PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [Skrypt] Shutdown_anim


[Skrypt] Shutdown_anim

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-3 » [DCT3] Modyfikacje HW i SW » NokiX » Gotowe aplikacje » [Skrypt] Shutdown_anim
Przesunięty przez: bubek3
2006-02-02, 19:49
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
  Wysłany: 2005-06-28, 09:45   [Skrypt] Shutdown_anim

W zalaczniku daje skrypt panow z nokia free ktory odpala animacje przy wylaczaniu fona. :]
Uwaga: Jeszcze go nie testowalem.



[ Komentarz dodany przez: Domi: 2006-02-02, 23:08 ]
Mod: a gdzie zalacznik? prosze uzupelnic!
Ostatnio zmieniony przez Domi 2006-02-02, 23:11, w całości zmieniany 3 razy  
^
 
 
 
AdSense


nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-06-28, 10:58   

tak tylko ze nie dziala ta animacja przy "normalnym" wylaczaniu fona... dziala tylko jak wylaczamy przez def tego skryptu...
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
 
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-06-28, 11:58   

no i wlasnie to jest ten jeden minus (moze niedlugo zostanie poprawiony) :/ ale pozatym skrypcik jest nice :) polecam wogole odwiedzac dzial nokix na nokia free raz na jakis czas bo fajne skrypciki sie pokazuja :)
^
 
 
 
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2005-06-28, 14:28   

moglbym powiedziec "e tam, tak to i ja potrafie" :). ale oczywiscie respekt dla autora. nad paczem na message 322 trzeba jeszcze popracowac...
^
 
 
 
 
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2005-06-28, 14:33   

nEMO, w sumie moznaby uzyc power_menu i wywalic stamtad shut down i wsadzic def tego skryptu :)
_________________
I am the Left Hand of Darkness
I am the Right Hand of Light
I am the Lurker of the Twilight
I am the Mist of the Dawn
^
 
 
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-06-28, 14:44   

yak napisał/a:
"e tam, tak to i ja potrafie"


to moze bylbys w stanie Yak zdzialac cos zeby ten skrypt dzial bez uzywania power_menu.nrx ? bo patrz ten skrypt nie chodzi na 8250 :| kurcze... prawie wszyscy zapominaja o tym fonie :/ bede bardzo wdzieczny...
^
 
 
 
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 29
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-06-28, 15:04   

A ja mam taką propozycję że możnaby było połączyć jakoś welcome anim z tym skryptem. I wybierałoby się na animację powitalną i pożegnalną z tych samych animacji. W ten sposób zaoszczędzilibyśmy troszkę miejsca w sofcie.
^
 
 
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-06-28, 16:12   

Mdawidm raczje nie z tych samych animacji ale z tego samego menu gdzie masz animacje powitalne.
^
 
 
 
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-06-28, 17:04   

riger, nie znam sie na pisaniu skryptow ale na chlopski rozum to jezeli (czysto hipotetycznie;) yak polaczy te dwa skrypty w jeden to jaki jest problem zeby korzystal z tych samych wygaszaczy... ale ja madry jestem <lol> ale wszystko zalezy od yak'a ;]
^
 
 
 
jaho2000 
Wie co mówi



Telefon: 3220
Operator: Orange
Dołączył: 14 Maj 2004
Posty: 365
Skąd: Łukowica
Wysłany: 2005-06-28, 21:14   

powiem wa że skrypt nei działa jak powinien wg opisu autora To jest tak że jak mamy dodane animacje dla welcome anim lub to mozemy je dac równiez jako parametr dla shutdown anim i dodane beda do systemu tylko raz Mamy oszczędnośc miejsca Ale autor pisze że animacje można przerwać i fon sie wyłaczy a prawda jest taka że jak damy podczas animacji C to powracamy na pulpit i nic sie nie dzieje.
yak, mógłbys zrobić własny taki skrypt? no chyba z ego autor w miare szybko poprawi ;)
^
 
 
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-06-28, 21:35   

Goscie z nokia free nie czesto wydaja jakies popraki do swoich skryptow, ja i plq czekamy na support spymodu dla 82xx juz kupe czasu.
^
 
 
 
CooBek 
Wie co mówi



Telefon: 12333
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 252
Wysłany: 2005-06-28, 22:26   

riger napisał/a:
Goscie z nokia free nie czesto wydaja jakies popraki do swoich skryptow, ja i plq czekamy na support spymodu dla 82xx juz kupe czasu.


sluchaj, no oni generalnie pisza te skrypty dla siebie :-) To, ze je udostepniaja, to jest ich dobra wola jedynie i mysle ze juz dostatecznym sukcesem jest to, iz w ogole dziala dany skrypt na przynajmniej jednym modelu telefonu :-) Na mojej 3330 tez nie dziala np. autowylaczanie. Mowi sie trudno. Nie nalezy miec do developerow zadnych pretensji, bo naprawde troche sie napracowali (najwidoczniej, popatrzcie na Yaka :D :)) by wydac skrypt. Pozdrawiam :)
^
 
 
yak 
Starszyzna



Telefon: Kilka DCT3
Operator: Vodafone
Pomógł: 20 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Gru 2004
Posty: 774
Skąd: Bochum / Niemcy
Wysłany: 2005-06-29, 16:29   

przy okazji ukazania sie tego skryptu wpadlem na pomysl, jak zrobic, zeby animacja pojawiala sie jak wybierzemy "Wylacz sie!" (lub autoshutdown.nrx). nie jest to jakis sposob na przerobienie tego skryptu ale raczej na nowy. tylko skad ja mam brac czas na to wszystko? :(

a co do grafik to przypomne:

jesli skrypt uzywa insert_graphics.rx aby wstawiac pliki BMP/GIF do flasha to automatycznie oznacza to, ze wspoldzieli te pliki z innymi skryptami.

tak wiec choc w nokixie wyglada na to, ze plik uzyty jest 2 (lub wiecej) razy to tak naprawde wstawiany jest on tylko przy pierwszym uzyciu a przy kolejnych uzywana jest po prostu ta pierwsza kopia. tak wiec oba skrypty beda uzywac tych samych danych z flasha, automatycznie, bez zadnego laczenia skryptow.
^
 
 
 
 
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-06-29, 18:30   

yak napisał/a:
tylko skad ja mam brac czas na to wszystko? :(


i my Cie wlasnie za to kochamy Yak :) za to ze jednak znajdujesz dla nas czas :)

a co do tego skryptu to chcesz to zrobic tak zeby animacje dodawac przez welcome_anim.nrx i zeby byly rowniez uzywane przy wylaczaniu... prosciej: chcesz poprostu do welcome_anim.nrx dorzucic opcje wyswietlania animacji przy wylaczaniu ?
^
 
 
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-06-29, 18:49   

Yak chce "wpiac sie hookiem przed MSG_PROCESS i wylapywac msg 322"
^
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Skrypt fotmrat_mp3 w 5510 i moduł muz... jezior86 DCT-3 1 2007-01-02, 12:59
Brak nowych postów [Skrypt] Send Void SMS bobek_wb Gotowe aplikacje 11 2007-01-29, 16:44
Brak nowych postów [skrypt] Dump PPM Ringtones seba123 Gotowe aplikacje 1 2007-03-06, 19:27
Brak nowych postów Potrzebny skrypt zaproszeń Uczeń PasjaPUB 1 2007-04-07, 11:45
Brak nowych postów potrzebny skrypt php, który szuka pod... logos2000 Software 3 2007-07-29, 14:12