PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 3650 - problem z połączeniem poprzez IRda ( nie łączy)


3650 - problem z połączeniem poprzez IRda ( nie łączy)

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » 3650 - problem z połączeniem poprzez IRda ( nie łączy)
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-06, 15:51   3650 - problem z połączeniem poprzez IRda ( nie łączy)

Witam
mam wielki problem.. otóż mam 3650 którą podłączam pod irde i nic sie nie dzieje..
tzn za pierwszym razem wyskoczyło że instaluje modem 3650 i dalej nic :/
w PC suite do 3650 telefon sie niby łączy i jest napisane że się połączył natomiast obok jest że telefon jest offline i nie moge nic zgrac :/ irda w telefonie jest sprawna ponieważ przesyłałem pliki z innego telefonu ta w komuterze takze działa bo łączy sie z N 6020 .. poradzcie co zrobić
pozdrawiam
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-04-06, 16:40   

przywróć ustawienia fabryczne i zmień prędkość Irdy w komputerze na 11500
^
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-06, 18:34   

Ok dałem rade, pogrzebałem coś tam i działa ale sprawa teraz wygląda tak, że PC suite działa jakiś czas elegancko a po 2-3 min rozłacza telefon i za chwilke znowu podłącza ;) mam nadzieje że to wina pc suite :) znacie jakieś inne progi które są dobre do symbianowców ? :) pozdrawiam

[ Dodano: 2007-04-06, 23:37 ]
a więc zrobiłem tak jak mówiłeś czyli reset ustawień i nic nadal mi irda nie wykrywa telefonu ... mało tego wogóle nie dziala wrzucanie plików poprzez system :/ moja irda to ,,Kingsun SF-620 USB infrared adapter"
zamieszczam screena z opcjami prędkosci jakie są dostępne



instalowałem sterownik od nowa i to nic nie dało :/
proszę o pomoc ;)
pozdrawiam
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-04-06, 23:58   

Poczytaj ponizszy temat może pomoże.
http://forum.pasjagsm.pl/...?highlight=irda
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52