PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o


Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » [DCT4] Modyfikacje HW i SW » Coś niewiarygodnego!! Nokia 6310i z kolorowym lcd :o
Przesunięty przez: bubek3
2006-12-02, 21:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-10, 00:34   

to chyba w wolnej chwili zabiore sie za to...
tylko tranceman, powiedz co z tym imeiem we flashu? jak zrobic zeby bylo dobrze?
p.s. PM musi byc full zgrany z jakiejs 89i czy taki okrojony 1-10 wystarczy?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-10, 10:58   

Domi, we flashu zmieniasz imei na taki jak masz w MAdzie (6310) w ufsie masz np funkcje patch imei co do pm niewiem
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-10, 11:12   

PluCiorX napisał/a:
w ufsie masz np funkcje patch imei
w UFSie z HWK ;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2006-12-10, 11:14   

of corse :D
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-10, 11:19   

tranceman, a czy bez LCD sam telefon sie odpala?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-10, 12:00   

Witam,
Mam 6310 i uszkodzoną 6100.
Chciałbym sobie tak przerobić telefon ale nie wiem która część na płycie 6100 to flash :( Niektore podzespoły są po prostu już na rzut oka uszkodzone i nie wiem czy owy flash też jest. Szukałem serwisówki 6100 ale nie znalazłem.

Oto foto mojej płyty głównej od 6100



Proszę o opisanie która część to flash lub lepiej zaznaczyć to jakoś przez edycje fotki :D

Pozdrawiam
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-10, 12:05   

roki1990, od dolu pierwszy czarny "kwadracik" z prawej
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-10, 12:18   

Tak myślałem :(
Jest tam małe pęknięcie - widać na foto, no ale chyba spróbuję i tak ;)
Zaraz kupię z 5szt wyświetlaczy do 3510i i jeszcze jeden uszkodzony tel z tym flash'em ;)

6310 bez i mam pod dostatkiem :D

Pozdrawiam
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-10, 12:50   

PluCiorX napisał/a:
ciekawi mnie jeszcze czy mozna uzyc NS064JA0BFW21 ??
dobre pytanie... ten i ten wczesniej wymieniony K5U... wystepuja tak samo w 3100 i 6100
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
roki1990 
Nowicjusz



Telefon: N95, 9300i
Operator: Orange
Dołączył: 10 Gru 2006
Posty: 15
Skąd: Wolsztyn k. Poznania
Wysłany: 2006-12-10, 13:08   

A jaki występuje w 8910i ?

Bo wydaje mi się że K5U64418TM
^
 
 
     
pdm64
Nowicjusz


Telefon: nokia6310i
Dołączył: 09 Maj 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-12-10, 13:30   

witam!!

www.thefreeimagehosting.c...001DSCI0127.JPG

http://www.thefreeimageho...000DSCI0126.JPG

troche slabej jakosci ale widac o co chodzi ;)

pozdrawiam
pdm64
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-10, 13:42   

Domi napisał/a:
PM musi byc full zgrany z jakiejs 89i czy taki okrojony 1-10 wystarczy?
ciezko powiedziec bo ja nie mam mozliwosci zgrania lub wgrania PM bede stroil recznie - ale raczej full musi byczeby zasieg i ladowanie smigalo
PluCiorX napisał/a:
we flashu zmieniasz imei na taki jak masz w MAdzie (6310)
uuuu w jakim MADzie ? w 6310 nie ma mada a nawet jak by byl to i tak imei tam nie siedzi ;p pewnie mialo byc UEM - tak w woli sprostowania
Domi napisał/a:
PluCiorX napisał/a:
ciekawi mnie jeszcze czy mozna uzyc NS064JA0BFW21 ??
dobre pytanie... ten i ten wczesniej wymieniony K5U... wystepuja tak samo w 3100 i 6100
nie chce mi sie teraz sprawdzac ale oba na 99% beda pasowaly jeden jest poprostu z kulkami olowiowymi a drugi do nowszych plyt z bezolowiowymi takze mozna uzywac obydwu.
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-10, 14:31   

pdm64, mozesz wszystkich oswiecic i potwierdzic ze opis jest w pelni dzialajacy ?
Z czym miales problem przy robieniu?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-10, 14:40   

szkoda ze dopiero we wtorek bede mial czas bo mam juz wszystko... acha no poza full PMem
jakby ktos mial fulla (0-255) zgranego ze sprawnej 89i to niech wrzuci!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-10, 14:56   

Może to wam sie przyda do sprawdzenia zamienników flasha;)
http://diehard.borec.cz/index.php?brand=nokia_dct4


i jeszcze dla was full z 8910i;) (chyba full;))

8910i.zip
pm
Pobierz Plik ściągnięto 83 raz(y) 861 Bajtów

_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
Ostatnio zmieniony przez bercik12345 2006-12-10, 15:02, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39