PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-12-02, 11:35   Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Widzieliście to? http://allegro.pl/item146...wietlaczem.html
Jak to jest zrobione?
Czy cos mnie ominęło?

Czy możliwe, ze gość wpakował do środka 3510i? :D bo tak mi się właśnie wydaje. Mógł tak zrobić i wgrać modowany soft i byłoby :P
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 12:29   

Comet, moja pierwsza mysl to tez wlasnie 3510i.
ale nie plytka bo by sie nie zmiescila tam, tylko wyswietlacz i ew cos jeszcze.

polukalem jak to mniej wiecej wyglada.

rozmiar wyswietlaczy jest taki sam, ilosc pinow tez (czyli 8 ).
ale dziwi mnie ze ktos to zrobil i cisza jest na necie :/
probuje sie dowiedziec co wypisze po wpisaniu *#0000#

ale nikt nie odpowiada narazie moze wam sie uda
piszcie na gg:2966805
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 12:47   

to pewnie jakaś lipa bo
Kod:
Nie odpowiadam na pytania "jak" i "kto" zmodyfikował telefon ...


[ Dodano: 2006-12-02, 12:51 ]
Ale przecież nie możliwe ze względu i hw i sw... Hw - to trza by było jakoś taki lcd dać - ale czy tamte układy obsłużyły by color lcd - raczej nie. Co do sw to ciekawe jak by soft od 63 przerobili - poza tym w ogóle jeżeli by się dało to tyle przerabiania by było że to normalnie nie wiem. Wynik: to jest jakiś wałek czyli wsadzona inna nokia do środka...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-02, 12:54   

Ja stawiam na 6100 w imitacji obudowy od 6310i, przynajmnije na zdjeciach wykonanie tej obudowy nie wyglada na oryginal.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 12:56   

MasterJapko, ciekawe właśnie co z baterią, nie ma właśnie zdjęcia tyłu. Ja myśle że to bardziej 6610 bo 6100 byłaby trochę za mała.

[ Dodano: 2006-12-02, 12:58 ]
Jest 406 zeta i jeszcze cena minimalna nie osiągnięta... Kolo pewnie ze 600 zeta za nią chce, właśnie wysłałem do niego wiadomość aby fotke tyłu dał.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-02, 12:59   

a ciekawe dlaczego nie ma jezyka PL...
nie ma przypadkiem jakiegos amerykanskiego fona podobnego do 63i z kolor lcd?

6100 to na pewno nie bo lcd tam jest kwadrat, a tu prostokat i o gorszej rozdzielczosci
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 13:04   

Układ klawiszy... właśnie 6100 jest za mała, zresztą 6610 też. Szukam dalej fona który mógłby tu być, i naprawdę ciekawe co z tyłem.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-02, 13:16   

W poniedzialek zagadam do znajomej z biura prasowego nokii, podesle fotki i spruboje dowiedziec od niej czy mzoe cos na ten temat powiedziec.. Bo jakos mis ie wierzyc nie che ze to jakis mod jest.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 13:20   

MasterJapko, no fakt. Dużo przerabiania by było żeby inny telefon zintegrować z taka obudową i baterią. MJ czekamy na wyniki :]
_________________
pobierz
Ostatnio zmieniony przez seba123 2006-12-02, 13:23, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-02, 13:21   

Domi, jak juz to bym stawial na jakas azjatycka..
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 13:25   

Domi, amerykanska by nie lapala zasiegu przeciez (no chyba ze super nowa ale watpie zeby taka byla) soft napewno nie jest od 3510i bo ma inne menu



azjatycka, no kto wie. jakby podala BABKA chociaz jaki tam soft siedzi.....
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-02, 13:27   

logos2000, 6310i byla 3 zakresowa.. Dzialala na 900 1800 i 1900. dodali obsluge 850 i juz ogolno swiatowa..
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 13:31   

poznaje ktoś to menu (w jakim fonie takie jest)?? Bo ja niee...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 13:33   

MasterJapko, ale to nie jest 6310i ;]

przeanalizujmy to. byla sobie jakas nokia bodajeze 1100 i mozna bylo zrobic jej kolor LCD po wymianie wyswietlacza i softu. byl przeciez o tym temat.
moze z 3510 tez by tak dalo rade?

to dlaczgo nie na 6310i? soft wyglada jakby byl z 6610 lub czegos podobnego.
moze czegos nie wiemy? apropos to byl by niezly interes jakbysmy znalezli na to sposob ;] (bo procz wiedzy i o kase chodzi no nie, juz 455 zl a jeszcze 8 dni do konca, lol!!)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-02, 13:37   

hmm jakby wiecej troche kolorów miala niz 3510i moze 3220 6020 albo cos w tym stylu
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39