PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [patch] caps_lock [only for 5510 v03.53]


[patch] caps_lock [only for 5510 v03.53]

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [patch] caps_lock [only for 5510 v03.53]
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-09-18, 12:14   [patch] caps_lock [only for 5510 v03.53]

co tu gadac chyba kazdy jak pisał smska i chciał coś duzymi literami to sie musiał nieźle nagimnastykowac :| ten patch rozwiazuje ten problem - obecnie shiftem przelaczamy sie pomiedzy trybami abc / Abc / ABC. oczywiscie odpowiednie graficzki sie wyswietlaja na belce. jako ciekawostke dodam ze graficzka "Abc" jest obecna w sofcie, ma ID 0x35 jakby ktos ja chcial sobie zedytowac. wczesniejsza wersja dodawala wlasna a jakos tak sie natrafilem na ta :]

jako ze teraz uzywam 5210, a 5510 sluzy mi tylko do jej poprawiania :] to nie moglem wszytkiego przewidziec, testowalem ile moglem i problemow nie spotkalem. jednak jest to patch ktory po czesci pisalem w armadzie (dla oszczednosci miejsca :D ), i niektore adresy musialem wyliczyc "w głowie", więc jakby cos nie tak np nie przełączenie sie, czy nie zmienienie graficzki to napisac mi dokladnie w jakim dialogu, i dokladnie co i jak :]

pozdrawiam

caps_lock_1.05.zip
Ostatnio zmieniony przez druidbartek 2006-10-01, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-18, 16:36   

Hmm... Dziwne, u mnie w sofcie ta graficzka ma id 0x31 :/
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-09-18, 20:51   

druidbartek, u mnie jak u _Brutusa

Kod:
abc - 0x08
Abc - 0x31
ABC - 0x09


[ Dodano: 2006-09-18, 23:51 ]
Czesc, skrypt przetestowany i wstepnie nie mam zastrzezen. Bomba. Mam tylko taką małą sugestię:
Czy dałoby sie zrobić tak, aby tryb "Abc" sam po kropce stawiał dużą literę?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-09-21, 11:05   

oki, zobacze na te ID, ciekawe
@_Brutus, no pomysł ciekawy, spróbuje go zrealizować :]
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-21, 19:10   

druidbartek napisał/a:
@_Brutus, no pomysł ciekawy, spróbuje go zrealizować :]


To nie mój pomysł, EMEK'a ;D

[ Dodano: 2006-09-21, 19:13 ]
druidbartek napisał/a:
oki, zobacze na te ID, ciekawe

Jeszcze chciałbym dodać, że mimo innego ID grafika jest poprawna :)
^
 
  Skype
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-09-25, 12:14   

_Brutus napisał/a:
Jeszcze chciałbym dodać, że mimo innego ID grafika jest poprawna :)

to ja dodam że ide o 1000zł że to wasze id mówicie na podstawie programu typu flsedit / sec tone pro itp. jedsnak autorzy tych programów błędnie założyli że OS nokii graficzki liczy od 0 co prawda nie jest :]
uzyjcie DCT-3 Edit on jest już poprawnie ma numerowane. to że soft poprawnie wam działą,to dlatego że funkcja upper_set otrzymuje jako arg id grafiki 0x32 etc, a wam po prostu program źle ponumerował

_Brutus napisał/a:

To nie mój pomysł, EMEK'a ;D

no tak drobna pomyłka. prawie udało mi sie to już zrobić ale mam jeszcze malutki problem do rozwiązania i na razie nie wim jak to ugryźć. jak mamy tryb abc, przytrzymiemy shift i bedziemy pisac litery to tylko pierwszas bedzie duza, w Abc i ABC po przytrzymaniu shiftu wszytkie wprowadzone znaki są duże, tak jak było oryginalnie w sofcie. na szczeście nie jest to aż tak uciążliwe bo wkońcu jeśli chcemy sobie pisać dużymi to przełączamy na ABC i już ;]
co do tego Abc: udało mu sie to zrobić tak, po włączeniu pierwsza literka bvędzie duża reszta mała, po wprowadzeniu kropki, możemy dodatkowo wprowadzić spacje a inny znak będzie z dużej litery, każda następna mała. załącvzyłbym to już dziś ale zapomniałem zabrać (skończyłem to pare dni temu, teraz pracuję nad czymś innym i wyleciało z głowy ;p)
pozdrawiam
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-27, 18:44   

Hehe, ja sprawdzałem właśnie w DCT-3 edicie lol
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: