PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [Skrypt] Remove spaces


[Skrypt] Remove spaces

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [Skrypt] Remove spaces
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-05-08, 21:31   [Skrypt] Remove spaces

witam
pomyślałem że czasami przyda się taki mały skrypcik, w moim przypadku często wysyłam smsy bez spacji bo skąpy jestem :p
dodaje się pod Wyślij do wielu bo nie miałem pojęcia gdzie go wepchać
testowane tylko na 5510 ale powinno pójść na wszystkich a to dzięki MaximusowiResetusowi który już w przypadku podglądu zlokalizował potrzebny adres we flashu i napisał kod odpowiedzialny za jego wyszukiwanie
nom to gadać co i jak : ]
i czy sie podoba

pozdrawiam

remove_spaces_1.21.zip
Ostatnio zmieniony przez druidbartek 2006-10-01, 22:16, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-08, 21:33   

No i elegancko, na to właśnie czekałem :]
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-08, 21:43   

druidbartek, dzieki :)

sprawdzilem na 3310 dziala spoko!

i zeby nikt nie pisal wiecej to po usuniaciu spacji gubi sie kursor ale autor sam mi o tym powiedzial (nie narzekac).

pozdrawiam!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
Ostatnio zmieniony przez logos2000 2006-05-08, 22:52, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-05-08, 22:14   

druidbartek, a myśalłem że bede pierwszy :P
Moze nastepnym razem :)

Zaraz sprawdze czy dziala na 3310. Mam nadzieje ze tak. W kazdym razie dobra robota :]
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-05-08, 23:04   

logos2000 napisał/a:
i zeby nikt nie pisal wiecej to po usuniaciu spacji gubi sie kursor ale autor sam mi o tym powiedzial (nie narzekac).

gubi sie ale nie zawsze :)
tzn gubi sie w sensie ze go nie widac a tak naprawde jest wtedy na samym koncu za ostatnia literką, czasami jednak jest normalnie, np wtedy gdy zanim usunęliśmy spacje stała na poczatku - wiem czego to wina ale już mi sie poprawiać nie chciało :p
mdawidm napisał/a:
druidbartek, a myśalłem że bede pierwszy :P

bo cie dzis na gg zlapac nie mogłem :pp

[ Dodano: 2006-05-08, 23:09 ]
pozatym w następnej wersji poprawię troche to usuwanie - bezdzie działać jeszcze szybciej, obecnie w najgorszym wypadku jesli mamy cale 460 spacji usuwanie na 5510 zajmuje 0,8 sekundy, wiem jak poprawic tak żeby było poniżej 0,5 sekundy :D
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-09, 16:41   

druidbartek napisał/a:
0,8 sekundy, wiem jak poprawic tak żeby było poniżej 0,5 sekundy :D


Poprawiać mi to zaraz! ja niemogę, całe 0,3sek do zaoszczędzenia! Przecież czas to pieniądz! :] :P
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-09, 18:16   

druidbartek, a mzoe poki co zresetowac pozycje kursora do 1?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-05-09, 19:43   

Cytat:
druidbartek, a mzoe poki co zresetowac pozycje kursora do 1?

now lasnie obecnie jest tak ze mialo j.a ustawiac na pozycji pierwszej - i rzeczywiscie zapisuje ta pozycje ale nokia tak jakby o tym nie wie :) cos w rodzaju braku odswierzania - to samo mamy jak w ramie tam gdzie jest glosnosc muzyki i ja sie zedytuje memory editorem to nokia tez o tym nie wie i ciagle uzywa starej glosnosci dopoki sie czegos nie nacisnie
ale mam juz rozwiązanie tylko teraz ide na wielkie grillowanie :DDD
lol ale sie zrymowało :PPP
^
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-05-10, 23:29   

Testował ten skrypt ktoś na 8210/8250 ? :>

Bo u mnie ładnie się patchuje, ale w menu wiadomości nie pojawia się żadna nowa opcja ... (skrypt flash sms działa ok, więc może z niego coś podglądnąć? :>)
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-05-12, 21:15   

[ Wysłany: 2006-05-11, 12:48 ]
n0rbi666 napisał/a:
Testował ten skrypt ktoś na 8210/8250 ? :>

