PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-05, 20:03   

y37 napisał/a:
w sumie mam 6610i bez zlacza na lcd
a fash by sie z tego nadawal


nie nadawał by się.. w 6610i jest K5U28178TM a w 8910i jest K5U64418TM
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
AdSense


holden 
Nowicjusz


Telefon: 6389i :)
Operator: Era
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 12
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2006-12-05, 20:10   

MasterJapko napisał/a:
Dziwi mnie tylko czmeu w tych nokiach niema PL... przeciez 8910i ma pl..


Dokladnie, nawet sie dupek nie zapytal czy moze uzyc moich zdjec ;)
Pisza ze to 63i bo nawet nie wiedza co sprzedają, tyle by zrobic i zarobic.

Z lekka się zdziwią jak im się bateria rozładuje..
Jeden z kolegów z forum pytał mnie o instrukcje po polsku, nie wiem czy jest sens pisać coś takiego, wszystko wyraźnie napisałem na gsmhosting.
No ale jakby ktos mial pytania to prosze bardzo: gg: 1802512.

Czy mozna użyc innego flasha? Polecam Wam fajną stronke:
http://diehard.borec.cz/

Pozdro dla pasjagsm, tak jak w załączniku :)

holden aka gom3z

pozdro.JPG
Plik ściągnięto 43 raz(y) 35,57 KB

_________________
6310 + 8910i = 6389i
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-05, 20:15   

y37, dziwne bo ja jak mialem 6610 to bez wysietlacza sie nie wlaczala, moze to ktos wytlumaczyc??

holden, witamy mistrza :D
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-05, 20:27   

logos2000, kazdy foon sie uruchomi bez lcd ;p tylko w niektorych sie nie zapala podswietlanie na klawiaturce tak jak np w 3120/3100/6100 bo LCD zamyka obwod podswietlania ;) i jak go nie ma to caly obwod podswietlania jest rozwarty ale telefon odpali

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-05, 20:34   

tranceman, no niewiem ta 6610 (bez i) nie chciala jakos. po wlozeniu smigala.
apropos jak sie roztucze wyswietlacz to obwod na podswitlenie jest dalej zamkniety prawda?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-05, 20:36   

A jak sprawa dzwonków ? Badał ktoś schematy ? przydała by się polifonia :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-12-05, 20:36   

logos2000, włącza się normalnie tylko nie podświetla się. Spróbuj wyjąć LCD i włożyć go spowrotem na włączonym fonie, albo na wyjętym przytrzymac power i włożyć LCD.



-=DODANO=-

logos2000, prawda sam narazie mam jedną taką 6100 ze zbitym LCD (na sprzedaż jak coś) :P
Ostatnio zmieniony przez boss_53 2006-12-05, 20:38, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-05, 20:38   

boss_53, niestety mam tylko 3310 wiec nie sprawdze ale dobrze wiedziec :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-05, 20:47   

m_arti21, juz nad tym myslalem ale po pierwsze trzeba by zaladowac inny soft bo ten nie obsluguje polifoni (co moze byc problematyczne zeby z innym RF i reszta chodzila - no ale nie niemozliwe) no i po drugie na moje oko to komplecie ze FLASHem trzeba by bylo wymienic UPP bo tamto raczej nie obsluzy dzwonkow no i jak UPP sie zmieni to wtedy moga byc cyrki zeby wogole telefon sie wlaczyl ale z drugiej strony jak zadziala to mozna z innymi softami poeksperymentowac ;d

reasumujac to ze fon po podmianie na inne upp bedzie dzialal tak jak wczesniej jest srednia ale nie beznadziejna + odpowiedni soft rowniez zgodny z hw hmmmmm duuuuuzo myslenia i roboty ale nie mowie ze nie bede kombinowal jak juz bede mial kolor lcd

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 20:49   

holden, witam!! No to ja się pytałem ale juz ją dawno sam przetłumaczyłem i dałem ;) logos2000, no obwód jest raczej zamknięty bo przecież diody święcą i tylko część ciekłokrystaliczna nie działa a reszta jest ok ;)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-05, 20:49   

tranceman, no zawsze mozna sie pobawic w przekladanie scalakow :lol: jeszcze zeby tak miec mozliwosc przeliczenia ask -> rpl .. bo bez tego to lipa..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-05, 20:55   

m_arti21 napisał/a:
eszcze zeby tak miec mozliwosc przeliczenia ask -> rpl .. bo bez tego to lipa..
to wlasnie probowalem uswiadomic chlopakom kilka stron wczesniej ze wlasnie dla tego nie bedzie latwo tego zrobic w przydomowym warsztacie

---dodano---

m_arti21, check PW ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 107
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-12-05, 21:03   

jest jakis telefon z lcd o wymiarach pasujacyh do 6510 (wydaje mi sie ze 1600 ale nie jestem pewien)
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 21:17   

holden, dobry telefon 6389i :d ale mam pytanie jakim cudem wpadłeś na taki pomysł?? :mrgreen:
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-12-05, 21:42   

holden, fajnie że przyjołeś moje zaproszenie :D Mam nadzieje ze szybko stąd nie uciekniesz :D m ile wytrzymuje bateria ??

P.S Moze ktos wrzuci w załącznik jakiegoś *.rpl ??;> , może być obojętnie jaki rpl ??? bo zawsze jest programik the imei maker :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39