PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [Skrypt] Imieniny - Marcin and YAK


[Skrypt] Imieniny - Marcin and YAK

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [Skrypt] Imieniny - Marcin and YAK
Przesunięty przez: bubek3
2006-02-02, 19:17
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-07-07, 15:38   

nooo ladny skrypt gratuluje !! :D i popieram to co proponuje szczuru
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
AdSense


bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-07-07, 17:18   

RESPECT maxevans, fajne takie coś, przyda się na pewno ;) mało się udzielasz na forum a tutaj ze skrypcikiem wyjeżdżasz :]
^
 
 
     
nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-07-07, 17:58   

tak patrzalem... mozna by to zapodac w kalendarzu pod przyciskiem 5 bo tam nic nie ma :)
Przydaly by sie zrodla :/
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
maxevans 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Heyah
Wiek: 31
Dołączył: 01 Sty 2005
Posty: 57
Skąd: Sączów
Wysłany: 2005-07-07, 18:54   

Hmm. Co do tego kalendarza to jak znajde chwikę czasu to postaram się cos takiego zrobić. Myślałem o napisaniu kalendarza od nowa. Było by chyba mniej roboty. Oczywiście na podstawie tamtego napisac cos podobnego. Na razie szukam jakiegos skryptu np w java script który by wyświetlał jakie zbyliżają sie święta. Wtedy mógłbym skożystać z tamtego algorytmu.
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-07-07, 19:22   

maxevans, a może wrzucić to do wygaszacza jakoś :?: żeby był zegar wyświetlany normalnie + imieniny
^
  Skype
     
CooBek 
Wie co mówi



Telefon: 12333
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 252
Wysłany: 2005-07-07, 19:39   

Spoko, wszystko zebrac do kupy i bedzie rewelacja! :-) I tak odwaliles kawal dobrej roboty!

Zatem do modyfikacji zaliczają się moim zdaniem:

    * Zaaplikowanie imienin do kalendarza, oprócz tego ew. do wygaszaczy np. parametr '@imieniny' or something ;)
    * Poprawe bugu pojawiajacego sie podczas przeijania dni np. w lutym (30 luty, ciach-ciach i reset :D)
    * Uczulenie skryptu na to, czy jest ustawiona data. Sprawdzalem - jezeli data nie jest wpisana w systemie, to po otwarciu 'Imienin' telefon również się resetuje
    * Dodanie poprawnych polskich liter do nazw miesięcy oraz poprawa ich w imionach (Zamiast "Elżbiety" jest "Elàbiety" ;))

Jeszcze raz serdecznie gratuluję wspaniałej roboty! Myślę, że nie obraziles sie za wypisanie listy sugestywnej co do skryptu. Mialem nadzieję jedynie pomóc w rozwoju projektu ;) Znajde zaraz jakis skrypt w JS moze to podrzuce.

BTW. Czy dobrym pomyslem byloby np. obliczanie roku przystępnego? ^^

Pozdrawiam!
^
 
     
4r73k 
Użytkownik


Telefon: K500i
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Cze 2004
Posty: 121
Skąd: Tarnow
Wysłany: 2005-07-07, 20:59   Skrypt JS

Na początek maxevans, wspaniala robota. Widze ze rosnie nam nowy yak :]
Ja tez sie doloze, i w zalaczniku macie skrypt ktory znalazlem - imiona solenizantow wymieniane po 3 na raz :) Jeszcze raz wspaniala robota. Oby tak dalej.

imieniny.rar
Skrypt JS
Pobierz Plik ściągnięto 165 raz(y) 5,8 KB

^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2005-07-07, 23:24   

Naprawde dobra robota - pogratulować to za mało. Mozna by udoskonalic go o możliwośc dodawania własnych dat urodzin znajomych z poziomu menu, cos jak przypomnienie ale w kalendarzu.
^
 
 
     
maxevans 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Heyah
Wiek: 31
Dołączył: 01 Sty 2005
Posty: 57
Skąd: Sączów
Wysłany: 2005-07-08, 00:34   

