PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak Postawić Ftp


Jak Postawić Ftp

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Linux » Jak Postawić Ftp
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-19, 08:11   Jak Postawić Ftp

Jak postawić Server Ftp na Ubuntu na Mandrivie 2007?
coś szukałem i ktoś oś powiedział o Wgecie ale jak czytam to on jet tylko klijent do ściągania i nie wiem jak to zrobić . Pozdrawiam.
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-19, 16:25   

pewnie trzeba się coś pobawić z apache;] ale nie jestem pewien
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-19, 20:34   

bercik12345, apache? moge cie wyśmiać? taki laik jakim wiem że apachel jest servem dla www. a nie FTp.wiec?
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-12-19, 21:14   

leonar napisał/a:
bercik12345, apache? moge cie wyśmiać? taki laik jakim wiem że apachel jest servem dla www. a nie FTp.wiec?

skoro lubisz się śmiać, do zapraszam z uśmiechem na ustach uczyć się angielskiego a potem na google, wystarczy zapytać "ftp server mandriva"
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-20, 00:27   

leonar, tutaj cos masz -> http://gorzow-wlkp.pl/linux/proftpd.php co prawda jest to na mandrake ale czytałem że tez działa.

[ Dodano: 2006-12-20, 00:30 ]
http://zlobek.tcz.wroclaw.pl/dzial.php3?dzial=4 -> opis instalacj ProFTPd (oraz link do tego progsa).

[ Dodano: 2006-12-20, 00:31 ]
No chyba najlepszym sposobem będzie proftpd zainstalować i tyle, w sieci go polecają.

[ Dodano: 2006-12-20, 00:33 ]
http://pl.docs.pld-linux.org/uslugi_proftpd.html

http://www.linuks.friko.pl/proftpd.html

Jak chcesz więcej to wpisz w googlach proftpd.

[ Dodano: 2006-12-20, 00:40 ]
Są również inne programy tak jak kolega cieszak mi powiedział że dobry jest jeszcze vsftpd.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-20, 19:25   

seba123, Właśnie to jest to czego chciałem.
cieszak, nie martw się o mój angielski.
prędzej dlaczego nie chce mi sie instalować Mandriva :/
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-20, 20:23   

leonar, ja na linuxie się za bardzo nie znam a kiedyś obił mi sie o uszy apache więc napisałem
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-12-20, 22:19   

leonar napisał/a:
cieszak, nie martw się o mój angielski.

no jak masz dobrze opanowany angielski, to trzeba było do razu na google:) google wie wszystko (więcej niż Chuck)

leonar napisał/a:
prędzej dlaczego nie chce mi sie instalować Mandriva :/

to postaw Gentoo, jak Ci sie nie chce mandrivy to gentoo na pewno tez :D
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-12-21, 15:53   

Nie czaje... jak moze nie chciec sie instalowac mandriva? Moze cos wiecej bys powiedzial... co nie dziala... jaki komunikat bledu... cokolwiek... Mandriva jest bardzo idioto odporna wiec moze po prostu sobie nie radzisz i tyle... poza tym mandriva to desktop, nie wiem po co ci tam serwer ftp? Z reszta instalator mandrivy ma konfigurator, w ktorym wybierasz sobie jakie chcesz uslugi (w tym serwery) zainstalowac... poczytaj najpierw... wszystko jest opisane
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-21, 20:21   

naresh, cieszak, miło że się przejeliście. Ale
naresh napisał/a:
Mandriva jest bardzo idioto odporna

mój ojciec też to mowił o komputerach zanim zaczołem korzystać z jego kompa.
Poprostu nie chce mi sie zbootowac linux(dvd) a wszystko inne sie normalnie bootoje nawet z DVD. a i jeszcze jedno :
jak mam płyte z mandrivą to Bios ja skanuje w Scaning IDE drivers czy jakos tak.
na cały dzień cudowania prawie rozwaliłem czytnik CD/DVD i 2 razy udało mi sie zbootować!! Ale podczas instalacji wywalał błąd i klapa... komp zawiaszka a Bez Gruba to sie nie włączy. wiec ;) a ubuntu się instaluje.
a wiecie jak zainstalować Neo na Linuxie np. Ubuntu.
cieszak,
cieszak napisał/a:
to postaw Gentoo

i mam się bawić w pakiety itp. ?
Pozdrawiam
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-12-21, 21:35   

leonar napisał/a:
a wiecie jak zainstalować Neo na Linuxie np. Ubuntu.

nie miałem nigdy neostrady, ale jesli są sterowniki do modemu, to wystarczy jeszcze skonfigurować protokól PPPoE

leonar napisał/a:
cieszak,
cieszak napisał/a:
to postaw Gentoo

i mam się bawić w pakiety itp. ?

z tego co wiem to pakiety są w każdej dystrybucji :)
Gentoo jest o tyle dobre, że nie ma problemów z wersjami bibliotek, bo sam kompilujesz aplikacji i wszystkie dowiazania dynamiczne są do wersji które aktualnie posiadasz. A po za tym, jak uda Ci sie postawić Gentoo, to i uda skonfigurować wszystko (dokumentacja jest naprawdę obszerna)
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-22, 07:34   

cieszak, hmmm kusząca propozycja... ale jestem za zielony i nie mam czasu (ogólnie nic nie robie a nie mam czasu na nic, ostatni raz sie nudziłem gdzieś w Listopadzie.)

cieszak, PPPoE a jak to wywołać? na płytce z Neo jest wer dla linuxa ale nie wiem jak to uruchomić (konsola nie czyta tych plików.

OT.
Kto jest lepszy? Gnome czy KDE ?
Mi się coś zdaje że KDE jest trochę lepsze, ale walka jest zróżnicowana ;)


Edit

Poczęści sprawa bootowania sie wyjaśniła :
nagrywarka DVD z wsio, po prostu sie uszkodziła (gwar do 4.01.07) czyli pod sam koniec gwarancji. Mam jeszcze stary Dvd reader ale on po 5 min pada(starość nie radość)
jeszcze został mi czytnik Cd- DVD :D ale mam nadzieje że zadziała.
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-12-25, 02:25   

leonar... zajrzyj na jakies forum o ubuntu (ktorekolwiek polskie) na 10000000% jest tam tutorial o neostradzie (choc kumpel z tego co pamietam mial jakies problemy i tak). A to co masz na linuxa na plycie neo to pewnie tylko modul do kernela ktory najpierw musisz zaladowac zeby ci urzadzenie rozpoznalo... tak wiec... google w dlon i znajdziesz setki tutoriali o neo na linuxie
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 6100 + CS, jak postawić? dziobas DCT-4 4 2007-01-25, 18:18
Brak nowych postów 6280 - jak postawić? 6151 - jak polaka? spokoszeroko BB5 0 2007-06-24, 18:15
Brak nowych postów 6280 - jak postawić? 6151 - jak polaka? spokoszeroko BB5 0 2007-06-24, 18:16
Brak nowych postów Nokia N73 trup po aktualizacji..nie m... barneyoss BB5 9 2009-07-26, 19:55
Brak nowych postów Nokia 5800 po downgrade jak postawić ... maczka08 SW 4 2012-03-26, 22:34