PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [Gra] Sudoku


[Gra] Sudoku

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [Gra] Sudoku
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bern 
Użytkownik



Telefon: HTC Wizard
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sie 2005
Posty: 104
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-11, 23:35   

sander18 napisał/a:
nie do konca rozumiem... to byl sarkazm, ze strasznie dlugo sie generuje czy po prostu czekasz i czekasz i nic? u mnie generuje sie ok. 40 sekund (+/- 5 sek.) (nokia 3310 v 6.33).


no wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo... wlaczylem generowanie planszy i po dwoch godzinach soie przypomnialem... plansza sie dalej generowala... :/ tez mam 3310 6.33 - skrypt ustawiony miedzy innymi grami w swierzej kompilacji. jak bede mial mbusa to poresetuje - moze to cos pomoze. moze virgin eeprom by sie przydal...
_________________
memory... fajf... NOKIX i wszystko jasne :)
^
 
 
     
AdSense


sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-04-11, 23:44   

bern, a sprobuj zmienic poziom... mialem tak kiedys z shutdown_anim.nrx, ze nie moglem wylaczyc telefonu... okazalo sie, ze jak pozmienialem cos tam w projekcie, to pomieszaly sie adresy config_id w eepromie i w miejscu gdzie powinien byc config_id dla shutdown_anim.nrx byla jakas wartosc poza zakresem. i jak wybieralem wylacz sie, to fon nie wiedzial co robic... moze cos takiego jest i u Ciebie. powinny byc dostepne 3 poziomy trudnosci. jesli jest wartosc poza zakresem to zobaczysz wiecej paskow...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-12, 00:22   

gra mi przmula na 5510 na 5110 nie wspomne ale na 3410 (3310 sw inside) dziala znakomcie ogolnie nie lubie tej gry :D
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
slawenty
Nowicjusz


Telefon: spv c600
Operator: Orange
Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 30
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-13, 10:23   

na 3310 v6.33:

sander18 napisał/a:
nie do konca rozumiem... to byl sarkazm, ze strasznie dlugo sie generuje czy po prostu czekasz i czekasz i nic? u mnie generuje sie ok. 40 sekund (+/- 5 sek.) (nokia 3310 v 6.33).


tak mam ale tylko na czystym flashu :/ a jak dodaje gre do całej kompilacji to jest tak jak pisze bern - czekam i czekam. Sprubuje znaleźć co robi ten problem.
Ostatnio zmieniony przez slawenty 2006-04-13, 14:14, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
bern 
Użytkownik



Telefon: HTC Wizard
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sie 2005
Posty: 104
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-13, 10:40   

slawenty, sprobuje wgrac virgin i full resety porobic - ja teras nie mam jak :)

sander18, probowalem ze stopniem trudnosci - mam 3 stopnie i to nic nie zmienia...

a i mam chyba buga w tlumaczeniu - jak gram w pusta plansze to jak wyjde to ponizej opcji
"dalej" mam chyba znajdz rozwiazanie ale nie tylko nie ma napisu - nie ma tez jako tako napisu - jest waska kreseczka.
_________________
memory... fajf... NOKIX i wszystko jasne :)
^
 
 
     
slawenty
Nowicjusz


Telefon: spv c600
Operator: Orange
Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 30
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-13, 10:54   

bern wiem, że nie masz jak :P próbowałem już i nic :/ ale faktycznie przy pierwszym uruchomieniu poziom trudności jest za wysoko ustawiony.
^
 
     
bern 
Użytkownik



Telefon: HTC Wizard
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sie 2005
Posty: 104
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-13, 14:00   

slawenty, a sprobuj wylaczyc w kompilacji trona - tak patrzylem na projekt i jedyne co mi przyslo do glowy to to ze tron rezerwuje za duzo ramu...
_________________
memory... fajf... NOKIX i wszystko jasne :)
^
 
 
     
slawenty
Nowicjusz


Telefon: spv c600
Operator: Orange
Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 30
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-13, 22:28   

i już wiem co jest nie tak... ostatnia rzecz jakiej bym się spodziewał - set_progress_bar_speed z parametrem 0 (największ prędkość) nie rozumiem od czego to zależy :/
^
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-04-17, 15:47   

ciekawe... a jak generuje sie plansza to progress bar porusza sie szybko czy wolno? jesli szybko to znaczy, ze zabiera caly czas procesora i nie moze generowac planszy. u mnie praktycznie cala moc procka idzie na liczenie planszy a progress bar wlecze sie okropnie...
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
slawenty
Nowicjusz


Telefon: spv c600
Operator: Orange
Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 30
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-17, 15:58   

no wlasnie przy progres bar z parametrem 0 pasek smiga, że aż miło popatrzeć ale plansza sie nie generuje :/ - no i wina jest chyba właśnie w tym

sander18 napisał/a:
zabiera caly czas procesora i nie moze generowac planszy.


teraz używam normalnej szybkości i faktycznie generuje sie w +/- 40s
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-18, 00:27   

u mnie na 3210 generowanie planszy trwa 23 sekundy, a na 3330 12 sekund.
^
 
     
madman 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5510
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 20
Wysłany: 2006-04-18, 07:43   

Dodaj jeszcze na jakim poziomie... Na mojej 5510 generowanie na 3 poziomie trwa ok. 40 sekund, na pierwszym - ok. 15. Ale 3330 ma chyba nieco szybszy procesor...
^
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-04-18, 09:31   

u mnie na 3310 ok. 40 sekund na kazdym poziomie.
xury, a moze nie uzywasz set_progress_bar_speed.nrx
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-19, 08:46   

Tak nie używam set_progress_bar_speed.nrx i nie mam żadnych wodotrysków - bez wygaszaczy i pozmienianych grafik. Tak na poziomie pierwszym 12 sekund, drugim 17 sekund, trzecim 35 sekund - Nokia 3330.
^
 
     
bern 
Użytkownik



Telefon: HTC Wizard
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sie 2005
Posty: 104
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-21, 22:23   

na 3410 z softem 3310 dokladnie te same wyniki co xury - chyba sie wiecej nie wyciagnie wiec... choc mam teras wszystkie wodotryski poza set_progress_bar
spodziewalem sie wiekszego skoku w porownaniu do 3310

tak btw to w maze3d na 3410 nie widze zadnej roznicy w szybkosci...
_________________
memory... fajf... NOKIX i wszystko jasne :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [Gra] Sudoku riger Gotowe aplikacje 0 2006-04-08, 21:52
Brak nowych postów [Gra] Sudoku riger Gotowe aplikacje 0 2006-04-08, 21:53
Brak nowych postów [Gra] Sudoku riger Gotowe aplikacje 0 2006-04-08, 21:54
Brak nowych postów szukam sudoku na 6310i (lub 3410) sander18 Aplikacje 2 2007-07-17, 11:29
Brak nowych postów poszukuję gry Sudoku na SE K310i mantus Aplikacje 1 2008-08-03, 12:25