PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6230 na 6230i - mozliwe??


6230 na 6230i - mozliwe??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » 6230 na 6230i - mozliwe??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-11-06, 08:52   6230 na 6230i - mozliwe??

witam.
Szukalem, ale nic nie znalazlem, czy w ogole taka przerobka jest mozliwa? Z tego co wiem to telefony roznia sie obudowa i aparatem. Obudowe mozna spokojnie od 6230i zalozyc do 6230, aparat pewnie tez. A jak to stoi od strony software'owej? Da rade wgrac flasha od 6230i? Bo pewnie trzeba by zmienic flasha zeby obslugiwal aparat 1.3mpx :/
Roznica w cenie miedzy tymi modelami jest dosc spora 100-150zl moze tak przerobka (jakby sie dalo) byla by oplacalna 8)

Piscie co o tym sadzicie.
Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-11-06, 10:49   

nietylko tym czym napisałes - dodatkowo jest inny wyświetlacz (inna rozdzielczość) i na pewno jest coś w układach pomieszanae (np większy flash) raczej nie sądze żeby dało się przerobić 6230 na 6230i...
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-11-06, 11:14   

pirat, faktycznie zapomnialem o wyswietlaczu, ale to tez da sie zmienic :mrgreen: przy dobrym zakupie i wymienia wszystkiego od 6230i mozna by wyjsc jeszcze ze stowke do przodu... :wink:

no wlasnie tylko sek w tym czy sama plyta sie czyms rozni... 6230 ma mniej pamieci (wewnetrznej) co moglo by sugerowac na mniejsza pojemnosc kosci flasha... :|
trzeba by to obadac dokladnie :D
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-11-06, 15:35   

Cytat:
Yes it is possible . I did it but I don't know if it worth it .
I cahnged RAM . one flash chip , camera and display .

Success !


cytat z gsmhosting .. wpiszcie 6230 to 6230i w wyszukiwarce zaznazając przeszukiwanie tytułuw znajdzie sie tego sporo ..
Zdania są podzielonie jedni mówią tak drugi nie =]

http://gsmhosting.com/vbb...ight=6230+6230i sporo wyjaśnione ;]
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-11-06, 20:55   

czyli nieopłacalne. Trzeba zmienić RAM, flasz, wyswietlacz i kamerkę, a jak jest zmiana flasza to i trzeba by wgrać rpl do flasza, bo patchować Tiku nie da rady, a ponadto instnieje ryzyko że coś pójdzie nie tak i mamy tupa.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Zdjęcie simlocka z noki 6230i xury Simlock 11 2009-09-06, 21:42
Brak nowych postów Kabel FBUS UFS/JAF DO Nokia 6230 Mar_Gaj12 DCT-4 2 2011-01-25, 16:01
Brak nowych postów Czy w 6230i możliwe jest zablokowanie... adil DCT-4 0 2011-03-20, 17:09
Brak nowych postów Simlock nokia 6230i superpio Nokia 6 2011-10-13, 15:02
Brak nowych postów sim lock nokia 6230i sidorek191 Simlock 0 2013-04-14, 09:39