PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-02, 22:39   

pier**** hipolicie obsluga lcd zalezy od softu a nie od ukladow graficznych (ktorych w 3510i ani 6310i nie widzlem, a mot v300 byl uklad ati na lcd )

to zakladajac ze mamy juz 6310 koszt wychodzi z jakis 40zł (lcd wymiana diod i flasha)

czy na 6310i by to dzialalo bez zasegu bo niestety mam 6310i ;-/
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 22:45   

a babka sprzeda fona za 1000 zl ;]

zloty interes ;]
to moze inny soft i jeszcze ktos kamere tam wsadzi? to juz by byl lol :)
Noki by szczeka opadla
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
  Wysłany: 2006-12-02, 22:57   Opis przerobienia 6310 tak zeby miała kolorowy LCD

Przetłumaczony opis przez mnie, jutro będzie od autora:

1. Załatw sobie 6310 (nie 6310i, musi być 6310 bo jest 2 zakresowa tak samo jak 8910i)
2. Zrób backup'a obszaru imei
3. Wymień flash na taki jak jest w 8910i (na zdjęciu jest umiejscowienie flasha),
może również być od 3100, 3120, 3200, 6100, 6200 (od 6610 nie pasuje!!) Model: K5U64418TM.
4. Zflashuj MCU PPM CNT używając tych z 8910i
5. Wrzuć do 6310 .rpl i pm oczywiście z 8910i oraz porób resety + zdejmij locka
6. Załóż LCD od 3510i
7. Zmień diody pod LCD na białe

Jeżeli zrobiłeś wszystko ok już masz 6310 z kolorowym LCD

flash.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 37,78 KB

_________________
pobierz
Ostatnio zmieniony przez seba123 2006-12-05, 21:00, w całości zmieniany 9 razy  
^
 
  Skype
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-02, 23:00   

mala poprawka co do pkt 3 flash pasuje nie tylko z 8910i ale i z innych DCT4 ;)
potestuje jutro zobaczymy co z tego wyjdzie ... hehe zloty interes :]
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 23:03   

PluCiorX, ale napisałem że ja tylko przetłumaczyłem i dodałem od siebie zdjęcie - no ale wiesz może od jakich dokładnie DCT-4 pasuje (pewnie od 3510i też)?? Co wy na to żeby wrzucic tam soft od 3510i a ni od 8910i??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-02, 23:05   

chodzi o kosc flash 64 + 4 jest ona w przynajmniej 5 dct4 :] wiecej nie powiem zeby nie bylo za latwo :D
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-02, 23:13   

a teraz jeszcze raz pytanko : jak myślicie da radę to zrobić za pomocą prodigy?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-02, 23:19   

bercik12345, ja myślę że tak bo tu wchodzi w gre flashowanie i wrzucenie rpl i pm a skoro twierdzisz że prodigy rusza to, to ja nie wiedze żadnych problemów :D
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 23:37   

aha nie doczytalem wiec to jednak nie jest soft z 3510i tylko z 8910i ;]
i irda powinna chodzic, ale co z bluetoth? 6310 ma blutota?? eee w takim razie czym sie rozni 6310 od 6310i?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-02, 23:38   

No to ja sie na to pisze, tylko najgorzej z telefonem, ale nie ma co biore się za to. Szkoda że to nie dla 6310i bo wtedy miałbym 2 kolorowe w domu:] no ale jakby spojrzeć na kosztorys to wychodzi tak:
Telefon ok 200zł
LCD ~10
Układ ok 10-20
------------------
~230zł + ew koszty = 250zł

a sprzedaż ok 700zł

co nam daje 700-250=450 zeta czystego zysku gdyby wszystko dobrze poszło:D
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-02, 23:50   

heh, jakby to było tak łatwo to za jeden przerobiony telefon kupiłbym HA i wanne :mrgreen:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-02, 23:57   

Reich, tylko zeby go przerobic to wlasnie to HA potrzebujesz;] I pamietajcei ze w 6310 jest klejony UEM i UPP czesto takze i lekka nieumiejetnosc posluzenia sie Hotem i teleofn jest na smieci ;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-02, 23:58   

szydlo wyszlo z worka szybciej niz myslalem ;p ja na gsmhosting znalazlem to jak bylo dopiero 2 strony tutaj ;p a co do wymiany flasha hehe czekam na posty "uwalilem trzecia z rzedu i dalej nie dziala" hehe a pozatym
Cytat:
5. Wrzuć do 6310 .rpl i pm oczywiście z 8910i oraz porób resety + zdejmij locka
no to z tym zycze powodzenia - ciekawe co na to UEM ;p ale coz - powodzenia - nie ukrywam ze sam w poniedzialek bede to robil ;p ale ja nie potrzebuje PM'a ani rpl'a bo sobie zestroje telefon recznie a z imeiem poradze sobie inaczej ;p o wynikach poinformuje ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-03, 00:03   

MasterJapko, klejony czyli co?? Jaka jest różnica w lutowaniu??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-03, 00:05   

MasterJapko dlatego napisałem "jakby to było tak łatwo" a jakoś nie widzi mi sie znajomym dawać telefonu w trakich sprawach

tranceman jeśli masz zamiar go później sprzedać, to jak uwalisz ze 2 to nic takiego sie nie stanie, nadal bedziesz na plusie, a doświadczenie zostaje...
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39