19:18
Brak nowych postów najwyzsze wyniiki w SNAKE'a pawel5101 PasjaPUB 4 2008-04-12, 16:33