Co do dodania imienin do wygaszacza to myślałem już od tym. Ale to by trzeba zmodyfikować skrypt screen_saver. Jeżeli chodzi o dodawanie dat urodzin to jest mały problem. skrypt zapisany jest w FLASHU, do którego po wgraniu nie można dodać już nic. A zmienne i tablice do przechowywania dat trzeba by zapisać albo w RAM, albo w EPROMIE. Jednak i tu i tu za dużo miejsca nie ma. A jeżeli były by we RAM to po resecie by sie traciły. Jeżeli chodzi o 30 lutego itp. To zaraz to poprawię. Wiem w czym tkwi problem. Musze zrobić tablicę z długościami miesięcy. A jeżeli chodzi o Elżbietę to jak na razie jeszcze nie wiem co jest nie tak. To coś z fragmentem konwertującym litery. No i postaram sie dodać " Nie Masz Ustawionej Daty. !!!" bo też napotkałem na taki problem.
^
 
 
     
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2005-07-08, 10:47   

ech cos jestem rozkojarzony. oki, maxevans, juz ci poslalem na maila poprawke tych polskich liter. tym razem zebralem sie i przetestowalem w fonie (wczesniej to bylo na sucho). musi byc ok. pozdro4all.
^
 
 
 
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-07-08, 20:07   

OK skrypcik spoko, a jeszcze jedno jeżeli chodzi o Kalendarz + Imieniny mianowicie wyszukiwanie solenizanta (wpisujemy imię i pokazuje kiedy dana osoba ma imieniny)
^
 
 
 
     
ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-07-08, 21:51   

Script spoko mi się podoba respekt ;)
^
 
 
     
maxevans 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Heyah
Wiek: 31
Dołączył: 01 Sty 2005
Posty: 57
Skąd: Sączów
Wysłany: 2005-07-10, 00:30   

Witam. Sory że dopiero teraz daje źrudła, ale mam pewien problem. Może ktoś napisze sprawdzanie ilości dni w miesiącu i sterowanie. Ja już próbowałem kilkaset razy i za każdym razem z innym skutkiem. Wyliczenie dni jest proste, ale potem przy sterowaniu działy się CUda. Może jak znajdę chwilkę czsu to to poprawię.
Ostatnio zmieniony przez maxevans 2005-07-10, 14:05, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2005-07-10, 11:08   

ogladnelem zrodla:

Kod:
static const UBYTE dpm[11]={31,28,31,30,31,30,31,31,30,31,30,31};

ta wartosc 11 jest zbedna i bledna bo tablica ma 12 elementow (tyle ze w C indeksuje je sie potem 0-11), poprawnie powinno byc po prostu dpm[]=...

Kod:
own_timer_start(&program,TT_MESSAGE,1);

pewnie zapomnialem Ci to powiedziec, ale w takich prostych sytuacjach kiedy chcesz wyslac wiadomosc odrazu (nie po jakims czasie) to uzywanie timerow jest niepotrzebne i klopotliwe. powinno byc send_message(OKNO_PROGRAM);

Kod:
    case KEY_1:
    if(miech!=1);
    if(dzien<=dpm[miech-2])

po tym pierwszym if'ie masz srednik! - to wszystko zmienia i dziala tak, jakby tego if'a nie bylo wogole

poza tym wiecej usterek nie widze - moze to przez ta 11 i tego if'a?
^
 
 
 
     
maxevans 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Heyah
Wiek: 31
Dołączył: 01 Sty 2005
Posty: 57
Skąd: Sączów
Wysłany: 2005-07-10, 13:43   

Ok dzięki bardzo. Mam już na kompie poprawioną wersje. I zmieniłem troszke strowanie. Dzięki za pomoc. To przy tym IF to był czysty przypadek. A do tej tablicy to tesz doszłem. Bo mi się pomyliło, że liczy od 0, a przecież to miała być liczba elementów :)

Postaram się dopracować skrypt i umieścić na forum.

[ Dodano: 2005-07-10, 14:08 ]
Ok tutaj macie poprawiony skrypt. Polskie czcionki 100% ok. Dodatkowo wprowadzona obsługa sprawdzania ile w danym miesiącu jest dni łącznie z latami przestępnymi.

imieniny.nrx
Pobierz Plik ściągnięto 187 raz(y) 23,57 KB

^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Skrypt fotmrat_mp3 w 5510 i moduł muz... jezior86 DCT-3 1 2007-01-02, 12:59
Brak nowych postów [Skrypt] Send Void SMS bobek_wb Gotowe aplikacje 11 2007-01-29, 16:44
Brak nowych postów [skrypt] Dump PPM Ringtones seba123 Gotowe aplikacje 1 2007-03-06, 19:27
Brak nowych postów Potrzebny skrypt zaproszeń Uczeń PasjaPUB 1 2007-04-07, 11:45
Brak nowych postów potrzebny skrypt php, który szuka pod... logos2000 Software 3 2007-07-29, 14:12