Bo u mnie ładnie się patchuje, ale w menu wiadomości nie pojawia się żadna nowa opcja ... (skrypt flash sms działa ok, więc może z niego coś podglądnąć? :>)

obecnie razem z MR zrobiliśmy parę zmian więc w najbliższym czasi będzie nowa wersja dostępna obu skryptów : )

[ Dodano: 2006-05-12, 21:21 ]
nowa wersja już gotowa - kursor wyświetla sie już poprawnie, poprawiłem również kod dzięki czemu usuwanie spacji działa znacznie szybciej niz w poprzedniej wersji.
na 8210/8250 nie testowano więc nie jestem pewien czy wsjo działa jak trzeba
Do pobrania stąd: remove_spaces.nrx v 1.21

PS. takie małe pytanko - ee wszyskie dct3 mają długość esa do 459 znaków, czy są jakieś wyjątki?
Ostatnio zmieniony przez druidbartek 2006-10-01, 22:17, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-12, 22:47   

druidbartek napisał/a:
wszyskie dct3 mają długość esa do 459 znaków, czy są jakieś wyjątki?

nie wszystkie! sporo nie ma!
na pewno 3210, 8210, 8250, 5110 (30), 6110 (30)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-05-13, 11:21   

druidbartek, na 8210 v5.31 dalej nie dodaje się pozycja do menu sms ...
Czy jakieś skrypty muszą być przed remove_spaces w projekcie?
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-05-13, 14:13   

n0rbi666 napisał/a:
Czy jakieś skrypty muszą być przed remove_spaces w projekcie?

nie
Cytat:
druidbartek, na 8210 v5.31 dalej nie dodaje się pozycja do menu sms ...

jak teraz zobaczyłem jednak nie w każdym modelu jest tak samo, spróbuj zrobic coś takiego (dla 8210 V 05.31):
Looknij do skryptu do 103 linii, jest tam cos takiego:
Cytat:
hook make_sms_menu+20 hook_menu_add_item

zamień te 20 na 26 i napisz czy coś pomogło
bardzo podobnie jest w sms preview - tyle że linia 130. do zamiany to samo
mam nadzieję że to jest to...
^
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2006-05-13, 15:19   

druidbartek, działa :) tzn dodaje się do menu wiadomości :)
teraz kolejne problemy (a jak ;) )
Jak napiszę coś, skompresuje, to od 3 słowa przed każdym wyrazem znajduje się ostatnia litera z poprzedniego wyrazu (uh, ciężko to wytłumaczyć, więc przykład)
Cytat:
Pisze jakies glupoty zeby sprawdzic dzialanie tego wspanialego skryptu

po kompresji wygląda to tak :
Cytat:
PiszeJakiesGlupotyYZebyYSprawdzicCDzialanieETegoOWspanialegoOSkryptu


Heh same problemy z tą moją cegłą ;)
^
 
     
druidbartek 
Expert



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 39 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 1006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-05-13, 15:24   

oki, więc problem z dodaniem do menu powiedzmy że jest z głowy.
n0rbi666 napisał/a:
Pisze jakies glupoty zeby sprawdzic dzialanie tego wspanialego skryptu

kurde wiem że był taki problem, ale myslałem że jest już rozwiązany - testowałem i dzialało dobrze, może gdzieś mała literówkę mogłem zrobić czy coś, zaarz zobaczę jeszcze raz na to

[ Dodano: 2006-05-13, 15:41 ]
oki mam, drobna literówka, postaram się za chwile zuploadować poprawiona wersję
dzięki za info (bo na 5510 mam dobrą wersje , widocznie wrzuciłem nie ta wersję co trzeba ; ])
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Skrypt fotmrat_mp3 w 5510 i moduł muz... jezior86 DCT-3 1 2007-01-02, 12:59
Brak nowych postów [Skrypt] Send Void SMS bobek_wb Gotowe aplikacje 11 2007-01-29, 16:44
Brak nowych postów [skrypt] Dump PPM Ringtones seba123 Gotowe aplikacje 1 2007-03-06, 19:27
Brak nowych postów Potrzebny skrypt zaproszeń Uczeń PasjaPUB 1 2007-04-07, 11:45
Brak nowych postów potrzebny skrypt php, który szuka pod... logos2000 Software 3 2007-07-29, 14:12