PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [Skrypt] AnotherMenu


[Skrypt] AnotherMenu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [Skrypt] AnotherMenu
Przesunięty przez: Domi
2006-02-02, 18:28
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-12-29, 18:56   [Skrypt] AnotherMenu

Skrypt zamienia standardowe duże i wyśrodkowane napisy w menu głównym na mniejsze i wyrównane do lewej. Chyba każdy wie o co chodzi ;-)
Już nie musimy grzebać nic w hexie albo w edytorze czcionek. Teraz jako skrypt pod NokiXa

Mam nadzieje że w ogóle działa, bo nie mam teraz dct-3 żeby sprawdzić.

AnotherMenu.rar
Pobierz Plik ściągnięto 222 raz(y) 510 Bajtów

_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
Ostatnio zmieniony przez Domi 2006-02-21, 22:17, w całości zmieniany 5 razy  
^
 
 
     
AdSense


y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-12-30, 17:44   

e nie ze cos ale do tego celu napisalem moj pierwszy skrytp do nokixa ;D
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-12-30, 18:18   

y37, to trzeba bylo ladnie zrobic i dac na Pasje :P
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-12-31, 01:14   

mdawidm, ja tam gratuluje :] pierszego dobrego skryptu... ale nie mogłeś mi go dać jak sie pytałem na gg ?? :>
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-12-31, 10:05   

bubek3, nie mogłem bo jeszcze go nie miałem. Ja ten skrypt robiłem coś koło minuty.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-01-01, 13:22   

Mdawidm, a mógłbyś zarzucić żródła? Tak dla celów edukacjyjnych, albo wysłać na mail? Plisss
^
 
  Skype
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-01-01, 16:07   

_Brutus, ja do tego nie mam źródeł. Ten skrypt jest robiony od razu w rexx (z resztą jakie miały by tu być źródła ;-) )
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-01-01, 16:16   

Nie, no bo myślałem, że w C pisałeś... A jakie żródła? Choćby parę linijek...
^
 
  Skype
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-01-01, 16:30   

_Brutus, no ale jakie do tego zrodla? Ja nie znam prawie w ogole C, a rexxa wcale.
Skrypt jest bardzo prosty. Zrobilem bo przyglądając się innym skryptom. Na początku myślalem ze nie zrozumiem i nie chcialem pewnej osoby męczyć z resztą ten ktoś akurat grał w grę, ale po minucie skapowałem o co chodzi.
Skrypt szuka wartości i ją podmienia.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-01-01, 16:36   

Widzisz, to rak jak ja... ;) chciałem się zabrać za auto_c_press.c (taki mały projekt) po podglądnięciu shortkeys... Może coś wyjdzie, ale muszę się zaopatrzyć w Nokix SDK, a mam modem...
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-01-02, 15:24   

a wie ktos moze jak zrobic, zeby miec kilka menu i w jednym bylyby duze napisy, a w drugim male?
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-01-02, 16:20   

sander18, nie da sie tak zrobic, chyba ze napisy dasz w grafice wmontowane.
Ewentualnie możesz zmienić dispmode w niekotrych menu (ale wtedy nie beda dzialac skróty w menu)
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2006-01-02, 16:27   

probowalem zmieniac dispmode, ale i tak mam duza czcionke, no chyba, ze jest to lista... robilem tez teksty wmontowane w grafike, ale chcialbym, zeby reagowalo to na zmiane jezyka... no ale jak sie nie da to trudno... :/
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-01-02, 16:59   

Na zmianę języka, to nie da się. Jedyna dobra możliwość, to tak jak mówi kolega Mdawidm - teksty w grafice.

Ja mam np. przestawione napisy na małą czcionkę, a w różnych menu mam w grafie dużą i inną czcione.

Pzdr.

Do MdawidM - a jak Ty znalazłeś tę wartość, bo polecenia rozumiem, tylko nie wiem, skąd wytrzasnąłeś odpowiednią wartość?
^
 
  Skype
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-02, 17:12   

Istnieje cos takiego jak windows_tags. Najpierw zrzucasz wszystkie tagi dump_windows_tags potem zapisujesz write_windows_tags po odpowiednich modyfikacjach.
W write... masz opisane niektore polecenia.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Skrypt fotmrat_mp3 w 5510 i moduł muz... jezior86 DCT-3 1 2007-01-02, 12:59
Brak nowych postów [Skrypt] Send Void SMS bobek_wb Gotowe aplikacje 11 2007-01-29, 16:44
Brak nowych postów [skrypt] Dump PPM Ringtones seba123 Gotowe aplikacje 1 2007-03-06, 19:27
Brak nowych postów Potrzebny skrypt zaproszeń Uczeń PasjaPUB 1 2007-04-07, 11:45
Brak nowych postów potrzebny skrypt php, który szuka pod... logos2000 Software 3 2007-07-29, 14:12