PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Motorola L6pod Debianem


Motorola L6pod Debianem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Linux » Motorola L6pod Debianem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
stary 
Nowicjusz


Telefon: MotorolaL6
Operator: Orange
Dołączył: 01 Lis 2006
Posty: 3
Skąd: Skatowni
Wysłany: 2006-11-01, 21:50   Motorola L6pod Debianem

Witam.
Poszukuje odpowiedzi na dreczace pytanie...
Czy ktos podlaczyl i obsluzgiwal moto L6 pod Debianem uzywajac p2kmoto i moto4lin ??
Ja zrobilem tak ale nie dziala:

sciaganlem pliki p2k => ./configure - make - make install - make clean => zadnych bledow. (znaczy byly male ale dosc latwe do usuniecia)

Podlinkowalem sobie tak:
PATH=$PATH:/usr/local/lib
export PATH

cd /usr/lib
ln -s /usr/local/lib/libp2kmoto.0.0.0 libp2kmoto
ln -s /usr/local/lib/libp2kmoto.0.0.0 libp2kmoto.0
ln -s /usr/local/lib/libp2kmoto.0.0.0 libp2kmoto.0.0.0
ln -s /usr/local/lib/libp2kmoto.a libp2kmoto.a
ln -s /usr/local/lib/libp2kmoto.la libp2kmoto.la

export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib

Sciagnalem stad Strona (siakas niemiecka)


usbview

dalem => modprobe cdc-acm

dalem p2ktest ale jako root (inaczej nie chcial)
log z p2ktest

Poczy zrobilem => # chmod +s /usr/local/bin/p2ktest
i juz chodzi jako $

sciagnalem moto4lin => qmake - make - make install => zadnych bledow

odpalam moto4lin z konsoli jako root:
pierwsza fotka
druga fotka
trzecia fotka
czwarta fotka

Aby nie odpalac jako root zrobilem:
# chmod +s /usr/local/bin/moto4lin

Jednym slowem nie moge pobrac listy plikow ... telefon niedostepny dla mnie... zrobilem co moglem...
...jak ktos przeczyta poprosze ladnie o pomoc...
Pozdrawiam :D

Debian - 2.6.8-2-386 - i686 - kde 3.5.3
^
 
     
AdSense


naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-11-05, 01:56   

Sprwadzałeś czy nie masz p2k i moto4lin w repozytorium? Czy moto4lin to frontend dla p2k? Jesli tak to moze miec problemy z obsluga p2k... Z tego co widze to nawet jako root nie mozesz nic z urzadzeniem zrobic. Mimo ze system poprawnie je wykrywa... Moze cos zajmuje urzadzenie?
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
stary 
Nowicjusz


Telefon: MotorolaL6
Operator: Orange
Dołączył: 01 Lis 2006
Posty: 3
Skąd: Skatowni
Wysłany: 2006-11-05, 20:36   

Dzieki za odpowiedz :D
Poradzilem sobie ... poprostu robilem blad w czasie podlaczenia i kolejnosci p2k ....
Zafiksowalem sie ze wartosci ID musza byc jednakowe....
Niemniej chodzi only jako root....
Ale problem polega na tym ze dostepny jest tylko dysk /a ... a co z /c ?
Nie moge znalezc odpowiedzi...
No i chcialbym znalezc sposob na Orange Menu spod Linuksa

Podlaczona moto L6 pod moto4lin wyglada tak
^
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-11-06, 13:04   

Zgaduje, że /c to pamięć dodatkowa tak? Może soft po prostu sobie jeszcze z tym nie radzi? Nie wiem do końca... jeśli chodzi o orange menu to trzeba flashować fona z tego pamiętam, a z flashowaniem na linuxie ciezko jest... Co do dostępu tylko z roota. Moze twoj user nie jest w odpowiedniej grupie? Sprawdz czy twoj uzytkownik jest w grupie usb. Jesli nie to dopisz go tam i przeloguj sie.
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
stary 
Nowicjusz


Telefon: MotorolaL6
Operator: Orange
Dołączył: 01 Lis 2006
Posty: 3
Skąd: Skatowni
Wysłany: 2006-11-06, 21:11   

naresh napisał/a:
Zgaduje, że /c to pamięć dodatkowa tak?


... yyy tam powinny byc pliki podstawowe czyli dzwieki i obrazy fabrycznie zainstalowane no i tam mozna by wpakowac jakies swoje zamiast tego fajansu...
zrzucac zdjecia czy filmy ... no i takie tam....
A jesli chodzi o OM ... to znalazlem tylko przy pomocy softow pod winde...
Dziekuje za pomoc...
Pozdrawiam

Ok udalo sie po Orange menu sladu nie ma moto4lin widzi oba dyski motoroli robie co chce dziekuje
Pozdrawiam R.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Motorola k1 - nie laduje po zalaniu +... wypniesz Motorola 2 2010-07-09, 18:26
Brak nowych postów Motorola V8 - instalacja iwona1990 Ginger 0 2010-08-02, 20:44
Brak nowych postów motorola u9- odpadła klapka... kamkuc Motorola 4 2010-08-29, 13:44
Brak nowych postów Motorola K1 ma problem z zasięgiem. viktor1 Motorola 0 2013-01-16, 17:45
Brak nowych postów Jak zdemontować klawiaturę w motorola K1 emj Motorola 0 2015-06-29, 09:12