PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Przemeksik01 
Nowicjusz


Telefon: 6630
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączył: 21 Paź 2006
Posty: 18
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-12-09, 14:24   

6310 rozni sie od 6310i ze ma slabsza baterie li on , ta z i ma li pol, no i ta 3 zakresowosc, zastanawia mnie jeszcze fakt dzialania mmsow, i bluetootch, w sumie mialbym opory co do takiego telefonu, czy nie straci na walorach uzytkowych zwyklej 6310i, a jak z podswietleniem lcd ? zostaje czy wywala sie diody ?
^
 
 
     
AdSense


pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-12-09, 17:54   

prosta modyfikacja i jest 6389i ;D... czyli 8910i w obudowie 6310 :D ... pozostaje wymian diód i musicie sobie poraqdzić z podświetlaniem wyświetlacza bo orginał jest do dupy :D ... aha i jakoś rozwiązać ładowanie :D :D
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-09, 19:06   

pirat, a co niby z tym ladowaniem??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-09, 21:37   

pirat, no wlasnei ;p jaki problem z ladowaniem ? a pm to od czego ? ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Przemeksik01 
Nowicjusz


Telefon: 6630
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączył: 21 Paź 2006
Posty: 18
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-12-09, 22:20   

przeciez mu chodzilo o moda 8910i ze wsadzic ja w imitacje 6310 tylko ze problem z ladowaniem poniewaz ma inne gniazdo sluchawek.. bynajmniej ja tak to zrozumialem
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-09, 22:29   

elektronika jest ta sama, niema problemu!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-12-09, 22:34   

jak nie ma jak jest.. nie chodzi o gniazdo ani o pm... po podłaczeniu łądowarki wyskakuje podłącz akcesorium czy jakoś tak :P ... sam tego nie zrobiłęm ale troche czytałem ;)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-09, 22:49   

Czy wkoncu ktos zlozyl ta 6389i procz prekursora? Bo ja nadal nie wiem czy sie za to brac. A nie chce wywalac kasy jesli ktos jeszce mi nie potwierdzi ze jest to wykonalne.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-09, 22:59   

master LCD mam za7zl nowiótkie jak chcesz
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-09, 23:09   

PluCiorX, nie chodzi o LCd marcin, chodzi mi o to czy ktos to zlozyl i niemial wiekszy propblemow (np z ask->rpl bo ponoc trzeba zrobic)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-09, 23:11   

traceman złożył, no ale nie ma jak sprawdzić bo nie ma wyświetlacza
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-09, 23:11   

tranceman, no wlasnie... co z Toba? mialo byc juz dawno zrobione...
a jeszcze jedno - czy kosc flasha musi byc nowa? czy moge uzyc np z trupa 3100? bo jesli moze byc uzywka to mam juz wszystko potrzebne :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-09, 23:23   

Domi napisał/a:
czy kosc flasha musi byc nowa? czy moge uzyc np z trupa 3100? bo jesli moze byc uzywka to mam juz wszystko potrzebne :]
a czemu mialaby niepasowac uzywana?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-10, 00:18   

Reich napisał/a:
traceman złożył, no ale nie ma jak sprawdzić bo nie ma wyświetlacza
no i kur......ca mnie bierze ;/
Domi napisał/a:
czy kosc flasha musi byc nowa?
uzywka powinna dzialac tylko imei trzeba przeprogramowac, we flashu podobno sie da bo w UEMie nie...
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-10, 00:27   

da sie nawet ufs'em (patch imei)
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39